Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

WTA aptur visus Ķīnā plānotos turnīrus bažās par tenisistes Penas drošību

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

WTA aptur visus Ķīnā plānotos turnīrus bažās par tenisistes Penas drošību
Šuai Pena. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Sieviešu tenisa asociācija (WTA) ir apturējusi visus Ķīnā plānotos turnīrus, turpinoties bažām par Ķīnas tenisistes Šuai Penas drošību.

Bažas par Penas drošību radās, kad viņa pazuda no sabiedrības redzesloka pēc tam, kad bija apsūdzējusi seksuālā uzmācībā bijušo Ķīnas vicepremjeru Džanu Gaoli. WTA vadītājs Stīvs Saimons trešdien pauda "nopietnas šaubas" par Penas brīvību un drošību. WTA ir vairākkārt aicinājusi pilnīgi izmeklēt Penas apgalvojumus, pēc kuru izteikšanas viņa nedēļām ilgi nav redzēta sabiedrībā.

Saimons, paziņojot par turnīru apturēšanu Ķīnā, sacīja, ka baidās par spēlētāju un personāla drošību. "Lai gan mēs tagad zinām, kur atrodas Pena, man ir nopietnas šaubas par to, ka viņa ir brīva un drošībā un nav pakļauta cenzūrai, piespiešanai un iebiedēšanai," sacīja Saimons. "WTA ir skaidri likusi saprast, kas šeit ir vajadzīgs, un mēs atkārtojam savu aicinājumu veikt Penas Šuai izteiktās apsūdzības seksuālā uzmācībā pilnīgu un caurspīdīgu izmeklēšanu bez cenzūras."

"Nekas no tā nav pieņemams un nevar kļūt pieņemams. Ja vareni cilvēki var apspiest sieviešu balsis un noklusēt apsūdzības seksuālā uzmācībā, tad pamatam, uz kura WTA tika dibināta - sieviešu līdztiesībai - rastos milzu šķērslis. Es nepieļaušu un nevaru pieļaut, ka tas notiktu ar WTA un tās spēlētājām."

"Tā rezultātā un ar WTA direktoru padomes pilnu atbalstu es paziņoju, ka nekavējoties tiek apturēti visi WTA turnīri Ķīnā, ieskaitot Honkongu," sacīja Saimons.

Jau vēstīts, ka 35 gadus vecā Pena, kura WTA rangā pašlaik ieņem 281. vietu, 2. novembrī Ķīnas sociālo mediju platformā "Weibo" paziņoja, ka viņai seksuāli uzmācies Ķīnas bijušais vicepremjers Džans Gaoli.

Kopš šī paziņojuma tenisiste bija pazudusi no sabiedrības redzesloka.Satraukumu par sportistes pazušanu pauda vairākas starptautiskās organizācijas, sporta zvaigznes un federācijas.

Kā norādīja Pena, kas WTA rangā vienspēlēs savulaik ieņēma augsto 14. pozīciju, bet dubultspēlēs pat pirmo, Ķīnas Komunistiskās partijas Centrālkomitejas politbiroja loceklis Džans pirms trim gadiem pieprasījis, lai sportiste ar viņu stātos seksuālās attiecībās.

Sportiste paziņoja, ka vairākus gadus viņai un Džanam bijušas attiecības ar abpusēju piekrišanu, tomēr tad politiķis pārcelts darbā uz Pekinu un viņi vairs neesot sazinājušies.

Pēc septiņiem gadiem, kā apgalvoja Pena, Džans ar viņu sazinājies un uzaicinājis uzspēlēt tenisu ar politiķi un viņa sievu. Pēc tenisa spēles kompānija atgriezusies Džana mājās, kur politiķis piespiedis viņu iesaistīties seksuālās attiecībās.

75 gadus vecais Džans no 2013. līdz 2018. gadam bija Ķīnas vicepremjers.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-02 10:08, pirms 2 gadiem
nu nevajag jau pārspīlēi

     [+] [-]

, 2021-12-02 12:15, pirms 2 gadiem
Vecis nesaprata, iepriekš deva, un pēkšņi vairs nedod, kas tad nu.

     [+] [-]

, 2021-12-02 12:19, pirms 2 gadiem
You Never Know!
Ne Latvijā ne ASV, neviena valstī neviens nevar zināt vai ir pilnīga drošība no Iebiedēšanas, ja cilvēks paudīs Varai nepatīkamus viedokļus!
Kas notika ar latviesu Burātaju kurš startēja Krimas regatē?! - Notika masveida nosodīšana un iebiedēšana!

     [+] [-]

, 2021-12-02 12:23, pirms 2 gadiem
You Never Know.
Tu nekad nevari zināt, kad būs ar abpusēju piekrišanu, kad vēlāk izrādīsies ka nav abpusējas piekrišanas!
To man mate mācīja jau bērnībā!
Vienīgais veids ir kad ir apprecējušies, kaut gan faktiski arī tad nav garantijas, bet tomēr mazliet.

     [+] [-]

, 2021-12-02 12:26, pirms 2 gadiem
Dīvaini liekas šis, ka viss noticis Politiķa sievas klātbūtnē:

Džans ar viņu sazinājies un uzaicinājis uzspēlēt tenisu ar politiķi un viņa sievu. Pēc tenisa spēles kompānija atgriezusies Džana mājās, kur politiķis piespiedis viņu iesaistīties seksuālās attiecībās.
- Un viņa protams neatteica vecam pieguletājam.

     [+] [-]

, 2021-12-02 13:50, pirms 2 gadiem
oxa rakstīja: You Never Know!
Ne Latvijā ne ASV, neviena valstī neviens nevar zināt vai ir pilnīga drošība no Iebiedēšanas, ja cilvēks paudīs Varai nepatīkamus viedokļus!
Kas notika ar latviesu Burātaju kurš startēja Krimas regatē?! - Notika masveida nosodīšana un iebiedēšana!
Paskaties, kā tepat Baltkrievijā un Krievijā cietumos tiek sapūdēti opozicionāri TIKAI par viedokļa paušanu un tad velc aiz matiem kaut kādus Latvijas un Asv piemērus, kur ir jāizdara daudz, daudz vairāk, lai nokļūtu aiz restēm.