Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs atbalsta WTA lēmumu apturēt turnīrus Ķīnā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Džokovičs atbalsta WTA lēmumu apturēt turnīrus Ķīnā
Šuai Pena. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Serbijas tenisists Novaks Džokovičs pilnībā atbalsta Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) lēmumu apturēt visus Ķīnā plānotos tenisa turnīrus, turpinoties bažām par Ķīnas tenisistes Šuai Penas drošību.

"Es pilnībā atbalstu WTA nostāju, jo mums nav pietiekoši daudz informācijas par Penu un viņas labklājību," teica Džokovičs. "Domāju, ka WTA nostāja ir ļoti drosmīga." Serbijas tenisists jau iepriekš atbalstīja WTA nostāju Penas sakarā.

WTA vadītājs Stīvs Saimons trešdien paziņoja par steidzamu WTA turnīru apturēšanu Ķīnā, ieskaitot Honkongu."Es nevaru iedomāties, kā mēs varam lūgt sportistiem sacensties tur, kad Penai Šuai nav atļauts brīvi sazināties un viņa ir piespiesta atcelt savas sūdzības," teica Saimons.

Jau vēstīts, ka 35 gadus vecā Pena, kura WTA rangā pašlaik ieņem 281.vietu, 2.novembrī Ķīnas sociālo mediju platformā "Weibo" paziņoja, ka viņai seksuāli uzmācies Ķīnas bijušais vicepremjers Džans Gaoli.

Kopš šī paziņojuma tenisiste bija pazudusi no sabiedrības redzesloka.Satraukumu par sportistes pazušanu pauda vairākas starptautiskās organizācijas, sporta zvaigznes un federācijas.

Kā norādīja Pena, kas WTA rangā vienspēlēs savulaik ieņēma augsto 14.pozīciju, bet dubultspēlēs pat pirmo, Ķīnas Komunistiskās partijas Centrālkomitejas politbiroja loceklis Džans pirms trim gadiem pieprasījis, lai sportiste ar viņu stātos seksuālās attiecībās.

Sportiste paziņoja, ka vairākus gadus viņai un Džanam bijušas attiecības ar abpusēju piekrišanu, tomēr tad politiķis pārcelts darbā uz Pekinu un viņi vairs neesot sazinājušies.

Pēc septiņiem gadiem, kā apgalvoja Pena, Džans ar viņu sazinājies un uzaicinājis uzspēlēt tenisu ar politiķi un viņa sievu. Pēc tenisa spēles kompānija atgriezusies Džana mājās, kur politiķis piespiedis viņu iesaistīties seksuālās attiecībās.

75 gadus vecais Džans no 2013. līdz 2018. gadam bija Ķīnas vicepremjers.