Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kasatkina atspēlējas pret Kuzņecovu un finālā tiksies ar Gasparjanu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kasatkina atspēlējas pret Kuzņecovu un finālā tiksies ar Gasparjanu
Margarita Gasparjana. Foto: AFP/Scanpix

Sanktpēterburgas WTA 500 turnīra finālā svētdien sacentīsies Darja Kasatkina un Margarita Gasparjana, kuras pusfinālos pieveica veterānes Svetlanu Kuzņecovu un Veru Zvonarjovu.

Sanktpēterburgas turnīrs Krievijas tenisam ir ar vēsturisku nozīmi. Pirmoreiz WTA sacensībās bija septiņas krievu ceturtdaļfinālistes, kā arī pirmoreiz visas pusfinālistes pārstāvēja Krieviju. Iepriekšējais WTA līmeņa turnīrs ar četrām vienas valsts pārstāvēm pusfinālos bija 2017. gadā "US Open", kur izcēlās amerikānietes.

Ranga 126. vietā esošā Margarita Gasparjana pirmajā pusfinālā ar 6:3, 7:6(9) pieveica Veru Zvonarjovu (WTA 145.), kurai pirms gada šajā turnīrā zaudēja kvalifikācijā ar 2:6, 2:6. Gasparjana šodienas cīņā pārliecinoši spēlēja līdz 2. seta trešajam geimam, kad ieguva bija ieguvusi seta un 3:0 pārsvaru, bet pēc tam viņas izpildījumā nervozs teniss.

Gasparjana 2. setā divreiz zaudēja breika pārsvaru un arī pie 5:3 neizservēja maču, bet taibreikā viņai izdevās izglābties, kad Zvonarjova bija četras setbumbas. Gasparjana pati atspēlēja divas, bet divas Zvonarjova izniekoja ar kļūdām – otrās serves atsišana tīklā un sānu auts, sitot no neērtās puses, kad pretiniece bumbiņai netika klāt.

Esot ļoti tuvu karjeras lielākajam finālam, Gasparjana dubultkļūdas dēļ neizmantoja pirmo mačbumbu, bet vēlāk ieguva otro iespēju un dominēja garā izspēlē, to pabeidzot ar 36 gadus vecajai Zvonarjovai neaizsniedzamu raidījumu. Gasparjana trešo reizi spēlēs WTA finālā (2-0), pirmoreiz tik tālu tiekot WTA 500 turnīrā.

Zvonarjovai pēdējie divi pusfināli bijuši ar zaudējumu Sanktpēterburgā, kur viņa pirms diviem gadiem mačā par finālu ar 2:6, 2:6 zaudēja Donnai Vekičai (#30). Zvonarjova finālā nav spēlējusi kopš 2011. gada, kad viņai bija četri fināli (2-2), uzvarot Dohā un Baku.

Darja Kasatkina (WTA 61.) trešo dienu pēc kārtas atspēlējās pēc zaudējuma 1. setā un ar 1:6, 6:0, 6:2 pieveica 35 gadus veco Svetlanu Kuzņecovu (WTA 39.), kurai pēc graujošā sākuma uzbrukumos trūka pacietības un precizitātes. Kasatkina ļoti līdzīgu uzvaru guva arī vakar ceturtdaļfinālā, kad ar 1:6, 6:1, 6:2 apspēlēja Veroniku Kudermetovu (WTA 36.).

Kasatkina, kurai šogad jau ir viens tituls, pēc "Australian Open" uzvarot Melburnā notikušā WTA 250 turnīrā, svētdien septīto reizi spēlēs WTA finālā (3-3). Kasatkina divus no trim tituliem izcīnījusi tieši WTA 500 turnīros, 2017. gadā uzvarot Čārlstonā un 2018. gadā triumfējot Maskavā (Kremļa kauss).

"St. Petersburg Ladies Trophy", WTA 500 turnīrs Sanktpēterburgā uz cietā seguma telpās

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(8) Daria Kasatkina – (4) Svetlana Kuznetsova1:6 6:0 6:2
Margarita Gasparyan – Vera Zvonareva6:3 7:6(9)

"Abierto GNP Seguros", WTA 250 turnīrs Monterejā uz cietā seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Leylah Fernandez – (7) Sara Sorribes Tormo7:5 7:5
Viktorija Golubic – (8) Ann Li6:2 6:4