Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:467, Did:0, useCase: 3

Višņēviča plāns. Reāls...

Višņēviča plāns. Reāls...
Pēterim Višņēvičam prātā ir kombinācija, kā pusfinālā savest kopā "Ventspils" un VEF, bet to var realizēt tikai citas komandas...
FOTO: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Pēterim Višņēvčam nekad nav bijusi nepieciešamība ilgi vandīties pa savu ķešu un meklēt pareizos vārdus. Kas prātā un uz mēles, tas arī tiek palaists tautās. Kad LBL sezona bija nonākusi pusceļā, "Turības" galvenais treneris ierunājās par stratēģiju, kādu vajadzētu īstenot komandām, kas atrodas turnīra tabulas augšgalā un spējīgas "Ventspils" un VEF komandu priekšā nomest izaicinājuma cimdu. Ja ielūkojamies jaunākajā turnīra tabulā, tad Pētera nākotnes vīzija šķiet ļoti reāla.

- Ja man būtu iespēja strādāt ar kādu citu komandu, izņemot "Ventspili" un VEF, esmu par 99% pārliecināts, ka, izvēloties pareizo stratēģiju, abas komandas savestu kopā jau pusfinālā. Viena otra komanda jau ir zaudējusi vairāk nekā plānojusi, un šobrīd ir divas vai trīs, kurām ir pa spēkam realizēt šo stratēģiju. Ja tās nav spējīgas to izdarīt, tad paši vainīgi un godīgi jāatzīst, ka nav stipri.

Šos vārdus Pēteris Višņēvičs teica pēc otrā riņķa, kad turnīra tabula izskatījās tā, kā tai bija jāizskatās - "Ventspils" pašā augšā, VEF ar vairāk zaudējumiem, bet turpat blakus. Vienvārdsakot, minimālas pazīmes, ka kādam ir pa spēkam izjaukt šo kārtību kas nozīmētu tikai vienu - "play off" abas komandas var tikties tikai kādā no finālsērijām. Komandām vēl jāaizvada trešā riņķa spēles (dažāds spēļu skaits), bet turnīra tabula kļuvusi pavisam savādāka un daudz interesantāka, kura regulārās sezonas beigu daļa sola ļoti interesantu. Kas tad mainījies kopš brīža, kad komandas šķērsojušas ekvatoru un kādi vēji komandu sastāvos varētu iepūst līdz februāra beigām, kad atļauts pieteikt jaunus spēlētājus?

Paplašinājies medaļu pretendentu loks. Kad "Valmieru" sāka vadīt Ainārs Zvirgzdiņš, uzreiz kļuva skaidrs, ka šajā komandā notiks pārmaiņas. Pagaidām - tikai spēles organizācijas ziņā. Zinot Zvirgzdiņa ambīcijas, esmu pārliecināts, ka viņam izdosies pārliecināt kluba vadību atrast papildus līdzekļus jauna vai pat jaunu spēlētāju piesaistīšanai un, visticamāk, ka papildinājums tiks meklēts ārpus Latvijas.

"Barons" tikuši pie jauna (vecā) atbalstītāja un tā ir zīme, ka komandai parādījušies papildus līdzekļi un tas, savukārt, nozīmē to, ka arī šajā komandā gaidāmi pēdējā brīža pirkumi.

Viens no iemesliem, kāpēc "Ventspils" atbrīvoja Brazi, bija trenera pasivitāte pastiprinājuma meklējumos. Divus mēnešus kaut kas esot meklēts, bet rezultāts nekāds. Kluba padome ir nolēmusi, ka nepieciešams meklēt pastiprinājumu garajā galā un jau tuvākajās dienās tas arī tikšot sagaidīts. Kādas kvalitātes un cik nopietns palīgs - par to nav ne jausmas.

Vismazākās sastāva svārstības gaidāmas VEF nometnē. Komanda jau tā ir pārpilna ar ārzemniekiem un atvedot vēl kādu, kādam esošajam tiks parādītas durvis. Arī brīvo latviešu spēlētāju tirgus ir tukšs un tur meklēt kaut ko sakarīgu būtu tukša laika tērēšana.

"Liepājas lauvas"? Maz ticams, ka komanda ar ierobežotu budžetu varēs atļauties doties uz brīvo spēlētāju tirgu.

Līdz regulārās sezonas beigām komandām jāaizvada nevienāds spēļu skaits, taču katra no medaļu tīkotājām tās sagaidīs dažādās gatavības pakāpēs un dažādos noskaņojumos. Ventspilniekiem vēl atlikušas 12 spēles no kurām septiņas savā laukumā (visas pēc kārtas). Būs jāspēlē ar visiem tuvākajiem konkurentiem (ar "Barons" pat divas reizes), taču pirmā vieta turnīra tabulā izskatās ļoti droša, kuru kurzemniekiem neatņemt pat garākas zaudējumu sērijas gadījumā. Kurzemniekiem būs jāprot dozēt savu enerģiju un spēku to sadalot trīs turnīriem vienlaikus. "Ventspils" FIBA Izaicinājuma kausa izcīņā var aizspēlēties pietiekami tālu, kas spēlētājiem dotu papildus slodzi, plus vēl mērķis par Baltijas līgas "Final'4". Arī šajā turnīrā būs savs spēka patēriņš un raušanās trīs dažādos turnīros notiek ar ierobežotiem cilvēku resursiem. Bez labas fiziskās sagatavotības vienlīdz stabili sēdēt uz visiem trīs krēsliem būs ļoti grūti.

VEF'am palikuši tikai divi turnīru, kuri pirms sezonas sākuma prioritāšu sarakstā bija pēdējie - LBL un Baltijas līga. Rīdziniekiem spēlēšana divos turnīros prasīs mazāku spēka patēriņu, jo spēlētāju resursi ir pietiekami, lai dažu dienu laikā dažādos turnīros nebūtu jānodzenā vieni un tie paši cilvēki. VEF'am saspringta solās būt marta otrā puse, kad divu nedēļu laikā būs jāaizvada septiņas spēles - četras LBL un trīs BBL. četras no tām - izbraukumā (Liepājā un Ventspilī LBL spēles, Ķedaiņos un Tallinā - BBL). Spēles seko viena otrai un ir skaidrs, ka LBL spēlēs vairāk tiks iesaistītas rezerves, bet rezerves negarantē uzvaras un tas, savukārt nozīmē to, ka VEF'am zaudējumi ir neizbēgami. Arī pret komandām, kuras ir ieinteresētas Višņēviča stratēģijā. Spēlējot pat labākajā sastāvā, nevienā VEF skurstenī nav ierakstīts, ka uzvaras atnāks pašas. Svaigākais piemērs - pirmdienas zaudējums "baroniem" un pirms pāris dienām izglābšanās no "Liepājas Lauvām" (BBL).

Divos turnīros turpinās spēlēt arī "Liepājas lauvas" un "Valmiera", taču viņu interese par BBL ir tik liela, cik nopietni treniņi nopietnos kaujas apstākļos. "Play off" abām komandām nespīd labi sen, tāpēc abas komandas visus resursus var veltīt tikai vienam turnīram - LBL. Ar citu problēmu nāksies saskarties "Barons", kuru prioritāte visas sezonas garumā bijusi tikai viena - LBL. Kamēr konkurenti būs regulārā spēļu režīmā, esošajiem LBL čempioniem būs jādomā, kā aizpildīt daudzās brīvdienas. "Baronam" regulārajā čempionātā atlikušas tikai sešas spēles no kurām pēdējā tikai 5. aprīlī. Sešas spēles vairāk kā pusotra mēneša laikā ...

 +11 [+] [-]

, 2011-02-15 13:05, pirms 13 gadiem
izskataas ka LBL loti labi maak kalendaaru sastaadiit...briesmiigi...7 speles peec kaartas maajaas vieniem...otriem 2 meenesu laikaa 6 speeles,amatrieri pat speelee biezaak...kauns

  +9 [+] [-]

, 2011-02-15 13:33, pirms 13 gadiem
nez vai Liepaajai BBL turniirs ir tikai kjeksiitim, ja njem veera, ka Lauvas siivi ciinaas par vietas saglabaashanu 1.diviizijaa...

  +1 [+] [-]

, 2011-02-15 13:51, pirms 13 gadiem
Nu ko. Intriga LBL ir tik liela, kā vēl nekad, jo praktiski visas 5 komandas var finišēt 1.-5.vietā (Ventspils šķiet tikai 1.,2.vietā).
Prognozes par komandu vietu pirms PLAY-OFF izteikt ļoti grūti, bet es tomēr mēģināšu: 1.Ventspils; 2.VEF; 3.Liepāja; 4.Barons; 5.Valmiera; 6.Zemgale; 7.LU; 8.BA Turība.

  +1 [+] [-]

, 2011-02-15 13:52, pirms 13 gadiem
DŽEKIŅŠ-20 rakstīja: nez vai Liepaajai BBL turniirs ir tikai kjeksiitim, ja njem veera, ka Lauvas siivi ciinaas par vietas saglabaashanu 1.diviizijaa...
par vietas saglabāšanu sīvi cīnās Valmiera, Liepāja par 9.-10.vietu. Jo pēc šī BBL nolikuma, pēdējās 2 vietas piedalās pārspēlē ar BBL Ch.Cup pirmajām 2.vietām, tāpēc garantēta vieta BBL ir tikai pirmajām 10 komandām!

  +2 [+] [-]

, 2011-02-15 14:20, pirms 13 gadiem
HakunaMatata rakstīja: par vietas saglabāšanu sīvi cīnās Valmiera, Liepāja par 9.-10.vietu. Jo pēc šī BBL nolikuma, pēdējās 2 vietas piedalās pārspēlē ar BBL Ch.Cup pirmajām 2.vietām, tāpēc garantēta vieta BBL ir tikai pirmajām 10 komandām!
Valmiera pat tiiri teoreetiski nevar saglabaat vietu 1.diviizijaa (protams, ja kaarteejo reizi netiks mainiits reglaments)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-02-15 15:36, pirms 13 gadiem
DŽEKIŅŠ-20 rakstīja: Valmiera pat tiiri teoreetiski nevar saglabaat vietu 1.diviizijaa (protams, ja kaarteejo reizi netiks mainiits reglaments)
Tu laikam neesi lasījis reglamentu!! Valmiera nav zaudejusi nekādas cerības,pat paliekot pēdējai(kas visticamāk ari notiks) viņiem būs visas iespējas saglabāt vietu uzvarot pārspēlēs!!! un ticu,ka Zvirgzdiņa vadībā tas arī izdosies!!!!

  +1 [+] [-]

, 2011-02-15 16:25, pirms 13 gadiem
HakunaMatata rakstīja: Nu ko. Intriga LBL ir tik liela, kā vēl nekad, jo praktiski visas 5 komandas var finišēt 1.-5.vietā (Ventspils šķiet tikai 1.,2.vietā).
Prognozes par komandu vietu pirms PLAY-OFF izteikt ļoti grūti, bet es tomēr mēģināšu: 1.Ventspils; 2.VEF; 3.Liepāja; 4.Barons; 5.Valmiera; 6.Zemgale; 7.LU; 8.BA Turība.
Vienkārši objektivitātes kalngals.. Barons būs 2. vietā, VEF 3., Liepājas Lauvas un Valmiera dalīs 4. un 5. vietu. Priekšroku gan dotu Valmierai...

  +1 [+] [-]

, 2011-02-22 09:17, pirms 13 gadiem
NIPEM rakstīja: Vienkārši objektivitātes kalngals.. Barons būs 2. vietā, VEF 3., Liepājas Lauvas un Valmiera dalīs 4. un 5. vietu. Priekšroku gan dotu Valmierai...
nu pēc regulārās sezonas Baronam no tām 4 komandām, manuprāt, vismazākās iespējas uz 2. vietu