Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kurš patiesībā bija snaiperis?

Kurš patiesībā bija snaiperis?
Žuniors var tikai noplātīt rokas, taču fakti runā paši par sevi - virslīgas rezultatīvākais spēlētājs šogad ne reizi nav pratis dabūt bumbu TOP 4 komandu vārtos. Romāns Kokšarovs, SA

Skatoties virslīgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, visiem redzams, ka aizvadītajā Latvijas futbola čempionātā nadzīgākais vārtu guvējs bijis Rīgas "Skonto" uzbrucējs Žuniors. Viņš izcēlās 22 reizes. Taču man labpatikās uz šiem pašiem skaitļiem paskatīties no cita rakursa, kur redzams, ka Žuniors patiesībā bijis apaļa nulle!

22 gadus vecais Žuniors rezultatīvāko spēlētāju ranga galvgalī ir otro gadu pēc kārtas. Pērn viņš izcēlās ar 18 rezultatīviem sitieniem, šogad iesita par četriem goliem vairāk. Tātad - spēris soli uz priekšu. Baidos pat iedomāties, kurā vietā šogad būtu finišējuši skontieši, ja viņiem nebūtu šāda snaipera. Pat "Skonto" galvenais treneris Marians Pahars atzina, ka par sniegumu šajā sezonā roka ceļas izcelt tikai divus spēlētājus - vārtsargu Germanu Māliņu un Žunioru. Domāju, gana daudzi futbola cienītāji var piekrist Pahara secinājumiem. Taču ne jau par to šoreiz stāsts.

Visi, kam bijusi interese, jau labi zina, kuri šogad bijuši labākie vārtu guvēji virslīgā. Taču gribēju uz šo statistiku paskatīties citādāk, tāpēc rezultatīvākajiem spēlētājiem saskaitīju tos golus, ko viņi guvuši pret kādu no TOP 4 komandām. Raugi, pret FK "Ventspils", "Liepājas metalurgu", Daugavpils "Daugavu" un "Skonto". Izkristalizējās pat ļoti interesanta aina!

Šādā griezumā šogad sekmīgākais bijis FK "Jelgava" uzbrucējs Vladislavs Kozlovs, bet ne Žuniors, Mamuka Gongadze no "Daugavas" vai Jurģis Kalns no "Liepājas metalurga". Izrādās, Kozlovs četrām vadošajām virslīgas komandām, kas cīnījās par medaļām, iesitis 10 golus! Zinot, ka rēzeknietim kopā bija 16 vārti, tas ir vairāk nekā pieklājīgs skaits. Nākamie šajā rangā ar četriem vārtiem ir jau pieminētais Gongadze, kā arī Vīts Rimkus no debitantes "Jūrmalas". Skatāmies tālāk! Vēl viens "Jūrmalas" futbolists Vadims Gospodars ar trijiem goliem... Šo sarakstu varētu turpināt, taču tajā jūs neieraudzīsiet Žuniora vārdu, jo viņš šogad TOP 4 komandām neiesita ne reizi...

Protams, Žunioram tīri teorētiski iespēju iesist tikpat, cik to spēja Kozlovs, bija mazāk, jo viņš taču pats spēlē vienā no TOP 4 komandām. Raugi, Kozlovam bija "papildu" četras spēles, kurās izcelties, taču diezin vai tas ir arguments. Protams, tā allaž bijis, ka labākie snaiperi lielāko daļu vārtu gūst pret lejasgala vai tabulas otrās daļas komandām, taču palikt sausā pret favorītiem! Tas gluži vienkārši neizskatās labi, lai arī, protams, neliek apšaubīt Žuniora atrašanos rezultatīvāko spēlētāju ranga galvgalī. Ja jau viņš tur ir, tātad - pelnīti! Tā teikt, jāprot iesist arī "Olimpam" un "Jūrmalai-VV".

Tiem, kuri Žunioru redzējuši laukumā, nevis tikai attēlos, labi zina, ka brazīlietim vēl daudz pie kā strādāt, lai spēlētu augstā līmenī. Bija viņam šogad iespējas izcelties arī pret vadošajām komandām, taču allaž kaut kas pietrūka. Visvairāk, droši vien meistarības. Droši vien akmeņus var mest arī partneru dārziņā, kuri ne vienmēr bija uzdevumu augstumos, taču "liels" uzbrucējs ir tāds, kurš arī pats prot gūt vārtus no nekā... To, ka vēl jāaug, apliecina arī līdz šim Žuniora neveiksmīgie mēģinājumi aizķerties Vācijas, Krievijas un Izraēlas komandās. Viņš vērots arī Latvijā, taču pagaidām ārzemju klubu vadītājiem nav spējis iekrist acīs. Acīmredzot arī citi redz, ka augstākam līmenim pagaidām pilnībā nav gatavs. Lai nu kā - ja kādam šī statistika var nākt par labu, tad tas noteikti būs pats Žuniors, saprotot, cik daudz vēl jāstrādā. Ar darba spējam, cik man zināms, viņam gan problēmu nav. Tad jau neizpaliks arī rezultāts!

Tikmēr Kozlovam šī var būt laba statistika, ko likt galdā sarunās par spēlēšanu ārzemēs. Tas, protams, vēl neko negarantēs, jo prasmes būs jāapliecina laukumā, taču ar kaut ko ir jāsāk! Iespējams, 23 gadus vecais Vladislavs leģionāra maizē iekodīsies jau pavisam drīz...

Rezultatīvākie futbolisti virslīgā 2011. gadā

SpēlētājsKlubsGoli
ŽuniorsRīgas "Skonto"22 (0)
Mamuka GongadzeDaugavpils "Daugava"21 (4)
Vladislavs KozlovsFK "Jelgava"16 (10)
Jurģis Kalns"Liepājas metalurgs"16 (2)
Vadims JančuksFK "Ventspils"12 (2)
Vladimirs Kamešs"Liepājas metalurgs"11 (2)
Vīts Rimkus"Jūrmala"10 (4)
Arevšats Hačatrjans"Gulbene"9 (2)
Vadims Gospodars"Jūrmala"9 (3)

Iekavās norādīti vārti, kas gūti pret TOP 4 komandām

  +2 [+] [-]

, 2011-11-14 22:47, pirms 13 gadiem
Interesanti! Nebiju iedomājies, ka šis uz nulles. Diez vai viņš paliks Skonto...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-11-14 23:00, pirms 13 gadiem
Cerams,ka petrovičam kāds izprintēs un iztulkos šo rakstu.
Pagaidām viss velk uz to,ka izlasei paliks vecais treneris,jo šim iedos normālu kāpostu un par to pašu kāpostu arī iedos kārtīgi ar kāju pa pēcpusi.

  +2 [+] [-]

, 2011-11-14 23:03, pirms 13 gadiem
Cik tad pērn no saviem 18 viņš iesita TOP4 komandām?

     [+] [-]

, 2011-11-14 23:23, pirms 13 gadiem
ja nešaubos viņs uz skonto bija paņemts kā aizsargs vai pussargs, bet nekādīgi ne uzbrucējs...

  +4 [+] [-]

, 2011-11-14 23:44, pirms 13 gadiem
-Roch- rakstīja: ja nešaubos viņs uz skonto bija paņemts kā aizsargs vai pussargs, bet nekādīgi ne uzbrucējs...
viņš visu mūžu bija spēlējis kā uzbrucējs, bet Ešvorts izdomāja, ka viņš jāiespēlē kā aizsargs.
Slēpts komentārs: Saimonss

     [+] [-]

, 2011-11-15 13:14, pirms 13 gadiem
Žuniors ir prom ... un aizgājējus vai nu piemin ar labu, vai nepimin vispar

  -1 [+] [-]

, 2011-11-15 14:18, pirms 13 gadiem
Iespējams tas ir loģiski, arī tāpēc, ka LM, Ventspils, Daugavas treneri saprata, ja grib uzvarēt Skonto, tad jāaptur Žuniors un uzvara gandrīz kabatā. Turklāt LM, Daugava un Ventspils ir vienīgās komandas, kurām bija "ar ko" apturēt Žunioru. Vajag paraudzīties no visām pusēm.

  +2 [+] [-]

, 2011-11-15 14:30, pirms 13 gadiem
Saimonss rakstīja: Un tagad tāpat noskaidro rupjāko virslīgas spēlētāju.
Saskaiti dzltenās/sarkanās, tad noņem nost pārkāpumus, kas izdarīti pret top4 (attaisnojoši, jo meistarīgi veči jānotur)..un būs rezultāts..

bet vispār, autor, mazliet padomā - vai top3 klubi vienkārši kārtīgi negatavojas un neizslēdz Žunioru no spēles tieši viņa rezultatvitātes dēļ..
..bet tieši to autors ari raksta .ja žunioru normāli sedz tad viņš ir 0

  -1 [+] [-]

, 2011-11-15 17:21, pirms 13 gadiem
enemii rakstīja: ..bet tieši to autors ari raksta .ja žunioru normāli sedz tad viņš ir 0
ok -ja doma tāda, tad sanāk, ka sev līdzīgajiem Jelgavas Kozlovs iesist īsti nevar.. kāds cipars viņš ir? Kas ir labāk - rādīt zobus līderiem un zaudēt 6p savstarpējā cīņā ar Jūrmalu vai...?

da labi - doma vienkārša - tupi šādi spēlēties ar statistiku.
Paspelējamies sadaļā "uzdod jautājumu": šie vīri eksperti - pēc jautājumu skaita var gana objektīvi spriest - kam tauta savu jautājumu uztic.

Ilvaram 585 jautājumi / Armandam 20491 jautājumi
Attiecīgi 1/ 35
Vai tas nozīmē, ka Armands ir 35x labāks eksperts jeb 35 Ilvari=1 Armands? nē, vai ne?
Ja darba devējs Ilvaram maksā par darbu nu, piemēram, tā normāli 800 LVL/mēn., tad Armands saņem 28 000 LVL/mēn.? nē, vai ne?

un nē, tas nav tāpēc, ka hokejs būtu populārāks skat.: Pētījums: populārākais sporta veids Latvijā –...

     [+] [-]

, 2011-11-15 19:09, pirms 13 gadiem
Es petrovicha rakstus parasti nelasu (dažreiz komentus pēc raksta), bet Armanda lasu. Tātad Armands ir bezgalīgi daudz reižu labāks. Komentu skaits arī liecina par to, ka visi nav duraki, jo neprot novērtēt petrovicha rakstus, bet gan pašam petrovicham jāpalasa, ar ko tauta ir neapmierināta attiecībā uz viņa rakstiem.

     [+] [-]

, 2011-11-15 21:17, pirms 13 gadiem
Saimonss rakstīja: ok -ja doma tāda, tad sanāk, ka sev līdzīgajiem Jelgavas Kozlovs iesist īsti nevar.. kāds cipars viņš ir? Kas ir labāk - rādīt zobus līderiem un zaudēt 6p savstarpējā cīņā ar Jūrmalu vai...?

da labi - doma vienkārša - tupi šādi spēlēties ar statistiku.
Paspelējamies sadaļā "uzdod jautājumu": šie vīri eksperti - pēc jautājumu skaita var gana objektīvi spriest - kam tauta savu jautājumu uztic.

Ilvaram 585 jautājumi / Armandam 20491 jautājumi
Attiecīgi 1/ 35
Vai tas nozīmē, ka Armands ir 35x labāks eksperts jeb 35 Ilvari=1 Armands? nē, vai ne?
Ja darba devējs Ilvaram maksā par darbu nu, piemēram, tā normāli 800 LVL/mēn., tad Armands saņem 28 000 LVL/mēn.? nē, vai ne?

un nē, tas nav tāpēc, ka hokejs būtu populārāks skat.: http://sportacentrs.com/futbols/jaunumi/15112011-petijums_popularakais_sporta_veids_latvij
Ilvars SA+ pievienojās vismaz gadu vēlāk, nekā Armands

  -1 [+] [-]

, 2011-11-16 15:30, pirms 13 gadiem
ilvars muļķis

     [+] [-]

, 2011-11-25 18:30, pirms 13 gadiem
sniklis rakstīja: Cik tad pērn no saviem 18 viņš iesita TOP4 komandām?
Vieni vārti pret LM. He he