Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Vējainā un lietainā WTA sezonas pusfinālā Pegula satriec Gofu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vējainā un lietainā WTA sezonas pusfinālā Pegula satriec Gofu
Džesika Pegula. Foto: Jimmie48 / WTA

Meksikas pilsētā Kankunā tuvojas noslēgumam WTA sezonas finālturnīrs. Pirmajā pusfinālā amerikāniete Džesika Pegula pārspēja savu tautieti Koko Gofu.

# Šajā vienspēļu pusfinālā ASV otrā rakete Džesika Pegula (WTA 5.) ar 6:2 un 6:1 sagrāva ASV pirmo numuru Koko Gofu (#3), ierasto pārinieci dubultspēlēs.

Citos apstākļos droši vien būtu sīva cīņa, taču vējainā laika dēļ un laukuma seguma īpatnību dēļ svaru kausi jau pirms mača nosvērās krietni vien par labu Pegulai.

Lietus dēļ pusfināla dalībniecēm pirms cīņas nebija iespējas normāli patrenēties, tāpēc iesildīšanās laiks tika pagarināts līdz astoņām minūtēm.

Pirmajā setā pārliecinoši triumfēja Pegula (6:2), apliecinot spējas labāk pielāgoties apstākļiem Kankunā. Nākamajā setā pasaules piektais numurs izvirzījās vadībā ar 2:0, bet tad tika pasludināta lietus pauze. Drīz vien spēle atsākās, Pegula nopelnīja jau divu breiku pārsvaru (4:1), bet pie rezultāta 30-30 bija vajadzīga vēl viena pauze lietus dēļ. Gofa neizmantoja breika iespēju, bet Pegula noformēja 5:1. Mača pēdējās divas epizodes - Gofa pieļāva dubultkļūdu un īsti netrāpīja pa bumbu. Otrajā setā Pegula uzvarēja ar 6:1.

Šajā mačā uzvarētāja bija pārāka gandrīz visos statistikas rādītājos, tostarp punktos pēc pirmās serves (78% pret 43) un breikbumbās (6/10 pret 1/2). Eisu un dubultkļūdu attiecība: 1-1 pret 1-4. Tīri uzvarēto izspēļu un nepiespiesto kļūdu attiecība: 10-10 pret 9-22.

Savstarpējo spēļu bilance tagad ir 3-1.

Laukuma intervijā, skaidrojot uzvaras iemeslus, amerikāniete atzina, ka laiks ir traks un apstākļi smagi.

29 gadīgā amerikāniete iekļuvusi karjeras nozīmīgākajā finālā.

Pegulai ir 51-0 sezonas bilance, ja izdevies uzvarēt pirmajā setā.


# Otrajā pusfinālā spēkosies Polijas tenisa lokomotīve Iga Švjonteka (WTA 2.) un pasaules ranga līdere Arina Sabaļenka.

Polietei jākļūst par finālturnīra čempioni, lai atgrieztos pasaules ranga līderpozīcijā.

Švjontekas un Sabaļenkas cīņā vējainais laiks un laukuma seguma īpatnības dod priekšrocības polietei.

# Kā jau ziņots, no "Chetumal" grupas pusfinālā iekļuva Švjonteka (3-0) un Gofa (2-1), bet no "Bacalar" grupas tālāk tika Pegula (3-0) un Sabaļenka (2-1).

Finālturnīrā tiks sadalīts 9 000 000 ASV dolāru naudas balvu fonds.

WTA sezonas pusfināli

#5 Džesika Pegula - #3 Koko Gofa6:2 6:1
#2 Iga Švjonteka - #1 Arina Sabaļenka5. nov. plkst. 2.50

Izmantotie resursi:
wtatennis.com