Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Lovčevs: “Karjeru neplānoju beigt, vēlos atgriezties kā uzvarētājs”

Juris Miņins
Juris Miņins

Lovčevs: “Karjeru neplānoju beigt, vēlos atgriezties kā uzvarētājs”
Aleksejs Lovčevs
Foto: AFP/Scanpix

Par dopinga lietošanu uz četriem gadiem diskvalificētais Krievijas svarcēlājs Aleksejs Lovčevs paziņoja, ka par spīti lielajam sodam, neplāno beigt karjeru un vēlas atgriezties svarcelšanā.

Aleksejs Lovčevs tika diskvalificēts uz četriem gadiem par aizliegtās vielas, ipumorelīna, lietošanu. Šo peptīdu viņa analīzēs atrada pēc tam kā viņš 2015. gada nogalē, ASV notiekošajā pasaules čempionātā svarcelšanā kļuva par čempionu supersmagajā svarā, uzstādot jaunu pasaules rekordu.

Pēc tam kā Starptautiskā svarcelšanas federācija (IWF) paziņoja par diskvalifikāciju, sportists ar savu aizstāvības komandu pārsūdzēja šo lēmumu Starptautiskajā sporta arbitrāžas komitejā (CAS), jo uzskatīja, ka dopinga pārbaudes nav veiktas pietiekoši rūpīgi, taču Šveicē bāzētā organizācija noraidīja Lovčeva prasību un atstāja spēkā piespriesto diskvalifikāciju.

Pēc lēmuma publiskošanas, pats svarcēlājs, protams, neslēpa sarūgtinājumu, taču saglabāja optimismu nākotnē: “Ne par kādu karjeras beigšanu pašlaik runa neiet. Protams, ka tagad mazliet atpūtīšos, pārdomāšu dažas lietas, iespējams, ka izmēģināšu sevi citā sporta veidā, taču es gribu atgriezties svarcelšanā. Pašlaik mans galvenais mērķis ir saglabāt savu veselību un formu nākošos nu jau trīs ar pusi gadus, lai pēc tam atgrieztos, jo es gribu atgriezties kā uzvarētājs.”

Neveiksmīgajā pasaules čempionātā 27 gadus vecais Lovčevs uzstādīja divus jaunus pasaules rekordus svara kategorijā virs 105 kg – 475 kg summā un 264 kg grūšanā. Atlēts 2014. gadā kļuva par Eiropas čempionu, bet 2013. gadā pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļu.

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

  -1 [+] [-]

, 2016-07-17 23:36, pirms 8 gadiem
Pareiza attieksme, malacis! WADA šo lietu pret Lovčevu ir safabricējusi un to atzīst visi izņemot IWF, WADA un CAS, jo pašlaik ir totāla konkurētspējīgo Krievijas un tās satelītvalstu sportistu iznīdēšana, lai parādītu kādi viņi ir nelieši un vienlaicīgi priecātos par jeņķsportistu panākumiem.