Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas galvenais treneris: "Eiropiešiem Sočos būs priekšrocības, bet tās jāprot izmantot"

Zviedrijas galvenais treneris: "Eiropiešiem Sočos būs priekšrocības, bet tās jāprot izmantot"
Pērs Mortss
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Zviedrijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Pērs Mortss pirms gaidāmā 2014.gada ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīra atzinis, ka nedomā par iepriekš sasniegto, bet par galvenajiem turnīra favorītiem uzskata Krievijas un Kanādas valstsvienības.

Krievijas un Kanādas izlašu vadībai visvairāk nācies lauzīt galvu par sastāva izvēli dalībai 2014.gada ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīrā, atzinis zviedru galvenais treneris Pērs Mortss. Tieši šis apstāklis padara krievus un kanādiešus par galvenajiem favorītiem.

Tomēr Mortss nenoliedza, ka zviedri vēlas triumfēt Sočos. Tiesa, Zviedrijas galvenais treneris norāda, ka šī mērķa sasniegšanai būs jāveic milzīgs darba apjoms, tāpat arī atsevišķos mačos visiem apstākļiem vajadzēs būt par labu zviedriem. Šobrīd zviedrus pie favorītiem pieskaitīt nevar, norāda Mortss.

Zviedrijas treneris arī sacīja, ka Eiropas izlasēm varētu būt priekšrocības, spēlējot lielajos laukumos, kamēr kanādiešiem un amerikāņiem varētu rasties grūtības demonstrēt sev ierasto ātro spēka spēli. "Šīs priekšrocības gan ir jāprot izmantot," sacīja Mortss.

Zviedru treneris tāpat netieši norādīja, ka dalībnieku pagātnes sasniegumiem uz Soču ledus nebūs nekādas vērtības. Pirms 20 gadiem Mortss bija Zviedrijas izlases treneru korpusā, kad skandināvi triumfēja Lilehammeres spēļu hokeja turnīrā, tomēr zviedru hokeja speciālists norāda, ka Soču turnīrā tam vairs nebūs nozīmes.

Runājot par izlases sastāva komplektāciju, Mortss atklāja, ka viņam, līdzīgi kā Mortsa kolēģiem citās valstīs, bijušas situācijas, kad bija grūtības izlemt par labu vienam vai otram hokejistam, tomēr Mortss ir vairākas reizes klātienē redzējis katru no izlases dalībniekiem un ir pārliecināts, ka tieši šiem hokejistiem būs jāaizstāv zviedru gods olimpiskajās spēlēs.

Zviedrija 2014.gada ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīru sāks C apakšgrupā ar Čehijas, Šveices un Latvijas valstsvienībām. Latvijas un Zviedrijas savstarpējā spēle notiks 15.februārī.

Izmantotie resursi:
ИТАР-ТАСС - Новости в России и мире

  +3 [+] [-]

, 2014-01-22 15:44, pirms 10 gadiem
Nu sastāvs zviedriem ir zvērigs,naw ne par mata sliktāks kā Krievijai un Kanadai.Šeit liktenis var izspēlēt joku ka kāda favorīte jav apstājas 1/4 kā bija Vankūverā 1/4 Kanāda vs Krievija 7 vs 3 un viena favorīte bija ārā,bet paradījās cita(USA) un finālā Kanādai bija milzu problēmas.Lielajos laukumos USA vietā lieku Zviedrus.

  +3 [+] [-]

, 2014-01-22 16:12, pirms 10 gadiem
Tiešām nesaprotu, kāpēc krievus tur visi uzskata par favorītiem. Māju sienas viņiem ir mīnuss, nevis pluss. Pat tā īsti neatminos, kad kādai sporta komandai jaunāko laiku vēsturē būtu bijis šāds sabiedrības spiediens. Jā, kanādiešiem Vankūverā uzdevumi bija visaugstākie, bet par sakāvi viņiem skalpus neņemtu. Taču krievi "vainīgos" nežēlos. Varam vilkt paralēles ar šī gada Pasaules Kausu Brazīlijā. Tur būs ko redzēt, ja brazīļi to statujiņu nepaņems
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-01-22 16:31, pirms 10 gadiem
amurs no liepajas rakstīja: latvija-zviedrija 1:9 tads bus speles rezultats
Nu jau nu jau kads 2:6 vai 1:5 drizak, latvijai tapat galvenaa bus ceturtaa spele

  +1 [+] [-]

, 2014-01-22 17:11, pirms 10 gadiem
tr00 rakstīja: Tiešām nesaprotu, kāpēc krievus tur visi uzskata par favorītiem. Māju sienas viņiem ir mīnuss, nevis pluss. Pat tā īsti neatminos, kad kādai sporta komandai jaunāko laiku vēsturē būtu bijis šāds sabiedrības spiediens. Jā, kanādiešiem Vankūverā uzdevumi bija visaugstākie, bet par sakāvi viņiem skalpus neņemtu. Taču krievi "vainīgos" nežēlos. Varam vilkt paralēles ar šī gada Pasaules Kausu Brazīlijā. Tur būs ko redzēt, ja brazīļi to statujiņu nepaņems
Gluži manas domas. Spēlējot mājās krieviem būs milzīgs spiediens. Vienkārši tā Kanadas - Krievijas izcelšana ir gandrīz kā mārketinga triks. Nav jau tā, ka tās komandas butu pakāpi spēcīgākas. Varbūt Kanāda, bet ne jau Krievija. Zviedrija ir vismaz turpat kur krievi, pat augstāk. Bet zviedri loti labprāt sevi nereklamē, lai mazāks spiediens

  -2 [+] [-]

, 2014-01-22 17:43, pirms 10 gadiem
Gan jau krievi tiks 5niekā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja