Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Lietus dēļ atliek otras finālistes noskaidrošanu WTA finālsacensībās

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lietus dēļ atliek otras finālistes noskaidrošanu WTA finālsacensībās
Iga Švjonteka lietus pauzē. Foto: Jimmie48 / WTA

Meksikas pilsētā Kankunā tuvojas noslēgumam WTA sezonas finālturnīrs. Otrajā pusfinālā Iga Švjonteka (Polija) un Arina Sabaļenka tika līdz 2:1 un 30-30, bet pēc ilgstošas lietus pauzes tika nolemts turpināt nākamajā dienā pēc vietējā laika.

# Otrajā pusfinālā šonakt spēkojās Polijas tenisa lokomotīve Iga Švjonteka (WTA 2.) un pasaules ranga līdere Arina Sabaļenka.

Polietei jākļūst par finālturnīra čempioni, lai atgrieztos pasaules ranga līderpozīcijā.

Spekulējot pirms spēles, Polijas "Canal+" vēstīja par fināla iespējamo pārcelšanu uz pirmdienu, ja laikapstākļu dēļ otro pusfinālu neizdosies pabeigt ieplānotajā dienā (WTA nevēloties pusfinālu un finālu aizvadīt vienā dienā).

Vējainā laika dēļ un laukuma seguma īpatnību dēļ svaru kausi jau pirms mača nosvērās krietni vien par labu Švjontekai, kura spēlē daudzveidīgāk un labāk pielāgojas apstākļiem Kankunā. Šādos apstākļos Sabaļenkai ir grūtības likt ierasto akcentu uz spēcīgu servi un spēcīgiem sitieniem.

Pirmajā setā rezultāts kļuva 2:1 un 30-30, bet tad bija vajadzīga lietus pauze. Švjontekai sākotnēji nācās iztikt ar slēpšanos zem dvieļa, jo lietussarga piegāde kavējās. Laukuma sakopšana tuvojās beigām, tomēr tad atkal sāka līt. Spēlētājas devās prom. Pārtraukums ievilkās. Tribīnēs palikušie skatītāji uzgavilēja, kad lietus beidzās un ieradās laukuma sakopēji (tobrīd jau bija plkst. 21.15 pēc vietējā laika). Kad darbs gandrīz jau bija pabeigts, atkal sāka līt. Drīz vien lietus beidzās, taču mūzikas izslēgšana skatītājiem raisīja bažas par spēles turpinājuma pārcelšanu. Pēc dažām minūtēm mūzika tika ieslēgta, tomēr pirms desmitiem tika paziņots, ka turpinājums būs nākamajā dienā.

Organizatori nokļuvuši sarežģītā situācijā - turnīru neizdosies pabeigt plānotajā datumā (5. novembrī). ASV tenisiste Džesika Pegula joprojām gaida pretinieci vienspēļu finālā, turklāt kopā ar Koko Gofu viņai vēl jācīnās par dubultspēļu pusfinālu...

# Kā jau ziņots, no "Chetumal" grupas pusfinālā iekļuva Švjonteka (3-0) un Gofa (2-1), bet no "Bacalar" grupas tālāk tika Pegula (3-0) un Sabaļenka (2-1).

WTA sezonas pusfināli

#5 Džesika Pegula - #3 Koko Gofa6:2 6:1
#2 Iga Švjonteka - #1 Arina Sabaļenka...

Švjontekas un Sabaļenkas pusfināls turpināsies naktī uz 6. novembri pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com