Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs un Del Potro uzvar pirmos mačus jaunajā sezonā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Džokovičs un Del Potro uzvar pirmos mačus jaunajā sezonā
Novaks Džokovičs
Foto: AFP/Scanpix

Gatavojoties „Australian Open”, vairāki vadošie planētas tenisisti piedalās paraugturnīrā ”AAMI Classic Kooyong”, kas norisinās Melburnā. Katram no astoņiem dalībniekiem garantētas vismaz trīs spēles, sadalot visas astoņas pozīcijas. Pie pirmajām uzvarām šodien tikuši serbs Novaks Džokovičs un argentīnietis Huans Martins Del Potro.

Turnīrs ”AAMI Classic Kooyong” jau ir tradicionālas sacensībaspirms „Australian Open”, dodot uzaicinātajiem sportistiem aizvadīt trīs spēles uz gaidāmā „Grand Slam” turnīra seguma. Sportisti te necīnās par reitinga punktiem, bet priecē skatītāju sirdis. Pērn uz turnīru bija uzaicināts arī latvietis Ernests Gulbis, tomēr viņš uz to neieradās, dodot priekšroku ATP sacensībām Oklendā.

Šogad dalībnieku sastāvs šajā turnīrā ir gana spēcīgs – Džokovičs, Del Potro, Verdasko, Tsonga, Soderlings, Gonzaless, Hāss. Daudz neskaidrību gan bija par pēdējo vietu – tā tika taupīta šveicietim Rodžeram Federeram, vēlāk piedāvāta arī britam Endijam Marejam, taču, kad abi sportisti atteicās, pēdējo vietu ieņēma horvāts Ivans Ļubičičs.

Šodien aizvadītajās ceturtdaļfinālu cīņās viss noslēdzās divos setos – Del Potro pieveica Ļubičiču, Džokovičs Hāsu, Verdasko Gonzalesu, bet Tsonga - Soderlingu. Jau rīt uzvarētāji savā starpā izspēlēs pusfinālu cīņas, bet zaudētāji spēles par 5.-8. vietu. „Jūtos ļoti labi. Tāds svaigs”, pēc mača sacīja Džokovičs. „Aizvadīšu vēl pāris spēles un būšu gatavs īstajām cīņām”. Tikmēr Del Potro atzina, ka viņam nedaudz traucējis vējš, tomēr sākt gadu ar uzvaru ir pats patīkamākais.

”AAMI Classic Kooyong”, ceturtdaļfinālu rezultāti

Juan Martin Del Potro - Ivan Ljubicic 6:3, 6:3
Novak Djokovic - Tommy Haas 6:2, 6:3
Fernando Verdasco - Fernando Gonzalez 7:5, 6:1
Jo-Wilfried Tsonga - Robin Soderling 7:6(0), 6:1

Pusfinālu pāri
Juan Martin Del Potro - Jo-Wilfried Tsonga
Novak Djokovic - Fernando Verdasco

Spēles par 5.-8. vietu
Robin Soderling - Ivan Ljubicic
Tommy Haas - Fernando Gonzalez

Izmantotie resursi:
aamiclassic.com.au



  +2 [+] [-]

, 2010-01-13 12:31, pirms 14 gadiem
Džokovičš mans favorīts!

     [+] [-]

, 2010-01-13 12:36, pirms 14 gadiem
Ja, no pasaules lideriem ari dodu prieksroku Dzoko

     [+] [-]

, 2010-01-13 13:46, pirms 14 gadiem
Hmm, šķiet ka Nole būs labā formā uz AO. Kut jau visi būtu savā optimālajā formā, tas tik sagādās intrigu

Bet tā sejas fizionomija Nolem kā vienmēr uz godu

     [+] [-]

, 2010-01-13 14:16, pirms 14 gadiem
Pievienojos iepriekšējiem trim komentāru autoriem...
Starp citu, spēles rāda gan atdhe.net, gan fromsport.com, tikai jāziedo nakts!

     [+] [-]

, 2010-01-13 14:17, pirms 14 gadiem
atdhe.net
fromsport.com
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-01-13 15:50, pirms 14 gadiem
Valmierietis12 rakstīja: sportists Melburnaa var ierasties ekstra sportiskaa formaa, bet jaatceras ka aizvadiitaja seszonaa no AO dēļ karstuma izstajas daaudz pazistami tenisisti.. to skaita arii Djokovičs taa ka ljooti labaa sportiskaia forma vel nenoziime ka bus labs rezultaats AO.. daudz ko ietekmees ari laika apstākļi un karstums panjems savu daļu viennoziimiigi...
Pašsaprotami, tapēc jau uzvar stiprākie un izturīgākie . Pērn Džokoviča bija ārkārtīgi žēl, ka bija spiests izstāties saules dūriena dēļ, cerams ka šogad tāds neatgadīsies ne ar vienu no tenisistiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja