Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Dienvidkoreja pieprasa pārskatīt daiļslidošanas medaļu sadalījumu

Rolands Eliņš

Dienvidkoreja pieprasa pārskatīt daiļslidošanas medaļu sadalījumu
Adelina Sotņikova
Foto: GREENFIELD/SIPA/Scanpix

Lai arī olimpiskās sacensības daiļslidošanā jau noslēgušās, īstās kaislības apgriezienus uzņem tikai tagad. Dienvidkorejas Daiļslidošana federācija vērsusies Starptautiskās slidošanas federācijasc(ISU) ar lūgumu izvērtēt sieviešu sacensību rezultātus.

Jau ziņojām, ka plašu atbalstu guvusi petīcija pret daiļslidošanas sacensību rezultātiem, kuri paredzēja, ka olimpiskais zelts nonāk Krievijas sportistes Adelinas Sotņikovas rīcībā, bet sudrabs Dienvidkorejas pārstāvei Junai Kimai. Līdzjutēju petīcijā tika apgalvots, ka Sotņikovas sniegums bijis atšķirīgs no tiesnešu piešķirtajām atzīmēm, tāpat šaubas par objektivitāti esot radījis arī tiesnešu sastāvs.

ISU būs grūti izlikties nemanām arvien pieaugošo sašutumu, jo ar oficiālu prasību pie tās vērsusies arī Dienvidkorejas daiļslidošanas federācija. Korejas pārstāvji apsūdzības neizvirza, taču pieprasa pārskatīt sacensību rezultātus.

„Mūsu sportisti vērsās pie mums ar lūgumu,” ziņots Dienvidkorejas federācijas paziņojumā, „lai ISU prezidents Otavio Činkvante būtu informēts par notikušo un lai tiktu pārbaudīts, vai patiešām tiesnešu piešķirtās atzīmes atbilst ISU pieņemtajiem standartiem.”

Pēc sieviešu sacensībām Juna Kima atteicās komentēt rezultātus, savukārt Sotņikova paziņoja, ka pārspējusi korejieti slidojuma tehniskajā izpildījumā. Tikmēr Krievijas Daiļslidošanas federācijas prezidents Aleksandrs Gorškovs paziņojis, ka rezultātus apstrīdēt nav iespējams, ja vien nav notikusi matemātiska kļūda, un tādas šoreiz nav. Viņš arī piebilda, ka nekādu problēmu notikušajā nesaredz.

Izmantotie resursi:
sochi2014.rsport.ru

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-22 14:17, pirms 10 gadiem
mnbvcx rakstīja: vankūvera pļuščenko izpildīja tieši to pašu ko jeņķis laisičeks un vēl četrkāršo lēcienu, bet zeltu iedeva jeņķim. tas ir tikai objektīvi ka krievijai atdot zeltu kuram bija jābūt jau vankūverā
Tu jau atpakaļ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-02-22 14:27, pirms 10 gadiem
Man kā profānam labāk patika Kostnere un sparīgā amerikāniete. Korejai tāds smags, lauzīts priekšnesums, lai gan drošivien, ka ledu grieza tīri. Krieveni redzēju vien dažus mirkļus, nevaru spriest.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-02-22 14:41, pirms 10 gadiem
mnbvcx rakstīja: adidas, 14:21, pirms 13 minūtēm

pēc 4 gadi os notiks korejā un vari būt drošs ka arī korejieši sev labi pietiesās
Ja vien daiļslidošanu neizņems no Olimpisko spēļu programmas.
Labāk jau lai neļauj Tretjakovam trennēties trasē, atriebjoties par daiļslidošanu

  -2 [+] [-]

, 2014-02-22 14:43, pirms 10 gadiem
ivsis rakstīja: Ja vien daiļslidošanu neizņems no Olimpisko spēļu programmas.
Labāk jau lai neļauj Tretjakovam trennēties trasē, atriebjoties par daiļslidošanu
Ceru, ka izņems.

  +2 [+] [-]

, 2014-02-22 15:00, pirms 10 gadiem
pat amerikaņi zin ka Sotņikova uzvareja pelnīti. Raksts no NY Times.
nytimes.com

     [+] [-]

, 2014-02-22 19:37, pirms 10 gadiem
visi atziimju sporti ir pilniigs fufelis