Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:538, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" rokzvaigne Kriss Holts

Jānis Matulis
Jānis Matulis

"Dinamo" rokzvaigne Kriss Holts
Kriss Holts un grupa "Dzelzs vilks".

Nebiju lielā sajūsmā, kad vasarā parādījās ziņa, ka "Dinamo" vārtus sargās Vankūverā dzimušais amerikānis Kriss Holts. Nu bijis "Rangers" draftā - 2003. gadā 6. kārta 180. numurs, aizvadījis pa spēlei "Rangers" un "Blues" komandās. Bijis ASV U-18 izlases vārtsargs. Nu un? Ziemeļamerika ar tādiem pilna...

Divas lietas tomēr liecināja par labu Holtam. Augums - 1,93 m un... Kaspara Daugaviņa rekomendācija, ka Kriss ir baigi foršais džeks. Pirmajā pārbaudes spēlē par to pārliecināties nebija iespējams, taču toreiz viena augstā ripa bija uz vankūvērieša sirdsapziņas. To, ka Holts tiešām ir foršs džeks, abi ar "SA" fotomeistaru Romānu Kokšarovu pārliecinājāmies ciemojoties pie viņa "Spices" dvīņu torņos. Zināms, ka amerikāņi ir ļoti atvērti cilvēki, bet Holts jau pēc mazas parunāšanās bija gatavs ņemt rokās ģitāru un uzdziedāt. Atvērtam kompānijas cilvēkam ir daudz vieglāk iejusties jebkurā kolektīvā, bet noslēgtība bieži vien ir tas, kas mūsu puikām traucē iejusties ārzemju komandās. Holts decembra beigās bija tik tālu iejuties, lai dziedātu kopā ar "Dzelzs vilku". Un nu jau arēnā spēļu starplaikos tauta var ne tika jūsmot par "Dinamo" ripu ķērāja meistarību, bet klausīties arī kā viņš dzied. Uz mutes kritis arī viņš nav. Satiekot kaimiņu "Spicē", apjautājos, vai viņš latviski jau var paprasīt divus alus. Kāpēc gan ne? Varot arī vairāk (ne alu, bet latviski pateikt), bet es gan laikam esot jozis iepirkt alu, ja pretī nākošo Krisu neesot pat pamanījis.

Jā, bija bažas, ka janvārī Krisam var sagriezties galva. Gan no dziedāšanas, gan spēlēšanas ik pēc dienas. Nu jaunais amerikānis bija dubultā rokzvaigzne. Turklāt pirmajā izbraukumā uz Ņižņijnovgorodu, Jaroslavļu un Mitiščiem viņš devās pilnībā neatlabis no savainojuma. Droši vien labprātāk būtu palicis Rīgā, kur pie viņa ciemos bija atbraukuši sieva ar bērniem un abi vecāki. Spēle ar "Torpedo" (2:5) stiprināja pārliecību, ka Holts vēl nav īsti gatavs, taču Jaroslavļā un jo sevišķi Mitiščos Kriss bija arī hokeja rokzvaigzne, atvairot 42 metienus no 46. Pret Znaroka dinamiešiem 94,4% atvairīto metienu, pret "Spartak" - 39 no 40 jeb 97,5%. Nav nozīmes bārstīt skaitļus, kaut tie Holtam ir labi: kopumā 31 spēlē viņš atvairījis 92,3% metienu, kas dod dalītu 6. vietu visā KHL. Arī vidēji ik spēlē zaudēto vārtu rādītājs ir normāls (2,50). Mājas 4:3 bullīšu spēlē ar CSKA gan izskatījās, ka Kriss var sākt plīst - atvairīti tikai 16 metieni no 19, bet pēc 2:3 zaudējuma Liepājā papildlaikā SKA, viņš sevi vainojis divu vārtu zaudējumā.

- Es Krisa spēli vērtēju kā teicamu, vecajā atzīmju sistēmā uz pieci, jaunajā uz desmit, ja tev tā labāk tīk, saka "Dinamo" vārtsargu treneris Sergejs Naumovs. - Jā, ir bijušas arī kļūdas, bet tās ir visiem, taču tādu kļūdu, kuru dēļ komanda zaudētu trīs punktus, Krisam nav bijis. Divpadsmit spēles ik pēc dienas ar 35-40 metieniem ik spēlē ir diezgan laba slodze, bet viņš ar to tika galā. Ir vārtsargi, kuri labprāt spēlē visas spēles, ir tādi, kas labprāt pamainās, bet, ja iespējama izvēle spēlēt daudz vai maz, lielākā daļa izvēlēsies spēlēt daudz. Manā karjerā laikam nav bijis 12 spēles ik pārdienas, bet sešās dienās piecas spēles bijušas. Man pret Holta darbu pretenziju nav. Es pat teiktu, ka janvārī viņš bija "Dinamo" mugurkauls. Kopā ar Oziku un sarkano - Trotera - uzbrucēju maiņu.

Skaidrs, ka Naumovs pats sevi neslavēs, taču viņa darbs ar "Dinamo" vārtsargiem ir apliecinājums tam, ka profesionālās komandās vārtsargu trenerim jābūt. Pieredzējušais buks Naumovs, kurš aris Amerikas un Krievijas hokeja laukus, pusotru gadu bijis zviedru elitē, Holtam, Mikam Telkvistam un Edgaram Lūsiņam treniņos ir kā vecākais brālis (vēl jau tikai 41 gads) un tur veidojas savs mikrokolektīvs. Mačos Sergejs filmē savu vārtsargu spēli, pēc tam analizē to un treniņos pēc tam taisa korekcijas. Ja vajag. Bet Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs uzskata, ka vārtsargu trenera Naumova klātbūtne treniņnometnē un pasaules čempionātā Bobruiskā, bijis viens no trumpjiem, kāpēc Latvija uzvarēja Baltkrieviju, atgriežoties elites grupā.

 +19 [+] [-]

, 2011-01-28 17:40, pirms 13 gadiem
Malacis Naumovs - jo labi dara savu darbu un daudz nezīmējas!

 +11 [+] [-]

, 2011-01-28 17:46, pirms 13 gadiem
Labs raksts
Holts ir brīnišķīgs,vienkārši fantastisks cilvēks,prieks ,ka tik jautrs,atvērts,
muzikāls puisis ir Rīgas Dinamo,viņš mums noteikti ir ieguvums!
Spēle vārtos un ārpus laukuma parāda kāda Holtam ir attieksme pret Latviju un Rīgas Dinamo!Patīkami pārsteidz tas,ka Kriss mācās latviešu valodu,tas ir nepierasti,jo sveštautiešiem tas nav jādara,bet Kriss dara un mācās-tas ir apsveicami
Prieks par izdoto albumu,kuru noteikti pirkšu,jo Holtam ir lieliska balssTā turpināt,Es par Tevi Kriss!

  +4 [+] [-]

, 2011-01-28 18:28, pirms 13 gadiem
Paldies ! Labs raksts

 +24 [+] [-]

, 2011-01-28 18:50, pirms 13 gadiem
Varbūt, kad Holts iemacīsies latviski, apmācīs ari Ņiživiju ?!

  +3 [+] [-]

, 2011-01-28 18:53, pirms 13 gadiem
Beiziiter, sis tiesam smiekligi! Musu Sasha jau varetu pacensties!

     [+] [-]

, 2011-01-28 18:56, pirms 13 gadiem
beiziiters rakstīja: Varbūt, kad Holts iemacīsies latviski, apmācīs ari Ņiživiju ?!
+999

  +7 [+] [-]

, 2011-01-28 19:16, pirms 13 gadiem
Ar Holtu mums tiešām ir paveicies!

 +12 [+] [-]

, 2011-01-28 22:33, pirms 13 gadiem
arvils rakstīja: Beiziiter, sis tiesam smiekligi! Musu Sasha jau varetu pacensties!
Saška pietiekami labi saprot latviešu valodu un arī runāt puslīdz prot, vienkārši viņš ir ļoti kautrīgs pēc dabas. Viņš zin, ka runā ar akcentu un kļūdām un tāpēc kautrējas. Bet savulaik viņš kaut kādās īsajās intervijās ir runājis arī latviešu valodā.
Cilvēki ir dažādi, vieni atvērti, citi noslēgtāki. Nevar būt visi vienādi.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-28 23:36, pirms 13 gadiem
es arī atceros, ka Saša laikam Sporta studijā vāvuļoja latviski... taču man kā kr. valodu saprotošam cilvēkam toreiz viņa centieni likās lieki (kamēr viņš piemeklē īsto vārdu, neveiklās teikuma konstrukcijas utt), gribējās, lai viņš pāriet atpakaļ uz kr. valodu un var izteikties ātrāk un precīzāk. Līdzīgi bija arī ar Tripāna angļu valodu starperiodu intervijās ar leģionāriem - manuprāt, kamēr šis noformulēja domu, uzvilkās gan spēlētāji, gan skatītāji

  +3 [+] [-]

, 2011-01-28 23:38, pirms 13 gadiem
zzk rakstīja: Saška pietiekami labi saprot latviešu valodu un arī runāt puslīdz prot, vienkārši viņš ir ļoti kautrīgs pēc dabas. Viņš zin, ka runā ar akcentu un kļūdām un tāpēc kautrējas. Bet savulaik viņš kaut kādās īsajās intervijās ir runājis arī latviešu valodā.
Cilvēki ir dažādi, vieni atvērti, citi noslēgtāki. Nevar būt visi vienādi.
Latviski viņš prot un tīri labi.

Bet par Holtu var teikt tikai to, ka ar viņu Sējējs un komanda ir pilnībā trāpījusi desmitniekā.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-29 14:05, pirms 13 gadiem
Ja labi stāv vārtos. Pats galvenais nekad nepadodas! 2 100% goli šosezon ir atvairīt tādi, kas būtu NHL top10 mēneša vērti nemaz nerunājot par KHL. Un joptvai nazīt KHL var sev lapu izveidot normālu. ar statistiku tur vispār.... man ka toto spēlmanim pašam viss burtnīcā jāraksta par KHL.

     [+] [-]

, 2011-01-29 14:33, pirms 13 gadiem
neredzams rakstīja: Ja labi stāv vārtos. Pats galvenais nekad nepadodas! 2 100% goli šosezon ir atvairīt tādi, kas būtu NHL top10 mēneša vērti nemaz nerunājot par KHL. Un joptvai nazīt KHL var sev lapu izveidot normālu. ar statistiku tur vispār.... man ka toto spēlmanim pašam viss burtnīcā jāraksta par KHL.
Nu ir jau it kā KHL.RU
Nav jau ideāla, bet tā pa lielam it kā viss ir