Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:467, Did:0, useCase: 3

Pēteris ir malacis!

Pēteris ir malacis!
Pēteris Višņēvics - dzelžainākais rokasspiediens, kādu gadījies sajust!
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Šovakar Iecavā tiks aizvadīta gada pēdējā Latvijas Basketbola līgas spēle. Brīvu sēdvietu nebūs, iespējams, daudzi atkal stāvēs kājās. Višņēvics ar saviem puikām mēģinās apspēlēt jau ceturto LBL blici šogad - šoreiz "Valmieru". Pat nespēlējot Rīgā, "Turība" šobrīd ir galvaspilsētas apmeklētākā komanda, un ir spējusi radīt Notikumu - kaut ko, kā Latvijas basketbolam šobrīd tik izmisīgi pietrūkst.

Pirms sezonas, uzņemot LBL augstākajā sabiedrībā "Turību" un LU, abām studentu komandām tika pierakstīts pastarīšu liktenis. Šābrīža turnīra tabula tam pretī it kā nerunā, tomēr "Turības" līdzšinējās gaitas sezonas pirmajos mēnešos rāda - pastarīša birka tai nepiestāv! Pat, ja procesā gadās pa zaudējumam ar 30 vai 50 punktiem, tam pretī var nolikt arī pārsteidzošas uzvaras - gluži kā ķirzaka, kas it kā mierīgi guļ uz saulē sasiluša akmens, taču pa brīdim pamanās zibenīgi izšaut mēli un nofinišēt kādu modrību zaudējušu mušu, "Turība" šajos mēnešos nogrābusi ne tikai LU un "Zemgali", bet pavisam nesen - arī sezonas starta līderus VEF juniorus. Šovakar Iecavā viesosies Valmieras komanda, kuru pēdējā laikā iedragājuši savainojumi, un tas nozīmē, ka gaisā virmo asins smaka - te var sanākt ceturtā uzvara!

Protams, viena vai cita uzvara vai zaudējums nebūs glābšanas riņķis Latvijas basketbolam un tā popularitātei, taču laikā, kad basketbols saviem faniem spēj tirgot tikai vaimanas un zaudējumus - "Turības" komanda ir viens krāsainais punkts LBL melnbaltajā kartē. Neraud un neļaujas sēru straumei, bet kārtīgi rukā, tiecas augstāk par sev atvēlēto plauktu, un tieši ar to izpelnījušies simpātijas. Skatītājiem patīk cīnītāji - Iecava ir vienīgā vieta, kur šogad tribīnes uz LBL spēlēm praktiski vienmēr ir pilnas, un par kārtīgu basketbola gaisotni kopējiem spēkiem gādā gan komandas atbalstītāju desants no Rīgas, gan vietējā publika. Nešķirojot pretiniekus, bet atbalstot savējos. Laikā, kad dramatiski daudziem basketbols ir miris, katra saliņa, kas šajā bēdu okeānā spēj izlīst virs ūdens un nakts melnumā piešķilt savu ugunskuru, jau ir kā neliels brīnums, kas ierakstāms sarkanajā grāmatā.

Protams, atslēgas figūra tajā visā - Pēteris Višņēvics. Personība, kas ir kolorīta nevis ar zīmēšanos vai intrigu vērpšanu, bet fanātismu un savu pāri malām plūstošo azartu. Droši vien ne pasaules labākais treneris - ne Obradovičs, Mesina vai Ivkovičs, kura vadībā Latvijas klubam būtu paredzama plosīšanās Eirokausos vai nacionālajai izlasei - medaļas Eiropas čempionātā, taču kārtīgs vecis, kas māca basketbolu un dzīvi - tieši to, kas zināmā posmā basketbolistam ir pats svarīgākais, lai neizaugtu par kārtējo šmurguli ar platiem pirkstiem un pašapmierinātību par sasniegto sētas čempiona līmeni. Laiks rādīs, vai kāds no šābrīža "Turības" izaugs par tik labu spēlētāju, kā savulaik no "Bonusa" izauga Štelmahers, Šneps un Helmanis, taču vismaz ņuņņas neizaugs! Višņēvics paliek uzticīgs saviem standartiem un metodēm, ar kādām tie panākami. Kādam tie dažreiz izraisa smaidu, kādam - neizpratni, taču pašā saknē - noteikti cieņu. Tāpēc - lai veicas Pēterim un "Turībai". Ar šādu raksturu un attieksmi basketbolam vēl ir cerība.

  +3 [+] [-]

, 2010-12-28 19:09, pirms 13 gadiem
peteri vienmer mala4i

  +3 [+] [-]

, 2010-12-28 19:21, pirms 13 gadiem
cik Iecavas zālē ir vietas

  +3 [+] [-]

, 2010-12-28 19:38, pirms 13 gadiem
Lai veicas šodien pret valmieru!

  +1 [+] [-]

, 2010-12-28 20:21, pirms 13 gadiem
Tobago princis!

Malacis!

Tikai, kā 1995. gada finālā varēja zaudēt!!!

  +1 [+] [-]

, 2010-12-29 10:18, pirms 13 gadiem
kegums rakstīja: Tobago princis!

Malacis!

Tikai, kā 1995. gada finālā varēja zaudēt!!!
Ja nemaldos, tad toreiz Bonusa treneris bija krievs Sidjakins.

  -4 [+] [-]

, 2010-12-29 11:21, pirms 13 gadiem
Jurisons kā mazs puisītis stāsta, ka lielais Pēteris ir malacis un cik spēcīgs viņam rokasspiediens! Gluži kā savam tētim stāstītu

Protams, ka Višņēviča kungs ir leģenda un apbrīnojams cilvēks, taču apbrīnu var paust arī citādāk.

     [+] [-]

, 2010-12-29 19:44, pirms 13 gadiem
Ir divi iisti viiri basketbolaa-
Kam dzelzhains vecha tveeriens ir-
Tie- Peeteris un Ivars Oshinsh
Tiem krampis ir un kaulains nags !
Bet jaunie- johaidii tos punkjutapas....
Kas pajolji kaa Valters ir,
Vien prieks, ka aug viens teeraudvecis-
Ko visi zin kaa Jurisonu !