Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Svarcēlāja Ivanova iegūst U15 EČ sudrabu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Svarcēlāja Ivanova iegūst U15 EČ sudrabu
Daniela Ivanova uz goda pjedestāla otrā pakāpiena
Foto: Latvijas Svarcelšanas Federacija (LSF)

Polijā šodien sācies U15 un U17 Eiropas čempionāts svarcelšanā. Sacensību pirmajā dienā favorītes statusu apliecināja Latvijas jaunā talante Daniela Ivanova un izcīnīja sudraba medaļu svara kategorijā līdz 48 kilogramiem.

48 kilogramu U15 sacensībās piedalījās 12 meitenes. Pirms starta tika izveidots rangs, vadoties no kilogramu summas, ko sportistes plāno pacelt. Kā galvenās favorītes pozicionējās rumāniete Gabriela Markovici un mūsu Daniela Ivanova, kuras orientējās uz attiecīgi 147 un 146 kilogramiem, bet rumāniete Sabina Baltaga domāja par 140 kg.

Sacensību gaita daļēji apstiprināja sākotnējo lietu kārtību. Pirmo vietu izcīnīja rumāniete Sabina Baltaga - 144 (61+83) kg, uz pjedestāla otrā pakāpiena nokļuva gadu jaunākā Daniela Ivanova - 143 (62+81) kg, savukārt trešo vietu ieguva uzvarētājas tautiete Gabriela Markovici - 136 (63+73) kg.

Nākamnedēļ startēs vēl vairāki mūsējie - 77 kilogramos izteikts galvenais favorīts ir pērnā un aizpērnā gada U17 čempions Ritvars Suharevs, turpat uz godalgu pretendēs arī Armands Mežinskis, varbūt par medaļu var pacīnīties Edgars Zemrūķis (94 kg), U15 ieskaitē uz pjedestālu kandidē Artjoms Griščenko (69 kg), savukārt sešiniekā var tikt arī Alberts Juhimenko (85 kg).

Kā jau ziņots, divkārtējā U17 Eiropas čempione Rebeka Koha šovasar Rio olimpiskajās spēlēs izcīnīja 4. vietu.

Izmantotie resursi:
efed.com