Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

CAS atstāj spēkā pasaules rekordista Lovčeva diskvalifikāciju

Juris Miņins
Juris Miņins

CAS atstāj spēkā pasaules rekordista Lovčeva diskvalifikāciju
Aleksejs Lovčevs
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā sporta arbitrāžas komiteja (CAS) šodien ir paziņojusi, ka atstāj spēkā iepriekš Starptautiskās svarcelšanas federācijas (IWF) piespriesto diskvalifikāciju par dopinga lietošanu Krievijas svarcēlājam Aleksejam Lovčevam.

Krievijas svarcēlājs Aleksejs Lovčevs dopinga kontrolē "iekrita" 2015. gada izskaņā, pēc tam kā ASV notiekošajā pasaules čempionātā svarcelšanā, kurā viņš ne tikai izcīnīja uzvaru, bet arī uzstādīja jaunu pasaules rekordu supersmagajā svarā, nodotajās analīzēs tika atrasts ipumorelīns. Par šādu pārkāpumu Starptautiskā svarcelšanas federācija piesprieda sportistam četru gadu diskvalifikāciju.

Sportists uzreiz norādīja, ka nav lietojis viņam atrasto vielu, tāpēc pārsūdzēja IWF spriedumu Starptautiskajā sporta arbitrāžas komitejā. Līdz lietas sēdei Lovčeva advokāti atrada arī izskaidrojumu pozitīvajām analīzēm, proti, sportists bija lietojis uztura bagātinātāju, pēc kura organismā rodas vielas, kas ir līdzīgas tām, kas norāda uz ipumorelīna lietošanu. Vēl vairāk, analīzēs neuzrādījās nekādas tiešas ipumorelīna lietošanas pazīmes (vielas sairšanas rezultātā radušies metabolīti).

Šo versiju apstiprināja arī divi Nīderlandes zinātnieki, kuri veica neatkarīgo ekspertīzi. Savukārt sportista aizstāvji, balsoties uz šiem atklājumiem, lūdza iespēju vēlreiz pārbaudīt sportista analīzes un, ja arī viņa gadījumā apstiprināsies nīderlandiešu zinātnieku versija, attaisnot Lovčevu.

Diemžēl, bet CAS neuzskatīja sniegtos pierādījumus par pietiekošiem un atstāja spēkā IWF piespriesto četru gadu diskvalifikāciju.

Šobrīd sportists ir 27 gadus vecs un laikā, kad diskvalifikācija beigsies viņš būs 30 gadus vecs.

Tāpat jāpiebilst, ka pašlaik vēl nav zināms Krievijas svarcelšanas izlases liktenis, jo viņiem, par vairākkārtīgajiem dopinga noteikumu pārkāpumiem, arī draud visas komandas diskvalifikācija. Līdzīgs liktenis var piemeklēt arī Kazahstānu un Baltkrieviju.

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

     [+] [-]

, 2016-07-15 22:58, pirms 8 gadiem
Lai kā negribētos, bet šajā lietā sportistam likteni ietekmē paŗstāvētā valsts.
Lēmums subjektīvs un diegiem šūts!