Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Rakels iedod "kurvīti" čempioniem

Rakels iedod "kurvīti" čempioniem
Deniss Rakels
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

17 gadus vecais "Liepājas metalurga" futbolists Deniss Rakels, kurš spilgti aizvadīja pērnās "LMT virslīgas" otro pusi, nule atteicās no vilinoša uzaicinājuma. Talantīgo uzbrucēju uz pārbaudi aicināja klubs, kas šosezon spēlēja UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, taču Deniss nolēma braukt kopā ar liepājniekiem uz treniņnometni Turcijā.

Jēkabpilī uzaugušais uzbrucējs Deniss Rakels kļuva par pagājušās sezonas "LMT virslīgas" atklājumu, sekmīgi iekļaujoties Liepājas komandas uzbrukumā un palīdzot izcīnīt zelta godalgas. Decembrī viņš aizbrauca uz nedēļu ilgiem treniņiem Itālijas klubā "Sampdoria", taču tā beidzās ar šādos gadījumos nereti dzirdēto standartfrāzi "mēs turpināsim sekot tev līdzi". Skaidrs, ka 17 gadus vecs spēlētājs no Latvijas, lai arī ļoti talantīgs un perspektīvs, šobrīd nav vajadzīgs Itālijas A sērijas klubam. Varbūt pēc kāda gada vai diviem...

Rakels nolēma palikt Liepājā, bet nule pēc "Sadraudzības" kausa izcīņas Maskavā viņš saņēma nākamo piedāvājumu - atrādīties Krievijas klubā Kazaņas "Rubin", kas šosezon spēlēja UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā. Kazaņas kluba vadība aicināja viņu pie sevis uz treniņnometni, taču Rakels iedeva "kurvīti" Krievijas čempioniem. Grūti spriest, cik lietderīgs būtu šāds brauciens, jo skaidrs, ka arī "Rubin" komandā Rakels patlaban nebūtu sākumsastāva spēlētājs. Ja vajadzēs spēcīgu uzbrucēju, Krievijas bagātais klubs drīzāk nopirks vēl kādu brazīlieti vai argentīnieti. Bet varbūt atrādīšanās pat nebūtu slikta, jo jaunais futbolists gūtu jaunu pieredzi un varbūt iekristu acīs kādam zemāka ranga kluba pārstāvim. Tiesa, beigās visas pārdomas par iespējamo atrādīšanos Kazaņā izgaisināja veselības problēmas - Deniss sastiepa muskuli, un tagad iziet procedūras ārstu uzraudzībā.

Ir arī cits jautājums. Vai tik agrīnā vecumā vispār ir jāraujas uz spēcīgiem ārzemju klubiem, kur labākajā gadījumā sagaida spēlēšana dublieru sastāvā? It īpaši tādam spēlētājam, kurš nav aicināts pat uz Latvijas U21 izlasi, nemaz nerunājot par mūsu "lielo" izlasi. Varbūt jaunajam talantam vajadzētu vēl kādu gadu vai divus paslīpēt savu spēlētprasmi Liepājā un tad pavisam citā kvalitātē "piedāvāties" ārzemju klubiem?! Ja tiks uzkrāta pienācīga meistarība, vilinoši piedāvājumi neizpaliks. Rakelam jau šobrīd ir savs FIFA licencētais aģents (Vladimirs Solomatins).

Ko šopavasar izvēlēties Denisam Rakelam?

  • 186

  • 19

  • 10

  • 12


     [+] [-]

, 2010-01-29 18:58, pirms 15 gadiem
Nedomāju, ka kaut kāda itāļu Seria C vai līdzīgas līgas ir spēcīgākas par LMT virslīgu.

  +5 [+] [-]

, 2010-01-29 19:05, pirms 15 gadiem
Tas labi, var redzēt, ka nelidinās makoņos

  +3 [+] [-]

, 2010-01-29 19:22, pirms 15 gadiem
Ļoti labi. Lai vēl paspēlē LM.

     [+] [-]

, 2010-01-29 19:24, pirms 15 gadiem
LM taču vel ar UEFA priekšā!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-01-29 19:54, pirms 15 gadiem
Manuprāt, tik agrā vecumā prom vēl nav jābrauc. Es uzskatu, ka uz ārzemju klubiem jādodas tikai tad, kad ir sevi stabili pierādījis Virslīgas līmenī un pāraudzis to. Rakels vēl ne tuvu nav sevi pierādījis. Jautājums - ko viņš pagaidām ir izdarījis? Praktiski neko. Sezonas otrajā pusē uzspīdēja, taču lai nākamajā sezonā pierāda kā stabilu vērtību. Mans vērtējums - Liepājā jāpaliek līdz 20 gadiem, tālāk varēs jau skatīties. Protams, Virslīga nav tā labākā vieta, kur strauji progresēt, taču nav teikts, ka būs tāda iespēja arī ārzemēs.

     [+] [-]

, 2010-01-29 19:59, pirms 15 gadiem
prognozēju, ka Deniss šogad būs virslīgas rezultatīvākais spēlētājs

  +4 [+] [-]

, 2010-01-29 20:09, pirms 15 gadiem
Pareizs lēmums, acīs kritīs viņš arī LM sastāvā eirokausu kvalifikācijā.

  -2 [+] [-]

, 2010-01-30 00:03, pirms 15 gadiem
nepareizs lemums,pie pirmas iespejas bija jabrauc prom, nu nav Latvija futbola valsts... zel ka to saprot tik maz cilveku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-01-30 11:38, pirms 15 gadiem
Izskatās, ka tas varētu būt kāds no ex-padomijas klubiem.
Domāju, ka viņs ir pats savas laimes kalējs un nav rakstits zvaiznēs, ka nākamā sezona LM viņam būs tikpat laba kā šī. Varbūt tiešām pārmaiņas nāktu par labu, cits līmenis, cita valsts, iespējams jau krietni vien milzīgāks atalgojums. Lietas, kuras izvēli noteikti ietekmē par sliktu Liepājai.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-30 12:02, pirms 15 gadiem
Ingus Ozoliņš rakstīja: .... iespējams jau krietni vien milzīgāks atalgojums.....
17 gados jādomā par izaugsmes iespējām nevis par lielo piķi....

  +1 [+] [-]

, 2010-01-30 13:14, pirms 15 gadiem
Jopis25 rakstīja: 17 gados jādomā par izaugsmes iespējām nevis par lielo piķi....
Sports ir viņa darbs, un ļoti apšaubu, ka viņs regulāri apmeklē skolu un mājās ir grāmatiņa, kur mācīties tālāk. Tas, ka nauda nav galvenais viņa gados ir skaidrs, bet ļoti būtisks un vēra ņemams faktors gan.
Katrā ziņā viņs ir pats svaas laimes kalējs, bet cik nu atceros mums ir bijuši jau supertalanti priekš mūsu mērogiem Blanks, Koļesņičenko, un visiem ka viens paredzej iespaidīgu karjeru, bet kas sanāca... par piemēru varam ņemt ne tikai futbolu arī hokeju, basketbolu...

     [+] [-]

, 2010-01-30 18:51, pirms 15 gadiem
Ingus Ozoliņš rakstīja: Sports ir viņa darbs, un ļoti apšaubu, ka viņs regulāri apmeklē skolu un mājās ir grāmatiņa, kur mācīties tālāk. Tas, ka nauda nav galvenais viņa gados ir skaidrs, bet ļoti būtisks un vēra ņemams faktors gan.
Katrā ziņā viņs ir pats svaas laimes kalējs, bet cik nu atceros mums ir bijuši jau supertalanti priekš mūsu mērogiem Blanks, Koļesņičenko, un visiem ka viens paredzej iespaidīgu karjeru, bet kas sanāca... par piemēru varam ņemt ne tikai futbolu arī hokeju, basketbolu...
Jā katrs pats ir savas laimes kalējs, bet pa priekšu jāaug kā meistaram nauda atnāks pēc tam.... šajā vecumā, tikai un vienīgi no izaugsmes iespējām ir jāvadās, nevis ieskaitītā naudas daudzumā bankas kontā....

     [+] [-]

, 2010-01-30 20:46, pirms 15 gadiem
Jopis25 rakstīja: 17 gados jādomā par izaugsmes iespējām nevis par lielo piķi....
17 gados jadoma par meitenem,jaspele futbols un jasanem laba alga.....