Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Lovčeva lietā lēmumu pieņems līdz 15. jūlijam

Juris Miņins
Juris Miņins

Lovčeva lietā lēmumu pieņems līdz 15. jūlijam
Aleksejs Lovčevs
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien Starptautiskajā sporta arbitrāžas komitejā (CAS) tika aizvadīta pirmā sēde tā sauktajā "Lovčeva lietā", pēc kuras tika paziņots, ka galīgais spriedums tiks pieņemts līdz mēneša vidum.

Aleksejs Lovčevs, kurš pagājušā gada izskaņā triumfēja pasaules čempionātā svarcelšanā, supersmagajā svarā, turklāt uzstādot divus jaunus pasaules rekordus (grūšanā un summā), pēc sacensībām esot "iekritis" dopinga pārbaudē, jo viņa analīzēs esot atklātas ipumorelīna lietošanas pēdas.

Pats sportists savu vainu noliedza un pārsūdzēja šo lēmumu. Kā vēlāk pastāstīja Lovčeva advokāti, tad viņu aizstāvība ir balstīta uz to, ka dopinga pārbaude ir veikta virspusēji, jo vielas, kas norāda uz itkā lietoto aizliegto peptīdu, var rasties lietojot arī citus, pilnīgi legālus preparātus. Viņu teikto apliecināja arī divi Nīderlandes zinātnieki, kas tika pieaicināti uz pirmo arbitrāžas komitejas sēdi.

Pats Lovčevs arī izteicās, ka pēc uzstādītā rekorda, kad viņam paņēma analīzes, trauki, kuros tās tika nodoti tika īpaši atzīmēti, norādot, ka tas ir uzvarētāja un pasaules rekordista materiāls, t.i., laboratorijas darbiniekiem deva ziņu, ka analīzes ir jāpārbauda uz visiem iespējamajiem dopinga veidiem, arī tiem, kuri svarcelšanā nav raksturīgi.

Tāpat Lovčeva pārstāvji norāda, ka, viņuprāt, vakardien notikušā sēde būs pēdējā, jo viss tika diezgan skaidri izklāstīts. Kā arī viņi piebilst, ka, ja Alekseja Lovčeva nevainība šajā jautājumā tiks pierādīta, tad Starptautiskajai antidopinga aģentūrai (WADA) būs uz laiku jāaptur Monreālas antidopinga laboratorijas darbība, lai pārbadītu to, vai visas procedūras notiek atbilstoši noteikumiem.

Šāds solis nozīmē to, ka var tikt pamatīgi sarežģīts darbs Rio olimpiādes antidopinga programmas darbiniekiem, jo Monreāla bija galvenie pretendenti uz spēļu apkalpošanu pēc tam kā tika apturēta Rio laboratorijas darbība.

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

     [+] [-]

, 2016-07-07 21:58, pirms 8 gadiem
Ar kādām domām sportists trenējas?!?!?

     [+] [-]

, 2016-07-07 23:16, pirms 8 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Ar kādām domām sportists trenējas?!?!?
Ja jau šamiem ir plāns norakt visu Monreālas laboratoriju, vismaz tā no viņu puses var noprast, tad gan jau, ka trenējas ar lielu sportisko niknumu un vēlni visus paņemt priekšā arī Rio.