Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pieredzējušais Štrufs apspēlē Cicipu un pirmoreiz karjerā spēlēs "Masters" pusfinālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Pieredzējušais Štrufs apspēlē Cicipu un pirmoreiz karjerā spēlēs "Masters" pusfinālā
Jans-Lenards Štrufs. Foto: Juan Medina/Reuters/Scanpix

Madrides ATP "Masters" 1000 punktu sērijas turnīra labāko četrinieku pārsteidzoši sasniedza pieredzējušais vācu tenisists Jans-Lenards Štrufs (ATP 65.), kurš ceturtdaļfināla pēdējā kaujā divarpus stundu laikā ar 7:6 (5), 5:7, 6:3 pieveica vienu no sacensību galvenajiem favorītiem Stefanu Cicipu (ATP 5.).

Kvalifikācijā zaudējušais Štrufs "Masters" līmeņa sacensību ceturtdaļfinālā cīnījās vien trešo reizi kopš 2009. gada ilgstošajā profesionāļa karjerā, tostarp otro reizi šosezon [Štrufs iekļuva arī Montekarlo "Masters" sacensību labāko astoņniekā - K.J.]. Štrufs un Cicips savā starpā spēkojās septīto reizi, četrās no iepriekšējām sešām spēlēm pārākam izrādoties grieķim.

33 gadus vecais vācietis pirmajā setā atspēlēja divas un pats neizmantoja vienu breikbumbu, taibreikā atspēlējoties no rezultāta 1:4 un uzvarot ar 7:5. Spraigi izvērtās arī nākamais sets, tomēr šoreiz Cicipam izdevās lauzt pretinieka servi, 11. geimā izvirzoties priekšalā ar 6:5 un nākamajā geimā pārliecinoši izservējot setu.

Izšķirošajā setā Štrufam lieti noderēja vairāku gadu pieredze, vācietim trešajā setā likvidējot trīs pretinieka breika iespējas, kā arī ceturtajā geimā pats ar pirmo piegājienu izmantojot breikbumbu un pēcāk noturot pārsvaru.

Štrufam šī bija piektā uzvara pār pasaules rana pirmā piecinieka sportistu viņa karjerā.

Viņš kļuva vien par trešo tenisistu, kurš kvalifikācijas "laimīgā zaudētāja" statusā sasniedzis "Masters" turnīra pusfinālu. Tajā viņam būs jācīnās pret Aslanu Karacevu (ATP 121.). Tieši osetīns bija tas spēlētājs, kurš vācieti pieveica (6:4, 6:2) kvalifikācijas otrajā kārtā.

Madrides ATP "Masters" sacensību ceturtdaļfināls

SpēleRezultāts
Karloss Alkarass [1.] – Karens Hačanovs [10.]6:4; 7:5
Borna Čoričs [17.] – Daniels Altmaiers6:3; 6:3
Aslans Karacevs [Q] – Žižens Žaņs7:6 (3); 6:4
Jans-Lenards Štrufs [LL] – Stefans Cicips [4.]7:6 (5); 5:7; 6:3

Madrides ATP "Masters" sacensību izloze:
https://www.atptour.com/en/scores/c...