Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Svarcelšanas talanti Suharevs un Koha startēs U20 pasaules čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Svarcelšanas talanti Suharevs un Koha startēs U20 pasaules čempionātā
Ritvars Suharevs un Rebeka Koha (abi centrā), Eduards Andruškēvičs (labajā pusē)
Foto: Juris Presņikovs, ventspils.lv

Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā sestdien sāksies pasaules junioru (U20) čempionāts svarcelšanā. Latviju pārstāvēs trenera Eduarda Andruškēviča audzēkņi Ritvars Suharevs un Rebeha Koha. Pirms pāris mēnešiem mūsu jaunās zvaigznes izcīnīja zelta medaļas Eiropas jauniešu (U17) čempionātā.

48 kilogramu sieviešu sacensībām sestdien pieteiktas 13 sportistes, starp kurām atrodama arī mūsu Rebeka Koha (16). Čempionātā izteiktas favorītes ir divas - ķīniete Čendži Vei (19) un indonēziete Sri Vahjuni Agustiani (19), savukārt reālākās pretendentes uz bronzas medaļu varētu būt ēģiptiete Heba Saleha Mahmuda Ahmeda (17) un latviete Rebeka Koha. Reitingā pirms starta mūsu sportiste ieņem ceturto vietu. Savukārt pārējām sportistēm ir krietni vien mazāk cerību tikt uz pjedestāla. Pagājušā gada čempionātā medaļai vajadzēja vismaz 165 kilogramu summu.

62 kilogramu vīriešu sacensībām svētdien pieteikti 11 sportisti, arī mūsu Ritvars Suharevs (15). Čempionātā ir trīs galvenie favorīti - ķīnietis Jonsjans Mo (18), kolumbietis Luiss Havjers Moskera Losano (19) un tunisietis Maruans Ouertani (19). Reitingā pirms starta mūsu sportists ieņem astoto vietu. Pagājušā gada čempionātā medaļai vajadzēja vismaz 272 kilogramu summu.

Kā jau ziņots, aprīļa sākumā Rebeka Koha izcīnīja 7. vietu Eiropas pieaugušo sieviešu čempionātā, tur viņas veikums bija 158 (72+86) kg. Aprīļa beigās ar 159 (73+86) kg jaunā latviete pārliecinoši kļuva par Eiropas U17 čempioni, bet tikmēr Ritvars Suharevs titulu izcīnīja ar 256 (119+137) kg.

Sieviešu svarcelšanā konkurence ir mazāka, līdz ar to Koha nākamgad varētu reāli cīnīties par ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Izmantotie resursi:
www.iwf.net

  +1 [+] [-]

, 2014-06-21 09:35, pirms 10 gadiem
16 gadi? nu tad jau vēl kādas 3 olimpiādes priekšā