Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Jautā - Atbildes: Naumovs par Muštukovu un Enkuzenu

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Jautā - Atbildes: Naumovs par Muštukovu un Enkuzenu
Ervīns Muštukovs šosezon Dinamo nav ticis, arī izlases kandidātos viņa nav.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

''SA+'' viens no visvairāk apspriestajiem izlases kadriem pirms PČ bijis nevis Skrastiņš, Kulda vai Bārtulis, bet gan Enkuzens un Muštukovs. Nauri kāds izlasē velkot aiz ausīm, bet Ervīnu gremdējot. Lūk, ko par to saka ''Dinamo'' vārtsargu treneris Sergejs Namovs.

- Sergej, uzdošu tev jautājumu kā trenerim: kāpēc Ervīns Muštukovs netiek vārtos?
- Nezinu. Es ''Dinamo'' neatbildu, kuram spēlēt un kuram nespēlēt. Es atbildu par to, lai vārtsargi treniņos paveiktu darbu un mēs kopā izskaustu sīkās kļūdiņas. Tas ir mans darbs. Ir arī otra puse – psiholoģija: kā vārtsargs pieņem šo darbu - vajag viņam to, vai nevajag, un tur nevar palīdzēt ne vārtsargu treneris, ne arī galvenais un arī ģenerālmenedžeris. Var censties pierunāt un pārliecināt, bet, ja hokejists izlēmis, kas vajadzīgs viņam un kas nav vajadzīgs, tā vairs nav mana kompetence. Par Ervīnu tiešām nezinu. Man ar v iņu kopā nav bijis tik daudz treniņu. Varu spriest vienīgi par laiku pēc treniņiem. Ervīnam tāpat kā jebkuram citam vārtsargam ir lietas, kas jāuzlabo, pirmkārt, tā ir psiholoģija, lai galva strādātu pareizajā virzienā, lai netraucētu blakus domas, runas un baumas. Jo vieglāk ievainojams vārtsargs, jo mazāk viņš spēlēs. Jebkurš cilvēks redz, kā vārtsargs gatavojas un trenējas, spēlēs viņš vai nespēlēs... Atbilde vienmēr ir viena: treneri jebkurā mačā vārtos liks vārtsargu, ar kuru jūtas komfortabli. Acīmredzot Ervīns to nav izpelnījies. Mans novēlējums - nepievērst uzmanību nekādām runām un arī pašam nedot iemeslu, lai kaut ko varētu pārmest. Mierīgi turpināt strādāt, būt atvērtam cilvēkam darbam un attiecībām.
- Tā laikam ir grūta loma - būt rezerves vārtsargam ''Dinamo'' komandā un gaidīt, kad kaut kas notiks. Un kad notiek, tomēr izvēlas pusveselo un nevis tevi.
- Ja būtu simtprocentīga uzticēšanās, neviens neuztrauktos - ir Martinam trauma vai nav, Edgars ir slims vai vesels. Ja tā nav, tātad ir kaut kāds līdz galam nepadarīts darbs. Cilvēks par sevi iespaidu rada arī treniņos. Tātad ar viņu vārtos komandai nav komfortabli. Tāpat varam prasīt, kāpēc nespēlēja Bērziņš vai vēl kāds. Kā Arnasons. Acīmredzot ir kaut kādi parametri, pēc kuriem viņi netika spēlēt. Tāds ir hokejs. Un sportistam pašam jāizdara secinājumi, nevis jāvaid, ka kaut kas nav tā, kā gribētos. Ir treneri, kuriem tu nepatīc, un ir treneri, kuriem patīc. Tas jāpārdzīvo, vai arī jāmeklē cits klubs, vai jāpanāk, ka treneri maina domas. To var izdarīt vienīgi ar darbu un attieksmi.
- Esmu dzirdējis, ka Naumovs aiz ausīm velkot uz priekšu Enkuzenu!
- Nē, aiz ausīm nevelku, jo Nauris ir garāks par mani un man to būtu grūti izdarīt. Es principā nevelku nevienu, turklāt manu viedokli neviens arī neprasa. Jā, man prasa, kādi vārtsargi, ko kurš var. Enkuzens ir no tiem, kurš vilks spēles un nekad neteiks, ka nevar vai ir noguris. Jo lieliski saprot, kāda ir viņa meistarība un ko grib sasniegt. Nauris labi redz, ka, nopietni trenējoties, viņa spēle ir uzlabojusies, ka vārtos viņš kļuvis nosvērtāks un vairs neraustās katram metienam. Tā ir pārliecība, kas dod jaunu spēku, un to redz arī treneri. Tāds cilvēks mums ir vajadzīgs, uz viņu var paļauties, viņš nekad nepiemānīs. Visu izšķir attieksme un tas, vai esi gatavs izdarīt darbu, ko tev piedāvā. Un adekvāti saprast, kas tu esi un ko šobrīd vari izdarīt.

  +4 [+] [-]

, 2010-04-13 11:20, pirms 14 gadiem
gan jau vēl paspēs viss tikai sākas

  +3 [+] [-]

, 2010-04-13 11:47, pirms 14 gadiem
Fragments no šīsdienas Sporta avīzes intervijas.

 +10 [+] [-]

, 2010-04-13 11:59, pirms 14 gadiem
Muštukovam vajag steidzīgi citu klubu! Lai nepzaudē to, ko līdz šim iemācījies ! Nav viņš slikts, man liekas- tikai kaut kas pietrūkst- vai tā ir psiholoģija, nezinu....

Bet Enkuzenam novēlu trenēties, klausīties Sergeju, trenēties un vēlreiz trenēties.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-04-13 13:44, pirms 14 gadiem
Aizmugure rakstīja: Muštukovam vajag steidzīgi citu klubu! Lai nepzaudē to, ko līdz šim iemācījies ! Nav viņš slikts, man liekas- tikai kaut kas pietrūkst- vai tā ir psiholoģija, nezinu....

Bet Enkuzenam novēlu trenēties, klausīties Sergeju, trenēties un vēlreiz trenēties.....
Slikts nav, bet ļoti viduvēja fiziskā sagatavotība un vēl švakāka psiholoģiskā... ar talantu vien nevar izbraukt, es jau esmu rakstījis ne reizi vien, dažam labam vajadzētu katru dienu pārlasīt grāmatu "Irbe kā Mūris" un izdarīt secinājumus, nevis vainot konkurentus, trenerus, līdzjutējus u.t.t.

     [+] [-]

, 2010-04-13 14:46, pirms 14 gadiem
kegums rakstīja: Fragments no šīsdienas Sporta avīzes intervijas.
Jā, ir gan.

     [+] [-]

, 2010-04-13 17:11, pirms 14 gadiem
interesanti, lasu SA Matuļa interviju ar Naumovu un Matulis tur saka, ka Masaļskim NHL piedāvājot divvirziena līgumu. diez tas ir nopietni vai tikai kārtējais jociņš?

  +2 [+] [-]

, 2010-04-13 17:33, pirms 14 gadiem
Muštukovam jāmaina nīgrā attieksme pret visu un jāsāk sevi atkal pierādīt no jauna. Šobrīd nav pārliecības par viņu, un diez vai tur palīdzēs kāda kluba atrašana, ja attieksme nemainīsies.

  +2 [+] [-]

, 2010-04-14 13:14, pirms 14 gadiem
playthegame rakstīja: interesanti, lasu SA Matuļa interviju ar Naumovu un Matulis tur saka, ka Masaļskim NHL piedāvājot divvirziena līgumu. diez tas ir nopietni vai tikai kārtējais jociņš?
Bet, kāds tur brīnums ? Domāju lielai daļai KHL spēlētāju NHL klubi ir gatavi piedāvāt divvirziena līgumus, ar domu, ka pārsvarā spēlētājs par grašiem spēlēs AHL un tikai tad, ja parādīs lielisku sniegumu + ja, kāds no sastāva gūs savainojumu dabūs iespēju spēlēt NHL.

  -1 [+] [-]

, 2010-04-14 21:38, pirms 14 gadiem
Raitumam ir vislabaakaas iespeejas kljuut par otro izlases vaartusargu,naakotnee arii par pirmo!

  +1 [+] [-]

, 2010-04-17 15:41, pirms 14 gadiem
Raitums tagad varētu būt nr2, bet nākotnē noteikti nē, jo Enkuzens aug meistarībā un izkonkurēs viņu.

  -1 [+] [-]

, 2010-04-17 15:43, pirms 14 gadiem
playthegame rakstīja: interesanti, lasu SA Matuļa interviju ar Naumovu un Matulis tur saka, ka Masaļskim NHL piedāvājot divvirziena līgumu. diez tas ir nopietni vai tikai kārtējais jociņš?
Šaubos, ka viņš piekritīs kautkādiem divvirzienu līgumiem, jo mājās ar labu naudu var pelnīt, bet kas zin, naudas dzīvošanai viņam vajadzētu pietikt un varbūt, ka izdomā paprovēt tikt līdz mekai. Būtu jau labi, ka viņš tur tiktu, bet es tomēr gribu viņu redzēt pārstāvot Dinamo.