Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Askolds Uldriķis

Pret Maltu ar Koļesņičenko (tiešraide)

Pret Maltu ar Koļesņičenko (tiešraide)
Vladimirs Koļesņičenko
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar "SA+" žurnālists skatīsies Latvijas un Maltas futbola izlašu spēli kopā ar mūsu valstsvienības pussargu Vladimiru Koļesņičenko. Būs interesanti uzzināt viņa pārdomas un viedokli par Latvijas izlases sniegumu.

Vladimirs nedaudz kļūdījās ar prognozēto pamatsastāvu. Viņš paredzēja, ka treneris Aleksandrs Starkovs izdarīs divas maiņas, salīdzinot ar iepriekšējo maču. Piepildījās tikai viena no divām prognozēm - uzbrukumā Ģirtu Karlsonu ir aizstājis Artjoms Rudņevs. Vladimirs domāja, ka sākumsastāvā varētu iziet arī pieredzējušais Vitālijs Astafjevs, tomēr Starkovs vidējās līnijas centrā ir atstājis Maksimu Rafaļski. Laikam Vitālijs nav pilnībā atguvies pēc savainojuma.

Spēle ir sākusies. "Spriežot pēc pirmajām minūtēm, mūsējie jūtas kā savā laukumā," atzīst Vladimirs. "Mūsējie ir pilnībā pārņēmuši iniciatīvu. Pretinieku laukuma pusē daudz laika pavada pat mūsu aizsargi: Kaspars Gorkšs un Oskars Kļava." Kādu piespēli izdarīja Laizāns! - tā Vladimirs reaģē uz epizodi, kurā Rudņevs neveiksmīgi apstrādāja bumbu. Galvenais, lai visi daudzie stūra un soda sitieni tiktu pārvērsti vārtu guvumos.

Āaa! Iekliedzas Vladimirs, kad bumba pēc Laizāna soda sitiena trāpa pa vārtu pārliktni. Laizāns sāk kļūdīties piespēlēs, un Vladimirs aizvien biežāk skumji nopūšas - kā nekā, draugam tiek justs līdzi ar dubultām emocijām. "Māris gan šodien ir lielisks!", izsaucas Vladimirs pēc Verpakovska kārtējā spurta. "Kaut vai asinis pa degunu, bet mums šovakar ir jāuzvar!"

"Beidzot!" pēc soda sitiena Gorkšs gūst vārtus, un ir piepildījusies Vladimira iecere par to, ka vajadzētu izmantot kādu no standartsituācijām. "Puslaika vidū nedaudz atslābām, taču pirmais puslaiks tomēr pagāja Latvijas zīmē, jo notikumus laukumā diktēja mūsējie. Rezultāts 1:0 ir likumsakarīgs. Ļoti priecājos par to, ka šos vārtus guva Kaspars. Galvenais ir saglabāt labo noskaņojumu un vēlēšanos spēlēt arī otrajā puslaikā. Nedrīkst atkārtot tādu rupju kļūdu kā pirmā puslaika vidū, kad Maltas izlasei radās vienīgā vārtu gūšanas iespēja. Manuprāt, pirmā puslaika labākais spēlētājs ir Māris, un otrajā puslaikā viņš gūs vārtus."

Var just, ka pārtraukumā Maltas izlases treneris ir parunājis augstākos toņos ar savu komandu. Tam piekrīt arī Vladimirs, atzīstot, ka pretinieki spēlē daudz drošāk nekā pirmajā puslaikā: "Laukumā risinās līdzīga spēkošanās. Mūsu futbolistiem vajadzētu spēlēt uzmanīgāk. Nevajadzētu pieļaut tādas kļūdas, kā nupat pēc stūra sitiena, kad mājiniekiem radās otrā vārtu gūšanas iespēja. Pozitīvi ir tas, ka mūsējie necenšas spēlēt uz rezultāta saglabāšanu. To apliecināja arī Starkovs, kurš uzbrucēju Rudņevu nomainīja pret uzbrucēju Karlsonu, nevis kādu pussargu. Šajās minūtēs, kad neliels pārsvars pieder mājiniekiem, ir vajadzīgs spēlētājs, kurš prot pieturēt bumbu un nosist tempu. Tādēļ drīz laukumā vajadzētu parādīties Astafjevam."

Eksperts paliek eksperts! Labi, Vladimirs paredzēja, ka uzmainīs Astafjevu, taču Verpakovska golu otrajā puslaikā nebija viegli prognozēt! "Pelnīta Latvijas izlases uzvara! Bija neliels brīdis, kad Malta pārtvēra iniciatīvu, taču mūsu komanda to sekmīgi pārvarēja. Puiši ir malači! Nospēlēja ar milzīgu vēlēšanos, un tā ir jāsaglabā uz oktobra spēlēm," rezumēja Vladimirs Koļesņičenko. "Pozitīvi ir tas, ka Gruzija nospēlēja neizšķirti ar Izraēlu. Gaidām oktobra mačus!"


Slēpts komentārs: Jānis-1975
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-09-07 21:14, pirms 14 gadiem
Dievs svētī Gorkšu !!!!!!
, 2010-09-07 21:31, pirms 14 gadiem
krist-apsss rakstīja: paraak vienveidiigs treneris, , vajag jaunu vesmu D panemt kaadu eng treneri orsmth
Bij jau mums viens Džonsons, ar kuru komanda spēleja skaisti, bet kāsa pat pundurvalstīm. Starkovs ļoti labs treneris.
, 2010-09-07 21:33, pirms 14 gadiem
krishy rakstīja: Bij jau mums viens Džonsons, ar kuru komanda spēleja skaisti, bet kāsa pat pundurvalstīm. Starkovs ļoti labs treneris.
Labojums, nekāsa bet gan nospēlēja neizšķirti
, 2010-09-07 22:23, pirms 14 gadiem
robb85 rakstīja: Labojums, nekāsa bet gan nospēlēja neizšķirti
Pret tādām vastīm tas tik pat kā kāsiens

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...