Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kuri bija labākie?

Kuri bija labākie?
Andris Vaņins (pa labi) un Kaspars Gorkšs bija centrālā ass mūsu vārtu drošībai EURO 2012 kvalifikācijas ciklā. Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Latvijas valstsvienība EURO 2012 kvalifikācijas ciklu noslēdza ar zaudējumu horvātiem, taču ne viss tādēļ jāzīmē drūmos toņos. Bija arī pozitīvais. Šoreiz par tiem, kuri Latvijas valstsvienības rindās bija labākie.

Katra spēlētāja veikuma novērtējumu esmu ieplānojis izvērst nākamajā "Sporta Avīzes" numurā, bet šā raksta mērķis ir cits - izcelt tos, kuri bija labākie katrā no līnijām. Respektīvi, labākais vārtsargs, aizsargs, pussargs un uzbrucējs šajā ciklā.

Vārtsargs: Andris Vaņins (31 gads)
Ar labu un stabilu sniegumu aiztaupīja nervus valstsvienības štābam, jo tam ne reizi šajā ciklā nebija jālauza galva - kuru vārtsargu "likt" vārtos? Vaņins sargāja Latvijas valstsvienības vārtus no zvana līdz zvanam visās 10 cikla spēlēs un ielaida 12 golus. Radās sajūta, ka bez Andra vārtos šis skaitlis varēja būt arī bēdīgāks... Ja man būtu iespēja piešķirt cikla labākā futbolista balvu mūsu valstsvienībā, arī to es nodotu Vaņina rokās.

Aizsargs: Kaspars Gorkšs (29)
Piedalījās deviņās spēlēs un guva divus vārtus. Diskvalifikācijas dēļ otrajā riņķi izlaida mums tik solīdo maču pret grieķiem. Guva uzvaras vārtus Maltā, deva mūsējiem izredzes Izraēlā, kad otrajā puslaikā panāca 1:1. Ar dažādām grūtībām šā cikla gaitā savās klubu karjerās saskārās visi mūsu aizsargi, taču Kaspars vissekmīgāk ar tām tika galā un prata likstas nepārnest uz sniegumu valstsvienībā. Saglabājis ierastās kvalitātes otrajā stāvā, taču gribējās vairāk precizitātes piespēlēs. Lai nu kā, joprojām cienīgs nesāt kapteiņa apsēju.

Pussargs: Aleksandrs Cauņa (23)
Piedalījās deviņās spēlēs un guva četrus vārtus. Bija mūsu rezultatīvākais futbolists šajā ciklā. Vārtu guvumi atnesa vairākus vērtīgus punktus - uzvaru Tbilisi pār Gruziju (1:0), gruzīniem atņemtus punktus arī Rīgā (1:1), vēl arī neizšķirts pret grieķiem (1:1) un atgriezta cerība Rīgā pret Izraēlu (1:2). Bumbas pārvaldīšanā ir prasmīgākais valstsvienībā, pamazām kļūst par jauno tās līderi. Tehniskās kvalitātes pamudināja trenerus viņu no malējā pussarga pozīcijas pārvirzīt uz centra pussarga posteni. Vislabāk iejūtas uzbrūkošā pussarga pozīcijā, taču bija lietderīgs arī citās, kur spēlēja. Fakts, ka tehniski izceļas uz valstsvienības fona, cerams, neaizmiglos acis. Spēle ar Horvātiju apliecināja, ka arī Cauņam darba šajā lauciņā ir atliektiem galiem.

Uzbrucējs: Māris Verpakovskis (31)
Piedalījās septiņās spēlēs. Guva skaistus vārtus Maltā, kas noņēma pēdējos jautājumus par mača uzvarētāju. Lai arī tas bija vienīgais rezultatīvais sitiens ciklā, izcēlās ar vēl vairākām efektīvām darbībām, kas veicināja punktu izcīnīšanu citās spēlēs. Piemēram, mājās pret grieķiem, kad rezultatīvo uzbrukumu iesāka ar skaistu solo. Daudz palīdzēja pussargiem, un tas deva augļus. Turēsim īkšķus, lai nākamgad izdodas nosvinēt divas zīmīgas jubilejas - 100. spēli valstsvienībā un 30. vārtus!

Patīkami, ka neviens no minētajiem līderiem nav tik vecs, lai nevarētu palīdzēt arī nākamajā ciklā.

Kurš bija labākais Latvijas futbolists EURO 2012 ciklā?

  • 85

  • 8

  • 19

  • 5

  • 5


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-10-12 16:28, pirms 13 gadiem
No uzbrucejiem es gan nevienu neizceltu, Marim 1. varti, Artjomam 1. varti...........Pereplotkins......(no comment), Gauracs maz speleja!
Par parejiem var piekrist, bet labakais tomer Vanins!

     [+] [-]

, 2011-10-12 16:36, pirms 13 gadiem
kāda suņa pēc vakar pamatsastāvā spēlēja Perepļutkins? Kārtējais "šofera dēls" ! Vai nevajadzēja pēc iespējas iespēlēt jaunos, jo tāpat bija skaidrs, ka būs zāģis! Kādēļ god. Kosinkeviča kungs par to nerunā tiešraides komentāru laikā???? Starkovam -paldies un visu labu! Tāpat kā Pļutkam, Rubinam, Koļinko, LAizānam J., Astafjevam utt. Jāspēlē jaunajiem! Tarasovam, Višņakovam, Cauņam, Žigajevam, Ruginam, Rudņevam, Lukjanovam. Jāpaliek Kļavam, Gorkšam, Verpakovskim, Laizānam O., Vaņinam.

  -1 [+] [-]

, 2011-10-12 16:39, pirms 13 gadiem
Cauņa labākais bez viņa mūsu uzbrukums būtu vēl vājāks, jāgaida, kad Rudņevs atvērsies..

  -1 [+] [-]

, 2011-10-12 16:39, pirms 13 gadiem
kur ir problemas lv futbolaa? finanses, sisteema, treninmetodes, intelekta truukums(speletajiem)?
vienk nesaprotu, basi piem ir atletiskaaki chali, garaki, kur ir pasvars par baltajiem. bet fuci-var spelet jebkurs. gan iss, garš.
piem. paskatoties fuci lv un fuci kkada anglijas 2 liga skjiet diena pret nakti
p.s. neesmu liels fuča eksperts, bet butu forši ja kads varetu savu viedokli paust

  -1 [+] [-]

, 2011-10-12 17:03, pirms 13 gadiem
skarabejs1 rakstīja: kur ir problemas lv futbolaa? finanses, sisteema, treninmetodes, intelekta truukums(speletajiem)?
vienk nesaprotu, basi piem ir atletiskaaki chali, garaki, kur ir pasvars par baltajiem. bet fuci-var spelet jebkurs. gan iss, garš.
piem. paskatoties fuci lv un fuci kkada anglijas 2 liga skjiet diena pret nakti
p.s. neesmu liels fuča eksperts, bet butu forši ja kads varetu savu viedokli paust
Neesmu protams eksperts, bet ja nav stiprs vietejais cempionats, no kurienes tad mums radisies talanti?
Tas pats Rakels spideja Latvija, bet pec tam Polijas 1. liga ir nemanams, luk viena no problemam, speletaji apstajas izaugsme!

     [+] [-]

, 2011-10-12 17:36, pirms 13 gadiem
neitrals23 rakstīja: Neesmu protams eksperts, bet ja nav stiprs vietejais cempionats, no kurienes tad mums radisies talanti?
Tas pats Rakels spideja Latvija, bet pec tam Polijas 1. liga ir nemanams, luk viena no problemam, speletaji apstajas izaugsme!
tieši tā, paaugās un paliek par nullēm, bet kamēr mazi, sit pušu MU, Liverpool, Inter, Bayern mazos futbolistus...

  +2 [+] [-]

, 2011-10-13 01:05, pirms 13 gadiem
Calvin rakstīja: kāda suņa pēc vakar pamatsastāvā spēlēja Perepļutkins? Kārtējais "šofera dēls" ! Vai nevajadzēja pēc iespējas iespēlēt jaunos, jo tāpat bija skaidrs, ka būs zāģis! Kādēļ god. Kosinkeviča kungs par to nerunā tiešraides komentāru laikā???? Starkovam -paldies un visu labu! Tāpat kā Pļutkam, Rubinam, Koļinko, LAizānam J., Astafjevam utt. Jāspēlē jaunajiem! Tarasovam, Višņakovam, Cauņam, Žigajevam, Ruginam, Rudņevam, Lukjanovam. Jāpaliek Kļavam, Gorkšam, Verpakovskim, Laizānam O., Vaņinam.
Johaidī, Astafjevs beidza karjeru pirms gada, Juris Laizāns rudenī izlasē vairs nebija, Kaļinko arī nespēlēja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja