Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Bertensai šogad notiekošā sezona kļūs par pēdējo

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bertensai šogad notiekošā sezona kļūs par pēdējo
Kiki Bertensa. Foto: Reuters/Scanpix

Nīderlandes spēcīgākā tenisiste Kiki Bertensa trešdien, 16. jūnijā, paziņoja, ka viņai šī kļūs par karjeras pēdējo sezonu, profesionālā līmenī spēlēt beidzot 29 gadu vecumā.

Bertensa uzvarējusi 10 WTA vienspēļu turnīros, sešus no 10 tituliem izcīnot uz sava mīļākā seguma – māla. Viņas lielākais triumfs bija 2019. gada maijā, kad Bertensa uzvarēja prestižajā WTA 1000 turnīrā Madridē.

Viņa pēc panākuma Madridē sasniedza savu un arī Nīderlandes rekordu WTA rangā, uzkāpjot līdz 4. vietai. Bertensa pašreiz ir 20. vietā.

Bertensas labākais rezultāts "Grand Slam" turnīros ir pusfināls 2016. gadā Francijā. Viņas kontā ir arī ceturtdaļfināls 2018. gadā Vimbldonā.

Bertensai pagājušā gada oktobrī tika veikta Ahileja cīpslas operācija, pēc tās nespējot atgriezties labā līmenī. Viņa šogad uzvarējusi tikai divos no septiņiem mačiem, pieveicot tikai 146. un 901. numuru.