Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Cik maksā treniņnometne Turcijā?

Cik maksā treniņnometne Turcijā?
Aiz durvīm sniegs, bet hallē mājīgi - skontieši sezonai gatavojas uz mākslīgā segumu "Skonto" hallē. Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Februāris ir laiks, kad spēcīgākās Latvijas futbola komandas dodas uz treniņnometnēm siltajās zemēs. Šogad ar rocību tā pašvaki, tāpēc nevar izslēgt, ka vienīgie braucēji būs abi Kurzemes smagsvari FK "Ventspils" un "Liepājas metalurgs". Nav jāzina konkrēti skaitļi, lai saprastu, ka tas nav lēts prieks un visiem pa kabatai.

Par to - cik maksā divu nedēļu treniņnometne Turcijā, vaicāju futbola kluba "Ventspils" direktoram Dmitrijam Hohlovam, kurš uzzīmēja sekojošu ainu. Viena diennakts Turcijā vienai personai - 60 eiro. Šajā summā iekļautas ne tikai nakšņošanas, bet arī ēšanas, transporta, treniņu un spēļu laukumu izmaksas. Respektīvi, viss nepieciešamais. Hohlovs atklāja, ka ar tā visa organizēšanu Turcijā nodarbojas speciālas aģentūras. Respektīvi, klubs izsaka savas vēlmes un iespējas, aģentūra sakārto jautājumus par dzīvošanu, laukumu un pat pārbaudes spēlēm! Eiropas dienvidos treniņnometnes ir daudziem klubiem, tāpēc iespējamo pretinieku loks ir visai plašs.

FK "Ventspils" uz pirmo treniņnometni Turcijā plāno doties 9. februārī 40 cilvēku sastāvā. Viņu vidū būs spēlētāji, treneri un apkalpojošais personāls. Hohlovs atklāja, ka lidošanas izdevumi turp un atpakaļ ir 15 000 eiro. Klāt jāskaita izdevumi Turcijā - viens cilvēks 14 dienās izmaksā 840 eiro, bet visa "brigāde" kopā - 33 600 eiro. Saskaitot to visu kopā ar lidošanas izdevumiem, iznāk summa, kas lielākajai daļai Latvijas klubu nav pa kabatai - 48 600 eiro jeb 34 156 latu. Salīdzinājumam - tā ir apmēram puse Latvijas kausa īpašnieka FK "Jelgava" sezonas budžeta.

Katram klubam citāda rocība un no tā izrietošās ambīcijas. Sezonai, protams, var sagatavoties arī Latvijā, taču kvalitatīvāk to var izdarīt, kur siltāks, labāki laukumi un vēlamie pretinieki. Turklāt, trenējoties aukstumā un/vai uz sasaluša laukuma, ir lielāka iespējamība satraumēties. Protams, tā visa ir teorija, taču, ja treniņi siltajās zemēs nedotu vajadzīgo efektu, diezin vai uz turieni dotos tik daudz klubu no visas Eiropas.

Lielākā daļa virslīgas komandu sezonai gatavojas Latvijā uz mākslīgiem laukumiem - arī zem klajas debess. FK "Ventspils", "Liepājas metalurgs" un FK "Jelgava" nesmādē savu pilsētu laukumus un arī pārbaudes spēļu iespējas Lietuvā. Galvaspilsētas un Jūrmalas klubi izmanto Rīgas Olimpiskā sporta centra un “Skonto” halles laukumus, jūrmalnieki trenējas arī uz mākslīgā seguma Jūrmalā. Daugavpils "Daugava" jau bijusi pārbaudes turnīrā Somijā. Iespējams, "Skonto" piedalīsies pārbaudes turnīrā Turkmenistānā, kur izveidoti labi kontakti. Protams, ja vien būs nauda avio biļešu iegādei - cik dzirdēts, visu pārējo gatavi segt mājinieki. Labs treniņdarbs ir pamats sekmīgai sezonai, taču šis nav laiks, kad izdarīt tālejošus secinājumus. Atzīmes liksim rudenī!

  +8 [+] [-]

, 2011-02-01 18:39, pirms 13 gadiem
1/5 no Torresa nedēlas algas

     [+] [-]

, 2011-02-01 20:48, pirms 13 gadiem
Redzam, ka tik nu plāni tie maciņi vadošajām komandām nav, ja reiz var atļautis. Bet nu sagatavoties un labus pretiniekus dabūt - tas arī ir pluss tai pašā Turcijā. Tā vien šķiet, ka tā ir iecienītākā vieta, jo tikko kāds klubs kaut kur brauc, tā uz Turciju. Vēlu visām komandām labi sagatavoties, jo pa šo ziemu tiešām liels skaits spēlētāju ir devušies prom uz citām spēcīgākām komandām un robi sastāvos ir neizbēgami. Tie pienācīgi jāaizpilda, tā kā šis gads ir jauno iespēja.

  +1 [+] [-]

, 2011-02-04 22:53, pirms 13 gadiem
puslaiks rakstīja: 1/5 no Torresa nedēlas algas
respektīvi, Torres pa nedēļas iekrāto naudiņu varētu nopirkt FK Jelgavu