Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Malta bija diezgan spēcīgs pretinieks"

Starkovs: "Malta bija diezgan spēcīgs pretinieks"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Pēc uzvaras Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē pret Maltas komandu (2:0), komentāru par aizvadīto spēli, Maltas izlasi un komandas izredzēm sniedza komandas galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

''Pirmkārt, paldies spēlētājiem, kuri izcīnīja uzvaru,'' preses konferenci iesāk Aleksandrs Starkovs. ''Šo uzvaru nevar nenovērtēt, jo šīs dienas pretinieks bija diezgan spēcīgs ar saviem plusiem un mīnusiem, tāpēc šī uzvara mums nāca ar grūtībām, taču esmu priecīgs, ka uzvarējām. No malas varbūt izskatījās, ka šī ir viegla uzvara, jo guvām vārtus gan pirmajā, gan otrajā puslaikā, taču tā nebija. Jāatceras, ka pirms dažām dienām mēs zaudējām Horvātijas izlasei, taču šodien redzēju, ka puiši bija saņēmušies un parādīja raksturu, meistarību. Paldies vēlreiz visiem spēlētājiem, it īpaši vārtu guvējiem – Kasparam Gorkšam un Mārim Verpakovskim. Gorkšs apliecināja sava kapteiņa statusu, kad guva ļoti svarīgus vārtus, bet Verpakovskis guva ļoti skaistus vārtus. Domāju, ka tie nav viņa pēdējie vārti Latvijas izlasē.''

''Otrajā puslaikā rezultāts mājiniekiem lika skriet uz priekšu un censties atspēlēties. Bija arī daži momenti, kad viņi varēja gūt vārtus, taču mūsu aizsargi spēlēja droši. Īpaši gribētu atzīmēt vārtsargu un divus centrālos aizsargus, kas nospēlēja lieliski.''

''Uz jautājumu, vai arī citām komandām nebūs viegli uzvarēt Maltas vienību, mūsu treneris atbildēja: ''Redzēsim. Skatījos Maltas spēli ar Izraēlu, kur Izraēla uzvarēja ar grūtībām. Gribētu Maltas izlasei novēlēt veiksmi. Komandai ir savs spēles rokraksts, spēlētāji ir tehniski un spēlē ļoti organizēti. Var redzēt, ka šeit ir ieguldīts labs trenera darbs.''

Uz jautājumu par izlases iespējām kvalificēties Eiropas čempionātam, Starkovs atbildēja, ka izredzes ir pieticīgas. ''Mūsu grupā ir izteikti favorīti – Horvātija, Izraēla un Grieķija. Kas būs beigās, to mēs vēl nezinām, taču mēs katrā spēlē dodam uzdevumu cīnīties par uzvaru. Centīsimies paveikt maksimumu.''

Izmantotie resursi:
LFF: Latvijas Futbola federācija | Galvenie...

  +5 [+] [-]

, 2010-09-08 14:20, pirms 14 gadiem
tas ir p.... šitā pateikt

  +7 [+] [-]

, 2010-09-08 14:24, pirms 14 gadiem
MadJames rakstīja: tas ir p.... šitā pateikt
Izraēla arī ar viņiem mocījās. Turklāt vēl spēle izbraukumā.

  +9 [+] [-]

, 2010-09-08 14:30, pirms 14 gadiem
nu ja par maltu jaasaka saadi vaardi, tad uz kaadiem rezultaatiem vispaar ir verts cereet?!

  +4 [+] [-]

, 2010-09-08 14:31, pirms 14 gadiem
Lai veicas!

  +5 [+] [-]

, 2010-09-08 14:37, pirms 14 gadiem
Starkov!! Driz jau tev vieteejie seetas puikas buus diezgan specigs pretinieks!

  +1 [+] [-]

, 2010-09-08 14:38, pirms 14 gadiem
Nu muusu grupaa visi ir +/- speeciigi pretinieki un malta jau ariii spirinaas pretii

  +3 [+] [-]

, 2010-09-08 14:41, pirms 14 gadiem
vards ''diezgan'' ir palicis diezgan populaars!

 +10 [+] [-]

, 2010-09-08 14:42, pirms 14 gadiem
Jā -domāju ka Starkovs pats saprot ka nospēlējām slikti ar Maltu-rezultāts ir labs, spēle slikta. Speciāli vēroju mūsu spēles stilu, piespēles, kā pārvietojās spēlētāji. Sākumā centos ievērot cik pēc kārtas varam izdarīt precīzas piespēles pretinieku laukuma pusē-kaut kā pat 3-4 bija ļoti grūti izdarīt, ja maltieši nesadza tik dzelžaini tad sanāca, kā sāka stingri segt tā vairāk par 2 precīzām piespēle'm nesanāk. Un kļūdas piespēlēs centrējumos-labi nevajag visu laiku būt precīziem , bet ja no 5 centrējumiem-viens ir normāls/ne jau labs/, pārējie galīgi garām..aizsardzībā kā Malta uzspiež tā brīvi sitieni uz mūsu vārtiem pat no soda laukuma-saņem bumbu, apstrādā un brīvi sit.Kaut kā neatceros ka Malta tik brīvi atļautu mums uzsist. Gorkšs, Cauņa, Verpakovskis-tiem ir meistarība un tie to spēli izvilka, arī Vaņins netaisīja ziepes. Bet kas ir Rubīns, Laizāns -es nezinu ko viņi laukumā dara. Izskatījās ka Laizānam ne īpaši bija motivācijas, vēlme sisties laukumā un tas ir šausmīgākais kas var būt. Rafaļskis-ir pavājš meistarībā, bet viņš vismaz vēlas spēlēt. Rudņevs vismaz atvēsināja galvas un parādīja ka nemaz nav tāds meistars kā te daudzi piesauca.
Jā centās un labāks par Karlsonu noteikti ir , jo Karlsons pašlaik ir nekas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-09-08 14:53, pirms 14 gadiem
Malta nav nedz Andora, nedz Sanmarīno.

Tā ir valsts ar ~0,5 miljoniem iedzīvotāju un pietiekami attīstītu futbola infrastruktūru. Salīdzinājumam - Malta pēc iedz. skaita ir lielāka par Īslandi un necik daudz neatpaliek arī no Kipras. Smejies vai nesmejies, taču šobrīd mums ir negatīva rezultātu vēsture gan pret Maltu, gan pret Kipru.

Tās nav pundurvalstis un Starkovam šoreiz ir pilnīga taisnība. Cienīsim pretinieku un vērtēsim paši savus spēkus reāli.

  +4 [+] [-]

, 2010-09-08 15:06, pirms 14 gadiem
Rodas jautājums - mums kādreiz ir arī kāds parocīgs pretinieks? Pat Lihtenšteina pirms dažiem gadiem tika slavēta tā, it kā spēlētu pret pašu Itāliju.

  +7 [+] [-]

, 2010-09-08 15:14, pirms 14 gadiem
Jā spēcīgs... Vot Grieķi un Gruzija būs spēcīgs pretinieks !

  +1 [+] [-]

, 2010-09-08 15:16, pirms 14 gadiem
anjo rakstīja: Rodas jautājums - mums kādreiz ir arī kāds parocīgs pretinieks? Pat Lihtenšteina pirms dažiem gadiem tika slavēta tā, it kā spēlētu pret pašu Itāliju.
Varbūt beidzot samierināties, ka mūsu izlasei gandrīz jebkura cita izlase būs vismaz "diezgan spēcīgs" pretinieks? Tas jau uzreiz nenozīmē, ka mēs neesam stiprāki, teiksim, par to pašu Maltu. Un spēles rezultāts, galu galā, to arī apliecina.

 +11 [+] [-]

, 2010-09-08 15:16, pirms 14 gadiem
driizaak jau Latvija ir diezgan vaajsh pretinieks...citiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-09-08 15:37, pirms 14 gadiem
Ahahaaaa Aizsargi nospēlēja labi??? Kā kko šādu var pateikt? Aizsardzība bija tik statiska, ka pretinieks to vien tik darīja, ka regulāri sita pilnīgi bez nekādas pretestības uz vārtiem! Būtu Maltai paveicies ar saviem momentiem, kas viņiem bija krietni vien vairāk, mūsējie būtu dabūjuši kārtējo zāģi! Ar šādu spēli nav ko cerēt uz labvēlīgu rezultātu turpmākajās spēlēs pret Grieķiju, Gruziju un Izraēlu!

  +2 [+] [-]

, 2010-09-08 15:49, pirms 14 gadiem
FUNS rakstīja: Jā -domāju ka Starkovs pats saprot ka nospēlējām slikti ar Maltu-rezultāts ir labs, spēle slikta. Speciāli vēroju mūsu spēles stilu, piespēles, kā pārvietojās spēlētāji. Sākumā centos ievērot cik pēc kārtas varam izdarīt precīzas piespēles pretinieku laukuma pusē-kaut kā pat 3-4 bija ļoti grūti izdarīt, ja maltieši nesadza tik dzelžaini tad sanāca, kā sāka stingri segt tā vairāk par 2 precīzām piespēle'm nesanāk. Un kļūdas piespēlēs centrējumos-labi nevajag visu laiku būt precīziem , bet ja no 5 centrējumiem-viens ir normāls/ne jau labs/, pārējie galīgi garām..aizsardzībā kā Malta uzspiež tā brīvi sitieni uz mūsu vārtiem pat no soda laukuma-saņem bumbu, apstrādā un brīvi sit.Kaut kā neatceros ka Malta tik brīvi atļautu mums uzsist. Gorkšs, Cauņa, Verpakovskis-tiem ir meistarība un tie to spēli izvilka, arī Vaņins netaisīja ziepes. Bet kas ir Rubīns, Laizāns -es nezinu ko viņi laukumā dara. Izskatījās ka Laizānam ne īpaši bija motivācijas, vēlme sisties laukumā un tas ir šausmīgākais kas var būt. Rafaļskis-ir pavājš meistarībā, bet viņš vismaz vēlas spēlēt. Rudņevs vismaz atvēsināja galvas un parādīja ka nemaz nav tāds meistars kā te daudzi piesauca.
Jā centās un labāks par Karlsonu noteikti ir , jo Karlsons pašlaik ir nekas.
10ieks Tev un dienas komentārs šodien!!!!!

  +2 [+] [-]

, 2010-09-08 15:52, pirms 14 gadiem
Maltas izlase spēlēja tik labi, cik mūsu futbolisti ļāva viņiem spēlēt. Ne jau Maltas spēlētāji pēc puslaika kļuva par pakāpi meistarīgāki, vienkārši mūsējie "nosēdās" un ļāva viņiem spēlēt.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-08 16:18, pirms 14 gadiem
stapo rakstīja: Ahahaaaa Aizsargi nospēlēja labi??? Kā kko šādu var pateikt? Aizsardzība bija tik statiska, ka pretinieks to vien tik darīja, ka regulāri sita pilnīgi bez nekādas pretestības uz vārtiem! Būtu Maltai paveicies ar saviem momentiem, kas viņiem bija krietni vien vairāk, mūsējie būtu dabūjuši kārtējo zāģi! Ar šādu spēli nav ko cerēt uz labvēlīgu rezultātu turpmākajās spēlēs pret Grieķiju, Gruziju un Izraēlu!
Es redzeeju, tikai 2-3 vietas, kur aizsargi vareeja nospeleet krietni veiksmiigaak, paareejais bija pussargu vainas deel, kuri laava gan uzsist, gan mierigi atlaava ieiet soda laukumaa.

  +4 [+] [-]

, 2010-09-08 16:21, pirms 14 gadiem
Mēs esam pundurvalstu bieds futbolā ... :d

  +2 [+] [-]

, 2010-09-08 16:59, pirms 14 gadiem
chilli rakstīja: Mēs esam pundurvalstu bieds futbolā ... :d
DIENAS KOMENTAARS!

  -2 [+] [-]

, 2010-09-08 17:30, pirms 14 gadiem
rudzu maize rakstīja: Starkovam vecuma marasms vai bailēs murgo muļķības,bruģējot ,,atmazkas",ja turpmāk būs slikti rezultāti.Atgādināšu,ka iepriekšējā atlases ciklā Maltas izlase NEGUVA NEVIENUS VĀRTUS NEVIENĀ SPĒLĒ!!!
Kāda jēga skatīties atpakaļ uz pagājušo ciklu un statistiku? Jau pirmajā jaunā cikla spēlē Malta iesita golu izbraukumā pret potenciāli stiprāko Izraēlu un arī spēles ziņā neizskatījās slikti ! Tā kā nevajag tiešām noniecināt un nenovērtēt Maltas futbolu, jo tā var tikai ieslīgt nepamatotā pašapmierinātībā un uzdāvināt valstij kādu rekordu (kā ir gadījies ar Sanmarino Džonsona laikā). Gan jau kāds no pārējiem grupas pretiniekiem atstās arī kādus punktus Maltā!

     [+] [-]

, 2010-09-08 17:46, pirms 14 gadiem
daxx rakstīja: 10ieks Tev un dienas komentārs šodien!!!!!
Paldies un patīkami ka domas sakrīt. Ceru ka mūsu treneris to saprot ka kaut ko vajag mainīt līdz oktobra spēlēm-jautājums vai var paspēt un galvenais jautājums vai ir iespējams kaut ko būtisku mainīt. Bet labāk spēlēt mēs varam -jautājums vai ar to pietiks vismaz cīņā ar Gruziju.

  -1 [+] [-]

, 2010-09-08 17:49, pirms 14 gadiem
espanol rakstīja: Kāda jēga skatīties atpakaļ uz pagājušo ciklu un statistiku? Jau pirmajā jaunā cikla spēlē Malta iesita golu izbraukumā pret potenciāli stiprāko Izraēlu un arī spēles ziņā neizskatījās slikti ! Tā kā nevajag tiešām noniecināt un nenovērtēt Maltas futbolu, jo tā var tikai ieslīgt nepamatotā pašapmierinātībā un uzdāvināt valstij kādu rekordu (kā ir gadījies ar Sanmarino Džonsona laikā). Gan jau kāds no pārējiem grupas pretiniekiem atstās arī kādus punktus Maltā!
Piekrītu. Pats skatījos to spēli ar Izraēlu un arī Izraēla pielaida daudz kļūdas tāpat kā mēs. Nezin kāpēc Izraēlu kautkā neviens nenoniecina...

     [+] [-]

, 2010-09-08 17:52, pirms 14 gadiem
Ar to es protams negribu teikt, ka mēs spēlējam labi. Pret Grieķiju un Gruziju ar šādu spēli bez veismes būs horvātu variants.

  +2 [+] [-]

, 2010-09-08 18:49, pirms 14 gadiem
Un tas ir profesionāls treneris?

  +2 [+] [-]

, 2010-09-08 19:41, pirms 14 gadiem
Nevis Malta ir stipra, bet mēs esam vāji.

  -1 [+] [-]

, 2010-09-08 19:52, pirms 14 gadiem
MadJames rakstīja: tas ir p.... šitā pateikt
Tiešām. Kas tad pēc Starkova domām būtu Anglija, Spānija, Itālija....? Labi, grandi, bet šie ir spēcīgi. Malta ir izlase, kuru mums ir jāapspēlē pie 100% spēlētāju atdeves jebkurā vietā un jebkurā laikā. Kāpēc Verpakovskis tāds nevarējua būt pret Horvātiju, kāds bija pret Maltu? Kā diena pret nakti.

     [+] [-]

, 2010-09-08 19:54, pirms 14 gadiem
FUNS rakstīja: Jā -domāju ka Starkovs pats saprot ka nospēlējām slikti ar Maltu-rezultāts ir labs, spēle slikta. Speciāli vēroju mūsu spēles stilu, piespēles, kā pārvietojās spēlētāji. Sākumā centos ievērot cik pēc kārtas varam izdarīt precīzas piespēles pretinieku laukuma pusē-kaut kā pat 3-4 bija ļoti grūti izdarīt, ja maltieši nesadza tik dzelžaini tad sanāca, kā sāka stingri segt tā vairāk par 2 precīzām piespēle'm nesanāk. Un kļūdas piespēlēs centrējumos-labi nevajag visu laiku būt precīziem , bet ja no 5 centrējumiem-viens ir normāls/ne jau labs/, pārējie galīgi garām..aizsardzībā kā Malta uzspiež tā brīvi sitieni uz mūsu vārtiem pat no soda laukuma-saņem bumbu, apstrādā un brīvi sit.Kaut kā neatceros ka Malta tik brīvi atļautu mums uzsist. Gorkšs, Cauņa, Verpakovskis-tiem ir meistarība un tie to spēli izvilka, arī Vaņins netaisīja ziepes. Bet kas ir Rubīns, Laizāns -es nezinu ko viņi laukumā dara. Izskatījās ka Laizānam ne īpaši bija motivācijas, vēlme sisties laukumā un tas ir šausmīgākais kas var būt. Rafaļskis-ir pavājš meistarībā, bet viņš vismaz vēlas spēlēt. Rudņevs vismaz atvēsināja galvas un parādīja ka nemaz nav tāds meistars kā te daudzi piesauca.
Jā centās un labāks par Karlsonu noteikti ir , jo Karlsons pašlaik ir nekas.
Pilnīgi piekrītu!!!

  +1 [+] [-]

, 2010-09-08 20:02, pirms 14 gadiem
FUNS rakstīja: Paldies un patīkami ka domas sakrīt. Ceru ka mūsu treneris to saprot ka kaut ko vajag mainīt līdz oktobra spēlēm-jautājums vai var paspēt un galvenais jautājums vai ir iespējams kaut ko būtisku mainīt. Bet labāk spēlēt mēs varam -jautājums vai ar to pietiks vismaz cīņā ar Gruziju.
Nav jau ko mainīt. Ar Rudņevu arī viss skaidrs puslīdz. Vēlēšanās milzīga, bet varēšana pieklibo. Bet katrā ziņā Artjoms atstāja labāku iespaidu par Ģirtu. Kas vēl??? Rubīna vietā viennozīmīgi starta sākumasastāvā jābūt ir Žigajevam. Kas vēl?? Ar balsts pussargiem ir pilnīgas auzas. Divi pensionāri un viens "dūdieviņš" ( Rafaļskis ), vairāk jau it kā nav ko likt, ja tā uzreiz jāmeklē maiņa. Aizsardzībā arī nav īpašu variantu, ja pat Mihadjukam jāspēlē malā, kur viņu visu laiku pretinieku labās malas pussargi "izģērbj". Nav tā viņa vieta. Nu nezinu. Uz doto brīdi reāli redzu kādus 2 cilvēkus, kas varētu to spēli noturēt vismaz tajā pašā līmenī.

  +2 [+] [-]

, 2010-09-08 21:43, pirms 14 gadiem
Viduslīnija! Viduslīnija! Tās vnk nav.. Ko var prasīt labu rezultātu, ja pussargu vnk nav, ok Cauņa vienīgais cīnās flangā visas briesmas sākās no Laizāna&Rubina neprecizam piespēldm

  +1 [+] [-]

, 2010-09-08 21:46, pirms 14 gadiem
p.s. Jauzteic aizsargi un uzbruceji (īpaši Māris) ka vispar dabūjam 3pts

     [+] [-]

, 2010-09-08 23:12, pirms 14 gadiem
Labi, ka šī spēle beigusies ar uzvaru. Kad nāks nākamā, tad skatīsies. Bet, atklāti sakot, nevar jau viņam nepiekrist.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-09 00:22, pirms 14 gadiem
stapo rakstīja: Ahahaaaa Aizsargi nospēlēja labi??? Kā kko šādu var pateikt? Aizsardzība bija tik statiska, ka pretinieks to vien tik darīja, ka regulāri sita pilnīgi bez nekādas pretestības uz vārtiem! Būtu Maltai paveicies ar saviem momentiem, kas viņiem bija krietni vien vairāk, mūsējie būtu dabūjuši kārtējo zāģi! Ar šādu spēli nav ko cerēt uz labvēlīgu rezultātu turpmākajās spēlēs pret Grieķiju, Gruziju un Izraēlu!
Vot aizsargi ta nospēlēja labi,ko nevar teikt par pussargiem

  +1 [+] [-]

, 2010-09-09 00:29, pirms 14 gadiem
Starkova vārdi-no malas varbūt izskatījās ka guvām vieglu uzvaru,jo guvām vārtus gan pirmajā,gan otrajā puslaikā,bet tā nava-sorry,bet Starkovs izliekas vai kā,ka neredz,ka pat no malas šitāda uzvara izskatījās izmocīta,ja jau man kā ierindas skatītājam otrajā puslaikā vairāk likās ka Malta iesitīs banku nekā mēs???????