Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Transfēru logs aizvērts. Vēdlodziņš palicis

Transfēru logs aizvērts. Vēdlodziņš palicis
Edgars Gauračs
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Janvārī bija atvērts transfēru logs starptautiskajā futbola tirgū, bet Latvijas futbolistu likteņus tas būtiski neiespaidoja. Mēs neesam nozīmīgi spēlētāji pie lielajām letēm un skatlogiem, taču tas nenozīmē, ka daži mūsu futbolisti tuvākajos pāris mēnešos nevarētu pāriet uz ārzemju klubiem.

Rietumeiropas valstu vadošajos futbola čempionātos (Anglijā, Vācijā, Itālijā, Spānijā, Francijā) šoziem transfēru logs bija atvērts no 1. janvāra līdz 2. februārim, taču tas neietekmēja mūsu futbolistu karjeras. Vienīgi Andrejs Štolcers pārcēlās uz Anglijas piektās līgas klubu, kura nosaukums nevienam neko neizsaka. Priecē, ka pieredzējušais spēlētājs atradis darbavietu, tomēr to nevar nosaukt par nozīmīgu pāreju.

Par janvāra čempionu tirgū no mūsu klubiem varētu nosaukt "Ventspili", kam izdevās izīrēt uzbrucēju Edgaru Gauraču Rumānijas klubam "Rapid". Vēl ventspilnieki labi pastrādāja pussarga Igora Cigirlaša pārejā uz Zaporožjes "Metallurg", jo izskatās, ka ukraiņi varētu nopirkt moldāvu spēlētāju. Runājot par mūsu futbolistu iekārtošanu ārzemju klubos, jānosauc arī "Ventspils" aizsargs Nauris Bulvītis, kuram tika pagarināts īres līgums ar "Inverness". Šo Skotijas klubu trenē bijušais Anglijas izlases aizsargs Terijs Bučers (77 spēles izlasē), un glaimojoši dzirdēt tāda speciālista slavinošās atsauksmes par mūsu futbolistu.

Citiem Latvijas klubiem ar tirgošanos nevedās. "Skonto" pagaidām vēl nav spējis vienoties ar savu sadarbības partneri Polijas "Lechia" par pussargu Oļegu Laizānu. Perspektīvais Aleksandrs Cauņa janvārī dziedēja savainojumu un vairs nebraukāja uz pārbaudēm, bet interese Austrijā par Andreju Perepļotkinu nebija tik nopietna, kā sākumā dažs klubā iedomājās. Arī "Liepājas metalurgs" nepārdeva nevienu futbolistu. Iespēja atrādīties tika piedāvāta talantīgajam Denisam Rakelam, bet pārējie ar savu sniegumu "Sadraudzības" kausa izcīņā Maskavā nepievilināja potenciālos pircējus.

"Ventspils" pārstāvji gan īpaši nelepojas ar to, ka janvārī eksportā apsteiguši savus galvenos konkurentus no "LMT virslīgas". Ventspilnieki labi apzinās, ka tagad plūc pērnā rudens augļus (sekmīgais starts UEFA Eiropas līgā saglabā interesi par vēl vairākiem "Ventspils" futbolistiem). Cik prasmīgi mūsu futbola klubi spēj piedāvāt un iztirgot savus spēlētājus? To jāvērtē ilgākā laika periodā, jo gads taču ir tikko sācies.

Klusais janvāris nenozīmē, ka mūsu klubiem tirgošanās ir beigusies. Transfēru logs ir aizvērts, taču palicis vēdlodziņš. Futbolisti, kuriem beigušies līgumi un līdz ar to pienākas brīvā aģenta statuss, drīkst pāriet uz ārzemju klubiem gandrīz vai jebkurā laikā (ierobežojumi pastāv vienīgi čempionātu beigās). Piedevām daudzās valstīs transfēru logs nebūt nav aizvēries. Piemēram, Somijā tas būs atvērts līdz 30. aprīlim (tur mēģina iekārtoties bijušais "Ventspils" pussargs Artis Lazdiņš), Zviedrijā un Norvēģijā - līdz 31. martam.

  +1 [+] [-]

, 2010-02-04 19:58, pirms 15 gadiem
Galvenais tirgošanās brīdis jau ir vasara. Tieši tad lielā daļā Eiropas ir starpsezonu posms un tiek vākts sastāvs jaunajai sezonai. Janvārī gan daudz kur ir pārtraukums, tomēr lielākoties tiek meklēti spēlētāji, lai aizlāpītu radušos robus sastāvā. Tādā gadījumā reti tiek ņemti jauni futbolisti, bet gan tādi, kas uzreiz dos labumu. Ziemā var tirgoties Austrumeiropas tirgū, tomēr kaut ko par klubu pārdošanas māku jāsecina vasarā, kad ir visaktīvākā transfēru norise (un arī paši pārdodamie ir labākā sportiskajā formā nekā janvārī)

  +2 [+] [-]

, 2010-02-04 19:58, pirms 15 gadiem
Askold,cik liels ešelons plāno uz Azerbaidžānas pusi doties?Kur J.Laizāns cer spēlēt?Kas tur īsti ar Astafjevu,trenēs jeb tomēr vēl spēlēs.Pret ziemeļbriežiem tomēr laukumā izgāja.

     [+] [-]

, 2010-02-04 19:59, pirms 15 gadiem
Kā izpaužas tas, ka Skonto un "Lechia" ir sadarbības partneri? Vieglāk viens otram dos spēlētajus uz pārbaudi?

  +2 [+] [-]

, 2010-02-04 20:00, pirms 15 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Askold,cik liels ešelons plāno uz Azerbaidžānas pusi doties?Kur J.Laizāns cer spēlēt?Kas tur īsti ar Astafjevu,trenēs jeb tomēr vēl spēlēs.Pret ziemeļbriežiem tomēr laukumā izgāja.
Azerbaidžānā šodien logs veras ciet.

Daudz brīvo aģentu mums, kuriem jāatrod būtu normāls klubs - Mihadjuks, Kačanovs, Laizāns, Koļesņičenko utt. Lai gan - ja kādam normālam klubam viņi būtu vajadzīgi, tad bez darba nesēdētu.

     [+] [-]

, 2010-02-05 07:11, pirms 15 gadiem
Vai anglijas 5. līga ir tikpat spēcīga kā Latvijas 1.?

     [+] [-]

, 2010-02-05 11:33, pirms 15 gadiem
Lazdiņs sen jau Amerikā, nekādas Somijas nebūs...