Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Tāds futbols mums nav vajadzīgs

Tāds futbols mums nav vajadzīgs
Futbola halles atbildīgiem mačiem nav īsta vieta. Spēlējot "istabā", zūd futbola atmosfēra un šarms. Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Latvijas futbolā atkal bijusi īpaši nelabvēlīga laika prognoze. Raugi, pēkšņas meteoelementu lēcienveida izmaiņas, arī neierasts spiediens... Tikko aizvērām virslīgas lapaspusi, kuras kulminācija atstāja patīkamu pēcgaršu. Diemžēl visas sezonas futbola lappuse tomēr būs jāaizver ar piegaršu...

Runa ir par pārspēlēm. Skatos ārā pa logu un nevaru saprast, par ko Latvijas Futbola federācija (LFF) domājusi, atļaujot Rīgas "Olimpam" pirmo pārspēli pret Jūrmalas "Spartaku" ceturtdien aizvadīt "Skonto" hallē. Būtu 1. aprīlis, domātu, ka mani cenšas izjokot, bet ir taču novembra sākums, turklāt tas Latvijā atnācis ar negaidīti siltu un sausu laiku. Ņemot vērā gadalaiku, es teiktu, ka tie pat ir lieliski apstākļi futbola spēlēšanai zem klajas debess. Patiesību sakot, futbolam ārā der jebkuri apstākļi, jo tas nav basketbols siltā krēslā un zem jumta. Futbols ir spēle, kam nepieciešams svaigs gaiss.

Tāpēc nekā citādāk kā par absurdu šo "Olimpa" vēlmi spēlēt "Skonto" hallē, bet LFF dot tam zaļo gaismo es nevaru nosaukt. Ar šādiem lēmumiem jau tā iedragāto Latvijas futbola tēlu mēs steidzinām tikai vienā virzienā - uz kapsētu. Tāpēc arī nav ko brīnīties, ka pēc virslīgas spēlēm preses konferencēs žurnālistu labākajā gadījumā ir tikpat, cik treneru...

Vēl viena spēle "Skonto" stadionā vai jebkurā citā dabīgajā laukumā Rīgā diezin vai nodarītu tik lielu skādi, ka tas būtu neapstrīdams arguments rauties uz mākslīgo laukumu. Allaž, protams, var aizbildināties arī ar finanšu trūkumu, bet diezin vai tas šoreiz bija izšķirošs moments, jo "Olimps" taču sezonas lielāko daļu spēlēja "Skonto" stadionā. No malas skatoties, vairāk izskatās pēc tā, ka kāds sniedz palīdzīgu roku, lai Olimps" saglabātu vietu virslīgā, jo Skonto" halle taču ir šās komandas otrās mājas! Spēlēšana hallē palielina "Olimpa" izredzes ”aizķerties” ne tikai pirmajā mačā, bet arī divu spēļu summā. Taisnības labad gan jāsaka - lai arī "Olimps" šosezon spēlēja "stāvu augstāk" nekā "Spartaks", spēles kvalitāte nebūtu nemudina saukt šo komandu par favorīti gaidāmajā duelī.

Reti izdodas satikt profesionālu futbolistu, kurš būtu sajūsmā par spēlēšanu mākslīgajā laukumā - turklāt vēl hallē. Īstais futbols ir ārā dabīgajā laukumā, un diezin vai man kāds būtu jāpārliecina par pretējo. Pat Šveicē daudzi rūc, ka dažu virslīgas komandu pāriešana uz mākslīgajiem laukumiem ir nekas vairāk kā atsevišķākām struktūrām veiksmīgs biznesa darījums... Mēs nedzīvojam nedz aukstajā Sibīrijā, nedz augstu kalnos, kur mākslīgie laukumi un halles droši vien nebūtu peļama lieta šādām spēlēm, bet ne jau pie mums - Latvijā!

Savulaik virslīgas sezona noslēdzās sniegā, taču tas nebija traucēklis. Tagad, kad par sniegu varam tikai sapņot, laika apstākļi ir nepārvarama barjera. Prātā nāk pavisam "svaiga" sarunu ar vienu virslīgas kluba pārstāvi. Kad viņam pateicu, ka viena no pārspēlēm notiks hallē, viņš pateica, ka tad jau labāk, lai vispār tāda spēle nenotiek... Un viņam ir taisnība!

Vai plānojat apmeklēt "Olimpa" un "Spartaka" pārspēles par tiesībām spēlēt virslīgā?

  • 19

  • 139


  +4 [+] [-]

, 2011-11-08 08:02, pirms 13 gadiem
Nu ko lai dara, ja LFF tāda vadība.

  +4 [+] [-]

, 2011-11-08 10:41, pirms 13 gadiem
Skaidrs, ka federācija lobē Skonto fārmklubu. Vēl viena Jūrmalas komanda viņiem virslīga nu nepavisam nav vajadzīga.

  +1 [+] [-]

, 2011-11-08 11:18, pirms 13 gadiem
Ārā spēlējot jau vienīgais variants ir Skonto stadions (apgaismojums), jo nu jau ap 16:00 ir tumsa, tāpēc ir tikai trīs varianti: 1) spēlēt Skonto stadionā pēc darba laika lai vismaz kādi skatītāji ierastos; 2) spēlēt jebkurā laukumā ārā, bet pusdienas laikā, līdz iestājas tumsa (bet skatītāji kuri strādā?); 3) Skonto hallē jebkurā laikā (bet kā jau autors raksta - mīnuss - mākslīgais segums)

     [+] [-]

, 2011-11-08 11:42, pirms 13 gadiem
Tad nu atrada par ko cepties, ja tā godīgi gandrīz nevienam neinteresē kur notiks šī spēle kaut vai skolas sporta zālē... Jo tāpat uz spēli atnāks tikai spēlētāju radinieki 2 žurnālisti un varbūt kāds patiešām liels fans (visu cieņu viņiem) bet nu būsim reāli tādu ir ļoti maz....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-08 11:48, pirms 13 gadiem
placis rakstīja: Ārā spēlējot jau vienīgais variants ir Skonto stadions (apgaismojums), jo nu jau ap 16:00 ir tumsa, tāpēc ir tikai trīs varianti: 1) spēlēt Skonto stadionā pēc darba laika lai vismaz kādi skatītāji ierastos; 2) spēlēt jebkurā laukumā ārā, bet pusdienas laikā, līdz iestājas tumsa (bet skatītāji kuri strādā?); 3) Skonto hallē jebkurā laikā (bet kā jau autors raksta - mīnuss - mākslīgais segums)
Vēl jau varētu spēlēt pa brīvienām ar nedēļas starpību. Bet jēga?

  +2 [+] [-]

, 2011-11-08 12:44, pirms 13 gadiem
Olimpam arī savu mājas spēli vajadzēja spēlēt Spartaka laukumā - līdzīgi kā šī perversā parazītu komanda darīja virslīgas čempionāta beigās

  +3 [+] [-]

, 2011-11-08 13:55, pirms 13 gadiem
Pirmkaŗt, Spartaka gadījumā es protestētu, jo Skonto halles izmēri galīgi neatbilst izmēriem, kas noteikti LFF statūtos, ja LFF šos protestus noraidītu, tad vērstos Sporta arbitrāžas tiesā, jo vienreiz jau vajadzētu kādam pārmācīt Guņu & co.
Otrkārt, kā spēlēt hallē, kur ir vajadzīgs apgaismojums, var būt lētāk, nekā ārā?
Treškārt, visu cieņu olimpa spēlētājiem, bet ceru, ka Spartaks viņus samals miltos dēļ viņu vadības šāda veida izdarībām.

  +4 [+] [-]

, 2011-11-08 15:06, pirms 13 gadiem
Pilnīgi jāpiekrīt - protams zinot ap Olimpu esošos cilvēkus nepārsteidz, ka LFF joprojām turpina lobēt šīs komandas intereses (par klubu jau nevar nosaukt).

     [+] [-]

, 2011-11-08 15:54, pirms 13 gadiem
dammit rakstīja: Tad nu atrada par ko cepties, ja tā godīgi gandrīz nevienam neinteresē kur notiks šī spēle kaut vai skolas sporta zālē... Jo tāpat uz spēli atnāks tikai spēlētāju radinieki 2 žurnālisti un varbūt kāds patiešām liels fans (visu cieņu viņiem) bet nu būsim reāli tādu ir ļoti maz....
Diemžēl tieši tāda arī ir Latvijas futbola realitāte...
Personīgi man arī ir pilnīgi vienalga, kur, un vai vispār spēlē to pārspēli. Bet kāpēc vienmēr tieši LV futbolā ir šis nesaprotamās un absurdās situācijas...!?