Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:890, Did:0, useCase: 3

Vai būs konflikts sezonas finišā?

Vai būs konflikts sezonas finišā?
Virslīga tā jau ir bijis, kad vecākais un jaunākais "brālis" spēlē viena līgā... Piemēram, pērn "Tranzit" pēc sezonas virslīgā pārtapa par FK "Ventspils-2". Foto: Romāns Kokšarovs, SA

Lai saglabātu godīgas cīņas principus, jau labi sen ir vispārpieņemts, ka vienas elites futbola līgas ietvaros nedrīkst spēlēt divas viena kluba komandas. Izrādās, ka Latvijā viss var būt citādāk. Nevar izslēgt, ka šā iemesla dēļ jau rudenī izcelsies pamatīgs kašķis.

Izrādās Latvijas čempionāta reglamentā bez visiem citiem trūkumiem nav ierakstīts arī tas, ka virslīgas klubu dublieru komandas, kas cīnās 1. līgā, nedrīkst spēlēt virslīgā. Zinot šā brīža situāciju 1. līgas tabulā, nevar izslēgt, ka ”Liepājas metalurgs-2” un/vai FK ”Ventspils-2” sezonas beigās būs kādā no pirmajām divām vietām. Varbūt pat abas! Kad atsevišķi notika 1. līgas un dublieru čempionāts, jautājums par dublieriem bija lieks. Taču laiki mainās, tāpēc arī reglamentam bija jāmainās.

Reglaments vēstī, ka virslīgai drīkst kvalificēties 1. līgas uzvarētājs, bet otrās vietas ieguvējs piedalīsies pārspēlēs. Tas nozīmē, ka LFF var nonākt gaužām neveiklā situācijā. Ja sezonas finišā situācija tabulā būtu tāda pati, kāda tā bija pēc 1. riņķa, pārspēlēs piedalītos ”Liepājas metalurgs-2”. Neesmu pārliecināts, ka šā brīža devītās vietas īpašnieks Rīgas ”Olimps” būtu pārāks divu spēļu summā...

”Liepājas metalurgs-2” galvenais treneris Jānis Intenbergs sarunā ar SA+ neslēpa - ja vien būtu vieta labāko divniekā un rocība, iespēju spēlēt virslīgā garām nelaistu. Nez ko darītu LFF, ja labāko trijnieks būtu, piemēram, šāds: 1. ”Metta/LU”, 2. ”Liepājas metalurgs-2”, 3. RFS. Visi it kā pieņem, ka ceļš uz virslīgu paveras ”Mettai/LU”, uz pārspēlēm - RFS, bet, zinot reglamenta nepilnības, pēdējiem virslīgas durvis var aizvērties degungalā, ja vien liepājniekiem kļūs biezāks naudas maks.

Arī virslīgas čempionāta reglamentā nav ne vārda par to, ka tajā nedrīkst vienlaicīgi piedalīties viena kluba pirmā komanda un dublieri. Varbūt LFF tomēr pret to nav nekas iebilstams? Ko par to saka LFF sacensību daļas vadītājs Jānis Skredelis, man pagaidām nav izdevies uzzināt, jo sazvanīt viņu pa darba un/vai mobilo telefonu neizdodas jau vairākus mēnešus. Viņa kolēģis Vladimirs Šteinbergs ”pacēla ar pirmo”. Viņš norādīja - ja šāda ieraksta par dublieriem reglamentā tiešām neesot, tad tā ir nepilnība, kas tiks novērsta pirms nākamās sezonas. Bet ko darīt ar šo sezonu?

  +3 [+] [-]

, 2011-08-16 16:27, pirms 13 gadiem
kārtējais absurds no lff piesmakušajiem staļliem .. bet galvenais, ka vairākumam futbola sabiedrības tas ir pieņemami (laikam kamēr no fifa plūst kāda naudiņa)...

  +3 [+] [-]

, 2011-08-16 16:33, pirms 13 gadiem
Šteinbergu, lai arī jauns, arī nevar laist nekādos amatos.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-16 16:40, pirms 13 gadiem
Skredelis tad jau algu saņem bet nēsā ķieģeļus anglijā

  +6 [+] [-]

, 2011-08-16 16:41, pirms 13 gadiem
Ilvar, ieraksti mobilā numuru šeit - pamēģināsim visi kopā
Ja Skredeli nevar sazvanīt, tad jāaizstaigā ciemos.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-16 17:49, pirms 13 gadiem
Varbūt Skredelim kaut kas nelabs? Varbūt kolēģi vispār nav pamanījuši viņa neierašanos vairākus mēnešus?

  +1 [+] [-]

, 2011-08-16 19:44, pirms 13 gadiem
anjo rakstīja: Ilvar, ieraksti mobilā numuru šeit - pamēģināsim visi kopā
Ja Skredeli nevar sazvanīt, tad jāaizstaigā ciemos.
LFF: LFF Darbinieki / kontakti

  +1 [+] [-]

, 2011-08-16 23:00, pirms 13 gadiem
zigiss rakstīja: http://www.lff.lv/lv/lff/kontakti/
mobilā numuru

  +1 [+] [-]

, 2011-08-17 09:30, pirms 13 gadiem
Nu bet vai tad Olimps un Skonto arī nav faktiski vienas sistēmas komandas? Pēc būtības LM2 pietiek tikai nomainīt nosaukumu, un viņi var tāpāt kā Olimps spēlēt virslīgā un manuprāt, tas pat būtu labi, jo dažs labs liepājnieks mēdz aizsēdēties tajos dublierus.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-20 23:34, pirms 13 gadiem
Edgars rakstīja: Nu bet vai tad Olimps un Skonto arī nav faktiski vienas sistēmas komandas? Pēc būtības LM2 pietiek tikai nomainīt nosaukumu, un viņi var tāpāt kā Olimps spēlēt virslīgā un manuprāt, tas pat būtu labi, jo dažs labs liepājnieks mēdz aizsēdēties tajos dublierus.
Bet speeleetaajiem tak ir atvieglotas paarejas no dublieriem uz 1 komandu..... ja cita komanda, tad vazaaties var tikai transfeera logos un 1. komandai taa pat vajag velvienu komandu kur rezervei speeleet.