Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:575, Did:0, useCase: 3

Melnās slejas hronists Viļņas tirgū

Melnās slejas hronists
Melnās slejas hronists

Pašam melnās slejas hronistam acis ir lielas, kā viņš dažu stundu laikā paspēj būt klāt tik daudz vēsturiskos brīžos, ka vēl pāris šādu stundu, un kopotie raksti būs gatavi. Rīta stundā, kad vista bija nokāpusi no tikko kā svaigi dētām olām, hronists brīvību cīņās nogurdinātajā Katalonijas galvaspilsētā paspēja saklausīties stāstus par alumīnija dakšiņas kopsakarībām ar skriešanu un lekšanu pāri kaut kādiem šķēršļiem.

Arī par funkcionāru kabatās nobēdzinātajiem karogiem hronistam tika piestāstītas pilnas ausis. Smēlies iedvesmu, saķēris Barselonas saules pigmentus, hronists vakarpusē atradās jau tuvāk ierastajiem pēļiem. Tur, kur cieņā ir pavisam citas vērtības, kur katrā pažobelē uzsliets pa b.bola grozam un kur ik dienu pa spīdīgi lakotu dēļu grīdu nu jau kādu nedēļu skraida puišeļi pagaros plīvojošos šortos. Pēc aculiecinieku nostāstiem hronists ir sapratis, ka pirmos latviešu puišeļu metienus ar dzīvām acīm pavadījuši vien daži interesenti, kuri zālē ieklīduši pavisam nejauši pa ceļam no kādreiz slavenā Viļņas tirgus plača. Kad mūsējiem mešana gājusi no rokas (nejaukt ar šai spēlei raksturīgo mešanu pa lampu), kāds mājās palicis hronista draugs esot pamanījis riktīgu sarosīšanos. Tik dzīva kustība, ka ģenerāļi bez uzplečiem sākuši apsvērt domu no jauna atvērt robežsargu būdiņas.

Viļņas virzienā sarosījās daudzi jo daudzi, arī tādi, kuri par b.bolu bija dzirdējuši tikai baigajā plūdu vasarā. Starp braucējiem patrāpījies arī pa kādam izveicīgam zellim, kuram reizi pa reizei izdevies ieskapēt pa kādam spēlmanim. Viens vai divi izdevušies darījumi likuši izplest spārnus ērgļa lidojumam ar piezemēšanos vietā, kur jaunie un spraunie b.bolisti ir kā izstādē. Par pēkšņo lielo interesi par mūsu pašpuikām uzzinājuši arī galvaspilsētā palikušie un viens otrs no skaidrām debesīm spēris baltus zibeņus. No garu garajiem stāstījumiem hronists ir sapratis, ka rīt varētu būt pavisam karsti. Ne tikai uz dēļiem, bet arī apkārt saliktajos krēslos. No drošiem, bet pārbaudītiem avotiem kļuvis zināms, ka blakus vietās biļetes iegādājušies divi tuvāk vai tālāk no b.bola stāvošie Š.G. un K.Ģ., kuriem ar kopīgiem spēkiem un citiem piepalīdzot izdevās pabeigt nepabeigto projektu ko sauc par S.K.A. Izrādās, ka abi viens no otru nevarot ne tikai paciest, pat vienā pilsētā sadzīvot. Š.G., kurš uzmeties par onkuli, veconkuli un vevecveconkuli tagadējiem puikiem, reiz esot ieskatījies K.Ģ. acīs, kā to parasti darīja Benders, un pateicis frāzi, kurai vajadzētu palikt b.bola vēstures annālēs nākamajām paaudzēm: "Ja tu tuvosies kādam no maniem puikām, tad es par sekām neatbildu". Tā kā abiem rītvakar gaidāma silta blakus pasēdēšana, tad ne mazāk interesanti notikumi gaidāmi ar ārpus b.bola laukuma.

P.S. Ja kāds saskata līdzību ar sevi, lai vaino pats sevi!



     [+] [-]

, 2010-07-29 18:59, pirms 14 gadiem
Nemaz nezināju, ka Šēnhofs ar Kalniņu tādi nedraugi. Bet, kāda starpība, tāpat neviens no viņiem nav ņemams nopietni. Šēnhofs, tiesa, basketbola (un savā labā caur to) ir darījis krietni vairāk, nekā pilsonis Ģirts.

  +2 [+] [-]

, 2010-07-29 19:22, pirms 14 gadiem
"(nejaukt ar šai spēlei raksturīgo mešanu pa lampu)" šis iestarpinājums lika pasmaidīt. Vispār uz melnā fona darinātie raksti izceļās ar jūtamu inteliģences strāvojumu no to radītāja, dažam labam kolēģim būtu jāpaņem privātstundas pie mūsu "hronista"...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja