Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:538, Did:0, useCase: 3

Kāpēc Sprukta teiktais nepārliecina

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Kāpēc Sprukta teiktais nepārliecina
Jānis Sprukts 2000. gadā izlasē ienāca ar himnas dziedāšanu...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kolēģa Armanda Pučes interviju ar Jāni Spruktu gaidīju ar lielām cerībām. Ka nu beidzot Janka pateiks visu, kā ir. Intervija raiti rit savu gaitu, Jānis kaut ko stāsta, bet beigu beigās tā arī nepaliek skaidrs, kāpēc viņš šopavasar atteicis izlasei.

Būtu skaidri un gaiši pateicis, ka nav ne fiziskā spēka, ne īstas motivācijas spēlēt, un viss būtu skaidrs, bet Jānis kaut ko maļ un maļ. Nacionālais jautājums tas neesot, ar treneriem viss kārtībā. Tātad nekāda naida nav arī no spēļu sērijas ar Maskavas "Dinamo". Kas tad īsti ir?

Jānis stāsta par nekārtību, kas katru pavasari valda izlasē. Zinu, ka tas mehānisms ir smagnējs, bet Sprukta stāsts šajā nodaļā izklausās aiz matiem pievilts. Galu galā tāpēc jau šogad izlases GM ir Ozoliņš. Lai sāktu sakārtot to, kas spēlētājiem vajadzīgs. Tā vietā, lai palīdzētu Sandim, Janka noiet no distances... Gluži tāpat kā Artūrs Irbe, kuram Latvijas hokeja sistēma nepatīk, bet pats tās uzlabošanā/sakārtošanā nav gatavs iesaistīties. Kā to vismaz mēģina darīt Ozo.

Tāpēc jau arī Ozo ir GM, lai turpmāk nebūtu situācijas, kad spēlētājam jāiet visu vasaru no Kirova kļančīt naudu par lidmašīnas biļetēm. No savas pieredzes zinu, ka Kirovs izmantos jebkuru iespēju, lai arī rītdien neatdotu to, kas jau vakar bija jāatdod. Tā ir viņa rakstura īpatnība. 1995. gada rudenī, kad trīsarpus mēnešus biju pie LHF prezidenta Lipmana par LHF ģenerālsekretāru, to ievēroju uzreiz. Federācijai bija kādi desmit parādi, no tiem vairāki 300 - 500 latu robežās. Kirovs apmaksu vilka, vilka... Varbūt ar domu, ka kādam apniks prasīt, bet varbūt tur dziļāka filozofija apakšā un tāpēc Lipmans ir viens no Latvijas bagātākajiem cilvēkiem...

Jānis stāsta, ka viņš negrib graut kolektīvu. Ja nevar visu nometni strādāt kopā ar visiem, tad nebūšot godīgi izlasē ielēkt pēdējā mirklī. Hm. Pa kuru laiku Janka tā mainījis savas domas? 2006. gadā, kad abi ar Astašenko kļuva par Somijas čempioniem, izlasei pievienojās pēdējā brīdī, izspiežot no sastāva Žaltkovski, kuram tā bija pēdējā iespēja uzspēlēt pasaules čempionātā. Arī pēc gada Maskavā Jānis no Ročestras (AHL) varēja ierasties tikai uz otrā posma spēlēm (aizņemts play-off) un nedomāja, ka šādi viņš no trijnieka Ņiživijs - Semjonovs - Tambijevs izstumj centra uzbrucēju Semjonovu, kuram tas bija pēdējais pasaules čempionāts...

Par prēmijām izlasē. Jānis saka, ka tās neesot būtiskas. Loģiski tā arī būtu, ka 8000 eiro (pērn) nav būtiska, ja "Dinamo" saņem krietni vairāk. Var jau būt, ka tas bija tikai komandas lokālais joks, ka daži aktīvi dinamieši ģērbtuvē sāka pārspriest, ka jāprasa Kiram vairāk par pusotra mēneša darbu. Varbūt, ka puiši tiešām tikai ķircināja Lipmanu, taču citi puiši, kas bija blakus, to uztvēra nopietni... Un saviem draugiem un faniem jau krietni pirms Ziemssvētkiem stāstīja par spēlētāju kvartetu, kurš zemo prēmiju dēļ var iedot Kirovam kurvīti. Kam tas bija izdevīgi? Ne jau žurnālistiem, kuriem šādas ziņas pienesa un droši vien tas nebija izdevīgi arī Kirovam, kurš no liekas naudas nekad negrib šķirties. Bet zināt noskaņojumu (kaut arī joka līmenī!) bija svarīgi Latvijas hokejam. Un arī tāpēc GM ir Ozo. Lai vismaz dažiem sakārtotu smadzenes.

Jānis sūdzas, ka izlasē nav konkurences, jo Latvijā uz vietas jau nopietna hokeja nav. Kā Dānijā. Diemžēl Latvijā daudz kā nav. Gandrīz 150 000 nav darba... Liels pulks latviešu un arī visa Latvija kopā ir nonākuši banku verdzībā. Dažs nezināšanas, cits stulbuma vai alkatības dēļ, bet lielākā daļa gan cerot, ka būs darbs, būs bizness un Latvija plauks. Neplaukst! Tāpat kā neplaukst hokejs. Taču arī izdzīvošanas režīmā mēs (hokejs!) esam pietiekami stipri. Un būtu vēl stiprāki, ja tādi vīri kā ozoli (Sprukts) neatteiktu savas valsts izlasei.

P. S. Nekā personīga. Veiksmīgu nākamo sezonu, Jāni!

1 2 3 77 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +22 [+] [-]

, 2011-04-15 13:17, pirms 13 gadiem
noskatijos interviju un man viss ir skaidrs, jau iepriekš bija.
Tak viņš pateica, ka nav gatavs spēlēt un nav degsmes tur būt šopavasarar. ko te vairak tirzāt. apnika jau bik intervijā tas, ka meģina izspiest vēl kaut ko...
Slēpts komentārs: knaible
Slēpts komentārs: mrPO

 +15 [+] [-]

, 2011-04-15 13:21, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: citāts no raksts:


"Gluži tāpat kā Artūrs Irbe, kuram Latvijas hokeja sistēma nepatīk, bet pats tās uzlabošanā/sakārtošanā nav gatavs iesaistīties"


Matuļa kungs varbūt es kļūdos, bet šķiet Tu arī reiz strādāji pie Kirova.. kapēc aizgāji? Kapēc nepalīdzēji sakartot to bardaku kas valda mūsu hokeja saimniecībā? Tas bardaks bija jau tad kad Tu tur vel strādāji!!


Kapēc citam pārmet to to ko pats negribēji darīt?? Ok liela teikšana tur nebūtu nevienam iznņemot pašu Kirovu lai sakārtotu to bardaku, bet nu pa mazam darbam jau varēji padarīt.. kapēc nedarīji bet aizgāji??
Matulim šoreiz ir taisnība. Hokejists ar Vārdu, kāds neapšaubāmi ir Artūram Irbem, var hokeja labā izdarīt daudz vairāk nekā Jānis Matulis, kuram nekad nav bijusi un nebūs tāda autoritāte. Un nevajag piekasīties kaut kādiem sīkumiem - varēji taču, Jāni, izdarīt kādu mazo darbiņu... Matulis šajā gadījumā vairāk runā par mēteli, bet Tu - tikai par pogām.

  +3 [+] [-]

, 2011-04-15 13:24, pirms 13 gadiem
Barāmļeja spalvainā roka tomēr ir tā āža kāja ko Janke nepieminēja, simt punktu!

 +15 [+] [-]

, 2011-04-15 13:24, pirms 13 gadiem
Īstenībā Jānis Sprukts visu pateica.Nav ko tur vairs lieku izdomāt!

 +17 [+] [-]

, 2011-04-15 13:27, pirms 13 gadiem
manuprāt nekādu apslēpto lietu tur nav. tač pats pateica, ka negrib, bik zb, noguris un viss... Meklee tur kautkaadus nez apsleeptos iemeslus..Izsmelts temats
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-04-15 13:28, pirms 13 gadiem
Es tikai nesaprotu to domu gājienu, ka šis negrib graut komandas garu, bet patiesībā to ir jau izdarījis, jo pārējie nav mazāk noguruši un arī kaut kur dziļi sevī labprātāk beigtu sezonu...

  +1 [+] [-]

, 2011-04-15 13:28, pirms 13 gadiem
kāds šobrīd Spānijā laiks?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-04-15 13:34, pirms 13 gadiem
Nu, tad gaidiisim no Jankas bildes un aprakstinju par savu holiday siltaas zemees!

  +5 [+] [-]

, 2011-04-15 13:34, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: kada starpiiba kada kuram autoritaate.. katrs var izdariit kadu darbu lai sakartotu situaaciju..


ta jau te 99.9% latvieshiem nav iespejams palidzet lieliem viiriem sakartot valsti jo vai tad mums te daudz ir tadas autoritaates??


ta mums te visiem jasezh ir sava kaktaa un jaskatas ko tad lielaas autoritaates sakartos mums te!! un kārto viņi labi un skaisti.. tikai pa savam lai pašiem labi.. ne jau man Tev vai Matuļ Jankam..


liekam kaa strausi galvu smiltis un neliekamies ne par ko ne zinis.. vai tomer ceļam galvu ārā un palīdzam sakartot situāciju.. ne viss ļaujam lielām autoritātēm darīt pa savam..


LHF jau ir lielas autoritātes (Kira, Kalvītis) un ko vīni šo gadu laikā ir tādu izdarījuši? Viens pč čempis 2006ajā.. un kas pēc tam palika pāri valstij? Jā par mums runāja kādus pāris mēnešus un viss..

pasham vajag asti celt un savu kaktu satīrīt!
palika pāri arēna, vairāk nekas.

 +17 [+] [-]

, 2011-04-15 13:42, pirms 13 gadiem
1. ka Janis var sakrtot Latvijas hokeju, ja vins ir aktivaja hokeja? vinam beigt karjeru?
2. viena lieta ir pievienoties izlasei velak, tad ja tu taja laika esi cinijies kluba, bet pavisam cita lieta ir pievienoties izlasei pec menesa ilgas gulsnasanas uz divana.

  +7 [+] [-]

, 2011-04-15 13:49, pirms 13 gadiem
nevar salīdzināt to ka Jānis ierodas komandā vēlāk dēļ tā ka viņam ir playoff spēles un to ka viņš vnk atpūšas un tad atnāk uz čempi, tā nedarītu neviens kurš ir spēlējis un izprot to kāda ir sajūta ka tu cīnies un strādā bet atnāk viens un atņem tev to smagi nopelnīto vietu. Tas būtu Mikuša variants, mūsējie tika izņemti no sastāva dēļ viena kas it kā ir labāks bet tā īsti nevar un nav gatavs fiziski
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-04-15 13:55, pirms 13 gadiem
Jā, jā Matuļa kungs!!!
Irbe un Sprukts tie nu gan tagad jāgāna......
Labāk atkal uzrakstiet kādu slavinājumu padomju laiku Dinamo ar visiem tiem krieveļiem priekšgalā. Un cik Znaroks labs un izcils......
Sāk jau apnikt.

  +9 [+] [-]

, 2011-04-15 13:57, pirms 13 gadiem
matureman rakstīja: Īstenībā Jānis Sprukts visu pateica.Nav ko tur vairs lieku izdomāt!
Es te pilnīgi piekrītu. Ja n-tās reizes jāpaskaidro viens un tas pats, ko visi jau ir dzirdējuši, bet īsti nenotic, tad ko darīt? Nu, pat, ja ir kādi citi iemesli - nu kur zvanīts, ka Sprukta pienākums ir stāstīt to, ko viņš nevēlas teikt? Nav jau tiesa vai grēksūdze.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-15 14:09, pirms 13 gadiem
Matuļa kungs un ko Jūs esat izdarījis hokeja labā? Man liekas, ka laiks pieķerties kāda aluskonkursa komentēšanai un atstāt hokeja analizēšanu kādiem spējīgākiem prātiem!
P.S. Lai veicas ar darba saglabāšanu! Nekā personīga!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-04-15 14:17, pirms 13 gadiem
Piekrītu Matulim. Lai kā gribas būt labiņiem un attaisnot Spruktu- nekāda pamatota iemesla no viņa neizskanēja. Ja sīcis negrib iet uz skolu, tad arī- var jau būt labiņais vecāks un pateikt- nu labi, nav tev šodien motivācijas aiziesi rīt. Bet tas nav pareizi! Tā ir izlase! Vesels esi, jauns esi, saproti,ka izlasei tevi vajag (un Spruktu vajag šogad!), sapurinies un ej!

 +17 [+] [-]

, 2011-04-15 14:23, pirms 13 gadiem
un ko tad tu, Matuli, gaidīji?
Ka viņš pēkšņi tev izstāstīs visas savas emocijas kā Remarks vai Čaks?
Viņš taču ir sportists!
Izstāstīja, cik labi vien mācēja un to, kā redzēja no sava skatu punkta, nevis tava vai mana.
Šitādi raksti tikai noskaņo negatīvi pret cilvēku, kas pieņem pats savu lēmumu.
Tiešām ir tik lielas problēmas to respektēt?

  +6 [+] [-]

, 2011-04-15 14:27, pirms 13 gadiem
Viss tika pateikts. Jāspēlē tiem, kas grib. Ja negribi - nespēlē! Vienkārši! Varbūt kāds, kurš būs viņa vietā, sevi negaidīti labi pieteiks, to mēs nekad nevaram prognozēt.

  +5 [+] [-]

, 2011-04-15 14:31, pirms 13 gadiem
Un, bitīt matos, kur tad tie centri radīsies, ja viņiem nedos iespēju uzspēlēt augstā līmenī?
Te jau ir tā konkurence, par ko Sprukts runāja.
Tagad Znaroks būs spiests izvilkt vai iespēlēt vēl kādu, kura lomu vispār neapskatīja, jo rēķinājās ar Spruktu. Iespēlēs un redzēs, ka tā lieta iet un nākamgad būs jau konkurence ar +1 centru.
Un cik ilgi vēl Vasiljevs spēlēs?
Vajag taču sākt jau laicīgi.

  -3 [+] [-]

, 2011-04-15 14:31, pirms 13 gadiem
"liekam kaa strausi galvu smiltis un neliekamies ne par ko ne zinis.."Saška Borodačs jau strausu paņēma priekšā.Esam modri,bet Jāni jāsaprot un jāpiedod (poņatj i prostitj kaut arī ar hokeju priskorbno)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-04-15 14:58, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: citāts no raksts:


"Gluži tāpat kā Artūrs Irbe, kuram Latvijas hokeja sistēma nepatīk, bet pats tās uzlabošanā/sakārtošanā nav gatavs iesaistīties"


Matuļa kungs varbūt es kļūdos, bet šķiet Tu arī reiz strādāji pie Kirova.. kapēc aizgāji? Kapēc nepalīdzēji sakartot to bardaku kas valda mūsu hokeja saimniecībā? Tas bardaks bija jau tad kad Tu tur vel strādāji!!


Kapēc citam pārmet to to ko pats negribēji darīt?? Ok liela teikšana tur nebūtu nevienam iznņemot pašu Kirovu lai sakārtotu to bardaku, bet nu pa mazam darbam jau varēji padarīt.. kapēc nedarīji bet aizgāji??
A tapēc, ka forši ir dzert alu un rakstīt. Darīt nav latvieša garā, tikai ar lielkungu un rīksti latvieti pie darba piedabūsi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-04-15 15:02, pirms 13 gadiem
Katram sava dzīve jādzīvo, un savi lēmumi jāpieņem, protams, skumji, ka labākais Latvijas izlases centrs nespēlēs, bet mēs te var diskutēt atspērušies, un nekādu labumu nepanāksim, ar to vienkārši ir jāsadzīvo.
anglietis rakstīja: Un, bitīt matos, kur tad tie centri radīsies, ja viņiem nedos iespēju uzspēlēt augstā līmenī?
Te jau ir tā konkurence, par ko Sprukts runāja.
Tagad Znaroks būs spiests izvilkt vai iespēlēt vēl kādu, kura lomu vispār neapskatīja, jo rēķinājās ar Spruktu. Iespēlēs un redzēs, ka tā lieta iet un nākamgad būs jau konkurence ar +1 centru.
Un cik ilgi vēl Vasiljevs spēlēs?
Vajag taču sākt jau laicīgi.
Un, tas, ka Janka vienu čempi nespēlēs, mums radīs ūber centrus?
Vienā pasaules čempionātā uztrenēt konkurētspējīgu centru ir utopija.
Nākamgad, atkal kādam nebūs motivācijas, un tā mēs kulsimies pa pēdējām vietām A grupā. Bet nu tas ir koks ar diviem galiem.
Kopš Dinamo izveidošanas, izlases zelta laiki ir aiz muguras.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2011-04-15 15:31, pirms 13 gadiem
Vot, dēļ šitādiem tupiem žurnālistu jautājumiem arī ir taisnošanās. Nekas personīgi pret Matuli, bet ja Janka vienreiz pasak, Negribu, nafig septiņpadsmit reizes prasīt, kapēc negrib? JA vienrei pasaka negrib, turpmākās piecas reizes pasaka negrib, un vēl prasa, nu kas tad tur apkašā, kas patiesībā, gribi vai nē cilvēks saprot, ka ar to Negrib ir par maz, ka tas negrib ir jāapaudzē mazliet lielāks. Pasaka par fizisko bezspēku, emocionālo varējumu. Vēl par maz, nu neko saka arī vēl mazsvarīgākaš lietas, kā bardaciņš izlasē, un nevienlīdzība pret tiem, kuri plēsuši melnu muti visu sagatavošanās posmu... Ja vēl kāds mazgudris viņam paprasīs pāris reizes, tad viņš arī vēl bendzīna cenas pieminēs, jo sapratīs, ka ar iepriekš teikto nav pietiekami.
Respektīvi... Liekat to puiku mierā, lai cepas savā sulā, atteica, tātad nebūs, strādājam ar tiem, kas ir.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-15 15:34, pirms 13 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: A tapēc, ka forši ir dzert alu un rakstīt. Darīt nav latvieša garā, tikai ar lielkungu un rīksti latvieti pie darba piedabūsi.
Jā, varētu padomāt, ka būt labam žurnālistam ir tas pats kas divus pirkstus apčurāt. Tas tomēr ir grūts darbs, ko nevar izdarīt jebkurš (lai gan ir daudz tādu, kuri dara gan, bet kam to nekādā gadījumā nevajadzētu darīt).
Matulis ir labs žurnālists, kurš daudz zina par tēmu, par kuru raksta.
Un beigu beigās - varbūt tiešām vairs nav nekādas jēgas runāt par Spruktu. Lai gan, manuprāt, izlasē vajadzētu spēlēt labākajiem tajā brīdī pieejamajiem spēlētājiem, nevis runāt par kaut kādas iespējas došanu citiem.

  +3 [+] [-]

, 2011-04-15 15:37, pirms 13 gadiem
Nav apnicis vēl par to ņemties? Kāda jēga par to cepties nu jau trīs nedēļu garumā?

No tā, ka rakstīs daudzus rakstus un vēl vairāk tos komentēs (savā starpā strīdoties un kaut ko pierādot) nekas jau nemainīsies, Sprukts savu lēmumu pieņēma un viss. Šogad viņš izlasē nebūs. Un kāda starpība, ko tieši viņš min kā iemeslu?
1 2 3 77 komentāri