Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vai Starkovs atkāpsies?

Vai Starkovs atkāpsies?
Aleksandrs Starkovs. Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas futbola valstsvienība nav uzvarējusi kopš pagājušā gada 14. oktobra, kad Rīgā tika pieveikta Moldova (3:2). Nākamajās (iepriekšējās) astoņās spēlēs piedzīvoti pieci zaudējumi un trīs reizes spēlēts neizšķirti. Ja otrdien Maltā mūsu futbolisti zaudēs, vai galvenais treneris Aleksandrs Starkovs atkāpsies?

Ja paveras uz statistiku, šķiet, gads ir pa tukšo. Ja paskaita gūtos un zaudētos vārtus (3:12), dūša sagriežas vēl vairāk, jo mūžīgi taču nedzīvosim atmiņās. Agri vai vēlu nosēdīsies (dažam droši vien jau ir nosēdušies) gan ”Euro 2004” cikla prieki, gan atmiņas par aizvadītā Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra gaitu, kad cīnījāmies par dalību finālturnīrā un bijām gana ražīgi uzbrukumā (guvām 18, bet ielaidām 15 vārtus)! Līdzjutējs ne vienmēr mīl atmiņas, viņu interesē tas, kas un kā ir šodien. Un šodien ir tā, ka ir noslāpis Latvijas valstsvienības uzbrukums (tā nav tikai uzbrucēju vaina) - kritusies spēles kvalitāte. Un šeit nav runa tikai par spēlēm ar spēcīgajām Čehijas un Horvātijas izlasēm, kas nav pateicīgs fons. Neko spožu šovasar nespējām parādīt arī Baltijas kausa izcīņas spēlēs pret Lietuvu un Igauniju – divi bezvārtu neizšķirti teju bija labākais, ko no šīm cīņām varējām izspiest. Jā, tika pārbaudītas rezerves, taču arī kaimiņi nebija labākajā sastāvā, un jaunajiem, kam dod iespēju, taču jāgrauž zāle kā nevienam!

Ja nav nedz spēles, nedz rezultātu, galvenais vainīgais, protams, ir galvenais treneris. Ja Latvijas valstsvienība zaudēs Maltā, vai Starkovs atkāpsies? Ja godīgi, personīgi man atbildi atrast nav grūti. Starkovs paliks, jo kādam taču jāturpina būvēt komandu... Kāpēc Starkovs paliks - par to tālākajā izklāstā, kuram droši vien arī jūs atradīsiet gana daudz punktu, ar ko papildināt.

Pirmkārt, fons ir tāds, ka nav reāli neviena kandidāta, kurš mītu Starkovam uz papēžiem un būtu gatavs ieņemt galvenā trenera krēslu. Nav nedz tādas pieredzes, nedz arī ambīciju. Tās uzvirmo vien epizodiski. Mazai atkāpei – te nu arī ir tas, par ko daudzi runā, bet nekas nemainās. Vadošos virslīgas klubus jau ilgu laiku trenē ārzemnieki – vācietis Liepājā, itālietis Ventspilī, gruzīns Daugavpilī. Ja Starkovs nebūtu atgriezies pie ”Skonto” stūres, aizstājot Polu Ešvortu, un ”Olimps/RFS” šķīries no Antona Jores - būtu arī brits un holandietis Rīgā. Un tikai aiz šīm mugurām parādās vietējie speciālisti - Vladimirs Babičevs (”Jūrmala-VV”), Dainis Kazakevičs (FK ”Jelgava”) un citi, kam vēl ir kur augt.

Respektīvi, ja Starkovs aiziet, Latvijas Futbola federācijas (LFF) daudzajām galvassāpēm klāt nāk vēl vienas ļoti lielas, jo nav ko likt vietā. Lai gan labi zināmais teiciens vēstī, ka neviens nav neaizstājams. Droši vien šis teiciens nav uzpeldējis tāpat vien, jo, ja labi rok, kaut ko var izrakt vienmēr...

Otrkārt, Starkovam visur ceļo līdzi ”Euro 2004” panākumi, kas LFF ir pietiekams arguments, ka labāku speciālistu par viņu pašu ārēs nav. Turklāt LFF prezidents Guntis Indriksons uzsver, ka F grupā neesam favorīti spēlēs ne pret vienu komandu. Arī pret Maltu ne. Ja nu kāja Maltā paslīdēs, Indriksons būs pēdējais, kurš gribēs Starkovu padzīt.

Treškārt, Latvijas Futbola federācijas prezidenta Gunta Indriksona zaļā gaisma jau plašākā griezumā. Abi ir sabiedrotie gan klubā, gan federācijā/valstsvienībā.

Ceturtkārt, Starkovs nav tas cilvēks, kurš izrādīs vājumu, nespēju, to, ka nav spējīgs vilkt vezumu. Atkāpšanās to nozīmētu.

Piektais arguments izriet no tirgus prasībām un vēlmēm. Raugi, pēc Starkova nestāv rindā. Tā bija pēc ”Euro 2004”, lai gan arī toreiz izrādījās, ka rinda (klubi, kas Starkovu gribēja pie sevis par galveno) ir krietni īsāka, nekā sākumā bija domāts.

Un sestais arguments - Starkovs līdz šim bijis autoritāte Latvijas futbolā. Līdz šim dūša sprēgāt pretī galvenokārt bijusi ārzemju treneriem (Abramčika kritika, piemēram, par aizsargu izmantošanu valstsvienības spēlēs) vai žurnālistiem, kam darbs ir skatīties no visiem aspektiem. Arī tiem, kurus Starkovs tuvumā negrib redzēt. Piemēram, allaž jūtīgais sastāva izvēles jautājums – ko ņemt un kurā virzienā brist (ar Latvijas futbola resursiem nekāds balets nesanāks, tā kā būs jāatgriežas vien pie smaga darba un klusas cerības, ka fortūna atkal kādreiz būs tuvāko draugu lokā...). Ir arī virkne citu piemēru, bet tos visus vieno fakts, ka Starkovam dikti nepatīk, ja ir vēl kāds cits viedoklis.

Kamēr vēl esam intrigas ieskauti, un Maltas – Latvijas spēles rezultātu nezinām, jautājums – ”Vai Starkovs zaudējuma gadījumā atkāpsies?” – atvērts brīvai diskusijai!

  +1 [+] [-]

, 2010-09-06 18:34, pirms 14 gadiem
ja nu vien pretī kaut kādu ārzemju uzbrukuma speciālistu

     [+] [-]

, 2010-09-06 18:35, pirms 14 gadiem
Es arī domāju, ka neatkāpsies. Ja, piemēram, spēle pret Maltu būtu savā laukumā un mēs piedzīvotu bezierunu zaudējumu, tad par to varētu runāt, bet ja būs minimāls zaudējums Maltā (domāju, ka ja zaudēsim, tad ne vairāk kā ar 1 vārtiem), tad tik liela ažiotāža nebūs.

     [+] [-]

, 2010-09-06 18:38, pirms 14 gadiem
ir jutams, ka kautkada stagnacija ir iestajusies, bet pat ja Starkovs atkaptos, kas naktu vieta? vai LFF var atlauyties Starkova limena treneri? vai arzemnieks spes no jau ta necialajiem latviesu baleliniem izspiest maksimumu jau saja atlases cikla?
domaju, ka ne.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-06 18:49, pirms 14 gadiem
1) Vēl nekas nav zaudēts.
2) Kāds Starkovam līgums (zinu, ka līdz 2012 gadam, bet vai finansiāli vērts atlaist?) ?
3) Vai Grigorčuks joprojām Ukrainā?

     [+] [-]

, 2010-09-06 18:52, pirms 14 gadiem
Maltā Latvija spēlējot abās spēlēs ir zaudējusi. Zaudējums otrdien trešo reizi nozīmēs tikai lielas pārdomas, bet ne jau Starkova atkāpšanos pat ja būtu atkal 0-3. Nav pagaidām iemesla fantazēt arī par kādiem sakarīgiem treneriem no ārzemēm, jo nav jau arī ko tiem maksāt

  +2 [+] [-]

, 2010-09-06 18:56, pirms 14 gadiem
Ja nav kazai piena, tad nav!

Cik ilgi ekspuatēsim euro 2004? Ja izlasei vienkārši neveiktos tad būtu cita runa, bet šobrīd izskatās, ka neviens tā īsti negrib.
Ja zaudējam maltai, tad būtu jāveic (piespiedu) sastāva atjaunināšana. Ne tikai spēlētāju, bet arī treneru sastāva. Dainis Kazakevičs nemaz neizskatās tik slikta kanditatūra. Jalgavas puišiem ir īstā attieksme, kas jau sen nav izlasei. Un kat nav mazsvarīgi - beidzot izlasei būtu treneris, kurš latviešu valotu neuzskata par lieku apgrūtinājumu.
Protams, ja sapņo nomodā, nebūtu slikti ja atkāptos federācijas pārstāvji, dodot vienu cilvēkiem, kuri varētu sašūpot mūsu pīļu dīķi. 20 gadu laikā viņi nav spējuši "iepakot" futbolu, lai to varētu pārdot publikai. Pat es to varētu izdarīt 2 gadu laikā. (esmu pieejams, ja kāds klubs vēlas pilnas tribīnes, fanu pasākumus un live translācijas ar viņu spēlēm )

  +2 [+] [-]

, 2010-09-06 18:57, pirms 14 gadiem
+mrPO
jo sheema 8-1-1 jau sen nenes rezultaatu.
Slēpts komentārs: massbeat

     [+] [-]

, 2010-09-06 18:58, pirms 14 gadiem
kegums rakstīja: 1) Vēl nekas nav zaudēts.
2) Kāds Starkovam līgums (zinu, ka līdz 2012 gadam, bet vai finansiāli vērts atlaist?) ?
3) Vai Grigorčuks joprojām Ukrainā?
1) piekrītu
2) kāds tur līgums - noruna starp Indriksonu un Starkovu un viss
3) Grigorčuka aurošanu ģērbtuvē varu iedomāties, bet viņu pašu Latvijas izlases galvenā trenera amatā gan ne

  -1 [+] [-]

, 2010-09-06 19:01, pirms 14 gadiem
mrPO rakstīja: ja nu vien pretī kaut kādu ārzemju uzbrukuma speciālistu
Uzbrukuma speciālistu? Tāds mums jau reiz bija, un par to dabūjām 1:1 mājās pret Sanmarīno...
Tak atslābstiet vienreiz - nu, nespēlēs Latvija uzbrukuma futbolu. Un nevajag arī, jo izlasei jāspēlē tādā stilā, kā to ļauj pieejamie resursi.
Slēpts komentārs: Western

  +1 [+] [-]

, 2010-09-06 19:06, pirms 14 gadiem
Nezin kas ar Starkovu notiek? Trūkst blakus pieredzējušā palīga Andrejeva? Kā lai savādāk izskaidro viņa neveiksmes?

  +1 [+] [-]

, 2010-09-06 19:10, pirms 14 gadiem
Western rakstīja: Itālis nevis Itālietis!
pat lietotāji tā vairs nekļūdas
Vispār jau itālietis ir pareizā versija.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-06 19:11, pirms 14 gadiem
massbeat rakstīja: Man ir jautājums - ko tādu Aleksandrs Starkovs ir izdarījis, ka Ilvars Koscinkevičs viņu tik ļoti ienīst? Ja paskatamies visus rakstus, tad es neesmu redzējis nevienu pozitīvu rakstu no šī t.s. "žurnālista". Vai tiešām SA+ galvenā būtība ir mākslīgi uzpūsti skandāli un negatīvs fons jebkuram sporta veidam?
Negribu nevienu aizstāvēt, bet... drīzāk tad jau pokerstārs Askolds būtu jāsauc par galma žurnālistu, jo neatminos, ka viņš ko sliktu būtu JELKAD rakstījis par Indriksonu vai Starkovu. Anyway, tas jau nu nav nekas traks, tas ir gluži dabiski, ka pēc ieilgušas neveiksmju sērijas (būsim objektīvi) žurnālists uzraksta savas pārdomas par trenera atbilstību amatam.

     [+] [-]

, 2010-09-06 19:13, pirms 14 gadiem
Nu bet vai tiešām Gunča nevar ''nopirkt'' labu ārzjemju treneri?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-09-06 19:40, pirms 14 gadiem
he, savukārt tāds Šuplers un Dikeoulakos tiek knābāts par spīti tam, ka uzdevumus izpilda (varbūt ne ļoti skaisti un baudāmi, bet izpilda) savukārt Starkovs ir neaizskarams, jo redz - nav, kas aizvieto, nav jau to spēlētāju, nav naudas un vispār viņš ir autoritāte (Haritonovs arī bija) un foršs džeks utt un bla bla bla Kas tie par argumentiem un kāpēc tie darbojas tikai Starkova gadījumā? Ko jums žurnālisti ieliek galvās, tādu dziesmu arī velkat, visai nožēlojami...

  +3 [+] [-]

, 2010-09-06 20:02, pirms 14 gadiem
starkova laiks ir pagājis,diemžēl bet tā ir!izlase spēlē 90 gadu futbolu,neiet līdz attīstībai.malējiem puusargiem ir jābūt ātriem,tādi kas pieslēdzās uzbrukumiem.pie starkova aizsargiem ir aizliegts iet tālāk par centru.uzbrucēju nepareiza izmantošana,centra pussargi nevar būt tik mazatlētiski,muskuļšķiedru nekādu,svaru zāle arī pastāv.2004 gadā par balsta pussargu spēlēja loboņovs,k;ārtīgs atlēts.laizāns,astafjevs,pēc fiziskajām īpašībām ir amatieru līmenī,viņu pretspēlētāji dara ko grib,jo paskriet viņi nevar.un izskatījās ka spēlētāji nekapāja dēļ trenera,un vēl tādā laikā spēlējot,formai ir jābūt dubļainai,bet puskomandai tā bij tīra..tā arii ir kautkāda pazi'me

  +3 [+] [-]

, 2010-09-06 21:22, pirms 14 gadiem
Starkova galvenā problēma ir tā, ka netiek nodibināta konkurence komandā. Lai kāds viņš būtu psihologs, bet teikšu atklāti, Verpakovskis ar Karlsonu jūtas neaizvietojami. Jo īpaši pirmais. Cīņas nekādas no šo spēlētāju puses. Piezogas doma, ka eh...gan jau, nākamreiz uzskriešu un papresingošu un atņemšu bumbu..Pavērojiet kādu darba apjomu horvātiem veica Oličs. Mistika! Protams šeit var paslavēt slavenā Luisa Van gala metodes. Jo tas, ko izdarīja Oličs spēlē ar Latviju būdams gan izsardzībā, gan uzbrukumā, tādiem spēlētājiem kā Verpakovskis un Karlsons pat sapņos nerādās. Ja mūsu uzbrukuma bāleliņi pat pretinieku laukuma pusē aizsargus nevar papresingot pat 45 min. no spēlēs, tad kāda var būt runa par iesistiem vārtiem! Reāli, vai nu viņi negrib spēlēt ( uzbrucēji ), vai nevar. Liekas, ka kaut kas pa vidu. Patiniet pēdējās spēles videoierakstu un pavērojiet, kā uzbrukumā savās atvēlētajās minūtēs darbojas Rudņevs. Acīmredzot, kas vēlas sevi pierādīt, tie var, bet pārējie laikam negrib. Šeit ir Starkova problēma, jo praktiski komandā nav spēlētāju rotācijas un konkurences.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-06 21:40, pirms 14 gadiem
kasparello99 rakstīja: Starkova galvenā problēma ir tā, ka netiek nodibināta konkurence komandā. Lai kāds viņš būtu psihologs, bet teikšu atklāti, Verpakovskis ar Karlsonu jūtas neaizvietojami. Jo īpaši pirmais. Cīņas nekādas no šo spēlētāju puses. Piezogas doma, ka eh...gan jau, nākamreiz uzskriešu un papresingošu un atņemšu bumbu..Pavērojiet kādu darba apjomu horvātiem veica Oličs. Mistika! Protams šeit var paslavēt slavenā Luisa Van gala metodes. Jo tas, ko izdarīja Oličs spēlē ar Latviju būdams gan izsardzībā, gan uzbrukumā, tādiem spēlētājiem kā Verpakovskis un Karlsons pat sapņos nerādās. Ja mūsu uzbrukuma bāleliņi pat pretinieku laukuma pusē aizsargus nevar papresingot pat 45 min. no spēlēs, tad kāda var būt runa par iesistiem vārtiem! Reāli, vai nu viņi negrib spēlēt ( uzbrucēji ), vai nevar. Liekas, ka kaut kas pa vidu. Patiniet pēdējās spēles videoierakstu un pavērojiet, kā uzbrukumā savās atvēlētajās minūtēs darbojas Rudņevs. Acīmredzot, kas vēlas sevi pierādīt, tie var, bet pārējie laikam negrib. Šeit ir Starkova problēma, jo praktiski komandā nav spēlētāju rotācijas un konkurences.
verpakovskis nevis negrib, bet vienkāŗsi nevar. Nepietiek mārim meistarības, lai vienatnē tiku galā ar visiem aizsargiem un vēl kādu balsta pussargu, jo sakarīgas iespēles viņš saņem tikai pie centra. 2004. gadā viņš bija lieliskā formā un dažkārt tas izdevās, bet pārsvarā viņš vārtus guva no sakarīgām piespēlēm. Ja nav kvalitatīvu spēlētāju, tad Starkovs var izplesties un sarauties, bet komanda NEVAR spēlēt kā Barcelona. Trūkst kvalitātes! Kur spēlē gandrīz visi mūsu pussargi? LMT virslīgā. Vienīgais, kas spēlē ārzemēs ir rubins, bet cik kvalitatīvs ir azerbadžānas čempionāts zinam tikai no nostāstiem un statistikas. Katrā ziņā Cauņa, kurš izlaida lielāko daļu sezonas izskatijās vislabāk no visiem.

     [+] [-]

, 2010-09-06 22:02, pirms 14 gadiem
smilchs2 rakstīja: verpakovskis nevis negrib, bet vienkāŗsi nevar. Nepietiek mārim meistarības, lai vienatnē tiku galā ar visiem aizsargiem un vēl kādu balsta pussargu, jo sakarīgas iespēles viņš saņem tikai pie centra. 2004. gadā viņš bija lieliskā formā un dažkārt tas izdevās, bet pārsvarā viņš vārtus guva no sakarīgām piespēlēm. Ja nav kvalitatīvu spēlētāju, tad Starkovs var izplesties un sarauties, bet komanda NEVAR spēlēt kā Barcelona. Trūkst kvalitātes! Kur spēlē gandrīz visi mūsu pussargi? LMT virslīgā. Vienīgais, kas spēlē ārzemēs ir rubins, bet cik kvalitatīvs ir azerbadžānas čempionāts zinam tikai no nostāstiem un statistikas. Katrā ziņā Cauņa, kurš izlaida lielāko daļu sezonas izskatijās vislabāk no visiem.
Neiet jau runa patreiz par spēles kvalitāti, respektīvi par piespēļu dalīšanu un uzbrukumu veidošanu. Es savā komentārā mēgināju izklāstīt, to, ko pats redzēju ar savām acīm. Gandrīz katrā otrā divcīņa ar pretspēlētāju viņiem pagāja ar rokas atmešanu....Par spēles kvalitāti ir atsevišķs stāsts, patreiz runa iet par pašatdevi laukumā un cieņu pret līdzjūtējiem un savu Valsti. Var daudz kas nesanākt, bet ja "pusratā" tiek pamesta katra otrā divcīņa laukumā, tad atvainojiet, šeit pat nelīdzēs ja mūsu spēlētāji spēlēs pie Mauriņju komandā. Kā arī komanda psiholoģiski sabrūk pie pirmās neveiksmes.

     [+] [-]

, 2010-09-06 22:05, pirms 14 gadiem
massbeat rakstīja: Man ir jautājums - ko tādu Aleksandrs Starkovs ir izdarījis, ka Ilvars Koscinkevičs viņu tik ļoti ienīst? Ja paskatamies visus rakstus, tad es neesmu redzējis nevienu pozitīvu rakstu no šī t.s. "žurnālista". Vai tiešām SA+ galvenā būtība ir mākslīgi uzpūsti skandāli un negatīvs fons jebkuram sporta veidam?
Ko tādu Starkovs izdarījis,ka tu viņu tik ļoti mīli.Ja patīk,uzdāvini puķes

     [+] [-]

, 2010-09-06 22:20, pirms 14 gadiem
ja jau Andrejevs pēc diviem 0:2 saglabāja mieru,tad ko pārmest Starkovam - vārti tiek gūti regulāri..

  +2 [+] [-]

, 2010-09-06 22:25, pirms 14 gadiem
Nu, būsim godīgi - tie zaudējumi bija pārbaudes spēlēs, izņemot divas spēles Baltijas kausā. Un tagad zaudējums pret Horvātiju, kura objektīvi skatoties ir par mums krietni pārāka. Jā, izlase, tajā spēlē izskatījās diezgan bezcerīgi, bet tagad teikt, ka Starkovs ir jāmaina ? Nezinu, bet par to ir vai nav jāmaina varēs spriest cikla beigās, nevis sākumā.
Nebūtu nekas pretī, gadījumā ja šis cikls būs izteikti neveiksmīgs (priekspēdējā vai pēdējā vieta grupā, bezcerīgs sniegums, maz gūtu un daudz ielaistu vārtu) Starkovs tiktu nomainīts pret Babičevu, Grigorčuku vai Kazakeviču. Bet nekas nebūtu pretī, arī tad, ja neveiksmes gadījumā Starkovam uzticētu, vadīt izlasi vēl vienu termiņu.

     [+] [-]

, 2010-09-07 02:17, pirms 14 gadiem
nav jau tikai tā, ka Verpakovskis un vēl viens otrs spēlētājs (Laizāns, Rubins) ir iegrimuši apātijā un pašapmierinātībā - tā pirmkārt jau ir ar pašu Starkovu! Pie rezultāta 0-2 2.puslaika sākumā ir skaidrs, ka spēle neiet vēlamajā gutnē un kaut kas ir jāmaina, pie kam radikāli! taču nē - tiek veikta viena maiņa - Karlsona vietā palaists Rudņevs un tas arī viss!!! nožēlojama trenera reakcijas. nākamās maiņas jau notika spēles pēdējās 5 minūtēs un teksti par spēlētāju iemēģināšanu nākamajām spēlēt ir vienkārši nožēlojama muldēšana.

bija acīm redzami, ka trenerim vienkārši nav ne ideju, ne azarta kā risināt (un varbūt arī atrisināt) radušos situāciju.