Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Deivisa kauss gaida finālistus

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Deivisa kauss gaida finālistus
Vai čehi līksmos arī pēc spēlēm?
Foto: www.daviscup.com

Šajā nedēļas nogalē visā pasaulē norisinās Deivisa kausa cīņas. Kamēr Latvijas izlase Lielupes kortos cīnīsies ar slovēņiem, tikmēr Elites grupā noskaidros finālistus. Pašreizējie čempioni spāņi savā laukumā tiksies ar Izraēlas komandu, bet Horvātija uzņems Čehijas izlasi.

Spānija – Izraēla

„Cīņa starp Dāvidu un Goliātu” – arī šādi salīdzinājumi atrodami šim duelim, kurā cīnīsies pašreizējie kausa īpašnieki spāņi un turnīra lielākā pārsteiguma autori, Izraēlas tenisisti. Līdz šim Izraēlas vienība nekad nebija tikusi līdz Deivisa kausa pusfinālam, tomēr šogad apspēlēja Zviedriju un Krieviju. Lai pieveiktu pašreizējos čempionus, viņiem gan jāpaveic milzu brīnums. Pirmkārt, spēles norisināsies uz māla seguma Spānijā, kur mājiniekiem ir izteiktas priekšrocības (uz māla seguma Izraēlas vienība Deivisa kausā nav spēlējusi jau septiņus gadus). Otrkārt, spāņu sastāvs pat bez Rafaela Nadala un Fernando Verdasko ir krietni nopietnāks – Tomijs Robredo, Davids Ferers, Huans Karloss Ferrero un Felisiano Lopess. Izraēlas vienība pretī liek Dudi Selu, Harelu Leviju un dubultspēļu speciālistus Jonatanu Erlihu un Endiju Ramu. Tieši dubultspēlē Izraēlas vienībai ir iespēja tikt pie vienīgās uzvaras, lai notiktu kas vairāk, viņiem būs vajadzīga krietni augstāku spēku palīdzīgā roka.
Autora prognoze: 4-1 Spānijas uzvara

Horvātija – Čehija

Ja pirmajā duelī viss ir skaidrs, tad cīņas Porečā gan solās būt ļoti spraigas. Abām komandām šī būs pirmā savstarpējā cīņa. Horvāti pusfinālā spēlē pirmo reizi kopš 2005. gada, kad arī vēlāk ieguva titulu, bet čehi pusfinālā iekļuvuši pēc 13 gadu pārtraukuma. Mājinieku sastāvā iekļauti Marins Čiličs, Ivo Karlovičs, Roko Karanusičs un Lovro Zovko, kamēr čehi pretī liek Radeku Stepaneku, Tomasu Berdihu, Janu Hajeku un Lukašu Dluhiju. Apskatot sastāvus, uzreiz gribas atvēlēt uzvaru dubultspēlē čehiem, kamēr par vienspēlēm grūti spriest. Marina Čiliča parādītā spēle Ņujorkā liek viņu uzskatīt par galveno favorītu, bet slikti nenospēlēja arī Štepaneks vai Berdihs. Visticamāk viss izšķirsies tikai trešās dienas pēdējā spēlē.
Autora prognoze: 3-2 uzvarēs horvāti

Vēl vairāki interesanti dueļi

Ļoti saistošas cīņas gaidāmas arī Elites grupas izslēgšanas cīņās, kur noskaidros tās komandas, kas nākamgad spēlēs Elites grupā, un tās, kas spēlēs dažādu reģionu pirmajās grupās. Eiropas zaudētājkomandas būs saistošas arī Latvijai, ja vien mēs spēsim uzvarēt slovēņus. Tāpat palīgā savai komandai ieradies Endijs Marejs – Lielbritānijas izlase cīnīsies ar Poliju par vietas saglabāšanu Eiropas Āfrikas zonas 2. grupā. Vai ar Mareju pietiks, lai nenokristu pavisam zemu?

Elites grupas pārspēles:
Čīle – Austrija
Beļģija – Ukraina
Brazīlija – Ekvadora
Nīderlande – Francija
Dienvidāfrikas Republika – Indija
Serbija – Uzbekistāna
Zviedrija – Rumānija
Itālija – Šveice

Izmantotie resursi:
daviscup.com