Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Bārtija savainojuma dēļ pārtrauc Romas ceturtdaļfinālu pret Gofu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bārtija savainojuma dēļ pārtrauc Romas ceturtdaļfinālu pret Gofu
Ešlija Bārtija. Foto: EPA/Scanpix

WTA ranga līdere Ešlija Bārtija Romas WTA 1000 turnīra ceturtdaļfinālā bija vadībā ar 6:4 un 2:1 pret 17 gadus veco Koko Gofu (WTA 35.), kad pēkšņi paziņoja par mača neturpināšanu. Izstāšanās iemesls ir sāpes labajā rokā.

Ešlija Bārtija jau visu nedēļu spēlēja ar nosaitētu kreiso augšstilbu, bet šodienas mačā viņai bija arī labās rokas problēma. Ešlija cīņas ievadā atspēlēja breiku (1:2) un dominēja pēc divas stundas ilgas lietus pauzes.

Koko Gofa 1. setā servi vēlreiz nenosargāja pie rezultāta 4:5. Amerikāņu tīne atvairīja četras setbumbas, bet ar kļūdu (sitiens autā) deva Austrālijas sportistei piekto iespēju un nesekmīgi nospēlēja izgājienā pie tīkla, tiekot apspēlēta ar apvedošo sitienu.

Ranga līdere ar tādu pašu gājienu 2. seta pirmajā geimā atspēlēja breikbumbu, taču, neskatoties uz pārsvaru rezultātā, pēc neilgas sarunas ar turnīra ārsti nolēma maču neturpināt. Šodien bija Bārtijas un Gofas pirmā tikšanās, Koko tiekot pie karjeras lielākās uzvaras un nozīmīgākā pusfināla.

Gofa savu pusfināla pretinieci uzzinās vien rīt, jo lietus dēļ šodien pēdējo ceturtdaļfinālu nesāka. Tajā tiksies divkārtējā čempione Eļina Svitoļina (WTA 6.) un Iga Švjonteka (WTA 15.). Uzvarētājai tādējādi rīt būs divi mači.

Bārtija ir jau otrā "French Open" čempione, kura šonedēļ Romā – divas nedēļas pirms Francijas "Grand Slam" sākuma – savainojuma dēļ bija spiesta pārtraukt maču, kurā viņa bija vadībā ar setu. 2. kārtā kreisās kājas problēmas dēļ izstājās Simona Halepa.

Karjeras lielāko pusfinālu Romā sasniedza arī Petra Martiča (WTA 25.), kura ar 7:5, 6:4 apspēlēja reitingā sešas pozīcijas zemāk esošo Džesiku Pegulu. Horvātijas tenisistei tā ir piektā uzvara sešos mačos pret amerikānieti.

Martiča, kurai pirms šīs nedēļas bija piecu zaudējumu sērija, pusfinālā tiksies ar 2019. gada čempioni Karolīnu Pliškovu (WTA 9.), kura dramatiskā mačā atspēlēja trīs mačbumbas pret Aļonu Ostapenko, gūstot 12. uzvaru pēdējos 13 mačos Romā.

"Internazionali BNL d'Italia", WTA 1000 turnīrs Romā uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Coco Gauff – (1) Ashleigh Barty4:6 1:2 RET
(5) Elina Svitolina – (15) Iga SwiatekLietus dēļ notiks sestdien
(9) Karolina Pliskova – Aļona Ostapenko4:6 7:5 7:6(1)
Petra Martic – Jessica Pegula7:5 6:4

     [+] [-]

, 2021-05-15 10:10, pirms 3 gadiem
Jā,tik tuvu Aļona bija pusfinālam un arī finālam jo Martiča ir vājāka par Pliškovu,kaut vakar mūsējai bija jāuzvar 2 setos jo vakar Pliškova bija vājāka par mūsējo,bet traucēja mūsējās psiholoģija. Ostapenko tomēr spēlē labāk kā agrāk. Neko darīt,pagaidām jāsamierinās ar sāpīgo zaudējumu un Parīzē jāņem tituls atkal...