Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Smaga nasta čempioniem, lāsts madridiešiem

Smaga nasta čempioniem, lāsts madridiešiem
Madrides “Real” uzbrucējs Karims Benzemā iepriekšējās trijās Spānijas čempionāta spēlēs guvis pa diviem vārtiem katrā. Foto: AFP

Ja esi čempions, par zaudējumiem nedrīkst būt ne runas. Bet ir. UEFA Čempionu līgā mata galā karājas ne tikai pašreizējā čempione “Inter” komanda, bet visa Itālijas futbola gods. Katram savs. Madridē tikmēr lauza galvu, kā neapdedzināties septīto reizi pēc kārtas. Prognozes saka, ka...

...šoreiz ne, bet par visu pēc kārtas.

"Bayern" - "Inter" 2:1
Šī spēle šķiet visneprognozējamākā, jo nekad nevar zināt, kādus “podus” nogāzīs “Bayern”. Mājiniekiem vārtu gūšanas momentus izveidos, bet vai Mario Gomess, Tomass Millers un Arjens Robens tos rezultatīvi pabeigs? Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, “Inter” ir mainījies (laikam jau uz slikto pusi...). “Viss” būs atkarīgs no Samuela Eto un Veslija Sneidera. “Inter” tiks tālāk tad, ja šiem kungiem būs lielā diena. Milānas komanda pirmajā spēlē zaudēja ar 0:1, tāpēc bez gūtiem vārtiem par sezonas turpinājumu turnīrā nevar būt ne runas.
Prognoze: ceturtdaļfinālā iekļūs “Bayern”.

"Manchester United" - "Marseille" 1:0
Pirmajā mačā Marseļā bija līdzīga spēkošanās un arī rezultāts (0:0), tāpēc mani nepārsteigs, ja līdzīgu ainu ieraudzīsim arī Mančestrā. Manuprāt, viesiem pietrūks jaudas uzbrukumā, lai apspēlētu meistarīgo “MU” aizsardzību. Tā šosezon līdzšinējās septiņās UEFA Čempionu līgas spēlēs ielaidusi tikai vienus vārtus pret “Valencia”! Marseļas komandai uzbrukumā nepalīdzēs Brandau, kurš starp atbildīgām spēlēm Francijas čempionātā devis priekšroku nakts izklaidei, alkoholam... Uzbrukuma potenciālu noteikti neuzlabo fakts, ka ar lielākiem un mazākiem savainojumiem pēdējā laikā mocījušies divi Francijas valstsvienības spēlētāji Matjē Valbuena un Andrē Pjērs Žiņaks. Pārējiem trūkst pieredzes, taču ir milzīga vēlme sevi apliecināt.

“MU” šosezon nerāda sniegumu, lai mute paliktu vaļā, taču uz konkurentu fona spēlē stabili. Divus nesenos klupienus pret “Chelsea” un “Liverpool” acīmredzot nav nepieciešams vispārināt. Sers Alekss Fergusons nav treneris, kurš šādām neveiksmēm ļaus ievilkties. “MU” futbolisti savā laukumā uzvarējuši deviņās spēlēs pēc kārtas, turklāt iepriekšējos 18 mačos allaž laukumu atstājuši ar vismaz vieniem gūtiem vārtiem. Mājiniekiem rezultatīvs neizšķirts nederēs, tāpēc domās ir vienīgi uzvara.
Prognoze: ceturtdaļfinālā iekļūs “Manchester United”.

"Real" - "Lyon" 2:0
Abas komandas Eiropas kausos tikušās septiņas reizes, taču “Real” joprojām ir pirmās uzvaras gaidās. Pērn madridieši bija soļa attālumā, lai sakautu viesus jau pašā spēles sākumā. Neizdevās, un “Lyon” pārliecība, ka ir pa spēkam sarūpēt sensāciju, auga ar katru minūti. Kas no tā visa iznāca, droši vien jau zināt - “Real” sesto sezonu pēc kārtas nepārvarēja astotdaļfināla barjeru. Arī šogad Lionā “Real” bija tuvāk uzvarai, taču atkal nekā (1:1).

Pēc “izcili” neveiksmīga sezonas sākumā “Lyon” atkal ir uz ceļa - spēlē arvien stabilāk un kvalitatīvāk. Un tomēr, šoreiz nebūšu “Lyon” optimists un “Real” pesimists. Pirmkārt, Spānijas komandai ir izcila mājas spēļu bilance - 21 spēlē “Santiago Bernabeu” nav zaudēts neviens punkts! Otrkārt, kas jau konkrētāk var ietekmēt gaidāmo dueli, ir “Lyon” robi aizsardzībā. Iepriekšējā Francijas čempionātā traumu dēļ nepiedalījās divi pamatsastāva aizsargi - Kriss un Alī Sisoko. Īpaši sāpīgs varētu būt kapteiņa un aizsardzības līdera Krisa iztrūkums, ja viņš tiešām nespēlēs. Potenciālais centra aizsargu duets Dejans Lovrens un Pape Diakatē ir meistarīgi puiši, taču viņiem kopā nav tik daudz pieredzes kā Krisam vienam. Šādās spēlēs pieredzes loma ir milzīga, lai neteiktu vairāk. Spēles cena ir augsta, ar jaunības azartu var nepietikt. “Lyon” ir labi centra pussargi Žeremī Tulalāns un Kims Šelstrēms. Viņiem daudz būs jānāk talkā. Diskvalifikācijas dēļ nedrīkstēs spēlēt malējais pussargs Bastušs.

“Real” noteikti priecē uzbrucēja Karima Benzemā teicamā forma. Viņš profesionāļa gaitas sāka tieši Lionā... Atceroties viņa gūtos vārtus Lionā, rodas sajūta, ka Karims bijušos komandas biedrus var apspēlēt aizvērtām acīm.
Prognoze: ceturtdaļfinālā iekļūs “Real” (taču nebūšu šokēts, ja atkal viss būs pa vecam...).

"Chelsea" - "Kobenhavn" 2:0
Ja “Chelsea” ieskriesies, raugoties no dāņu pozīcijām, 2:0 var izrādīties stipri optimistiska prognoze. Viesi apzinās, ka nav favorīti, ka pēc zaudējuma 0:2 mājās šis viņiem būs pēdējais mačs teicamajā UEFA Čempionu līgas sezonā. Dāņi gribēs beigt ar cieņu. Prioritāte - izvairīties no kļūdām aizsardzībā. Pēc tam varēs domāt arī par goda vārtiem “Stamford Bridge” stadionā. Tas būtu skaisti, ja tieši dāņi atklātu rezultātu... Labi, nesapņosim! Džons Terijs un Co to nepieļaus.
Prognoze: ceturtdaļfinālā iekļūs “Chelsea”.

     [+] [-]

, 2011-03-16 15:49, pirms 14 gadiem
Bayern-Inter bija nudien laba spēle ar dramatiskām beigām priekš Bayern, sen tā nebiju iegrimis tv ekrānā Prognoze tomēr aplama tev arī padevusies!