Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

papildināts Šveicei divi zaudējumi, Kanādas kērlingistes nostiprinās turnīra galvgalī

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Šveicei divi zaudējumi, Kanādas kērlingistes nostiprinās turnīra galvgalī
Marija Prica palīdzēja Zviedrijai šodien izcīnīt divas uzvaras
Foto: AP/Scanpix

Soču olimpisko spēļu kērlinga sieviešu turnīrā šodien aizvadīta piektā un sestā spēļu kārta. Divas neveiksmes piedzīvoja līdzšinējā līdere Šveice, rīta sesijā zaudējot Zviedrijai, bet vakarā Kanādai, kas nu ir nostiprinājusies vadībā ar piecām uzvarām piecās spēlēs.

5. kārta (rīta sesija)

Uzvaru piektajā kārtā izcīnījas Zviedrijas kērlingistes, kuras mērojās spēkiem ar Šveici, kas vēl nebija izjutusi zaudējuma rūgtumu. Pasaules vicečempiones trešajā un piektajā endā guva pa trīs punktiem, izvirzoties vadībā ar rezultātu 7:3. Šveicietēm izdevās atspēlēt trīs punktus, atjaunojot intrigu. Astotajā endā Šveices komandai bija pēdējais akmens, kas lika cerēt uz divu punktu gūšanu. Ar savu pirmspēdējo akmeni tika izsisti divi Zviedrijas akmeņi, kam sekoja zviedru atbilde. Tā rezultātā, Šveice, lai nezaudētu pēdējā akmens tiesības, izspēlēja tukšu endu, kurā neviena no komandām netika pie punkta.

Devītajā endā Šveicei bija praktiski pēdējā iespēja atspēlēt divu punktu deficītu, tas veiksmīgi tika arī izdarīts, kas nozīmēja, ka mača liktenis izšķirsies noslēdzošajā 10. endā. Pēdējais akmens tajā bija Zviedrijas kērlingistēm, kurām vienkārši bija jāievirza šis akmens centrā, kas dotu uzvaru nesošo punktu. Kļūda netika pieļauta, zviedrietēm gūstot uzvaru ar rezultātu 9:8.

Spēles liktenis 10. endā izšķīrās arī cīņā starp Ķīnas un Lielbritānijas izlasēm. Komandas pārmaiņus guva punktus, Ķīnas izlasi panākot izlīdzinājumu devītajā endā (7:7). Skotu kērlingistes noslēdzošajā endā prata gūt punktu, līdzīgi kā zviedrietēm, nosargājot uzvaru - 8:7. Tikmēr ceturto zaudējumu četrās spēlēs piedzīvoja Dānijas kērlingistes, kuras līdz devītajam endam cīnījās ar Kanādas izlasi. Tajā tika zaudēti trīs punkti, kas lika piedzīvot sakāvi ar rezultātu 5:8. Līdz ar to Kanādas valstsvienība ir vienīgā, kura turpina cīņu bez zaudējumiem.

6. kārta (vakara sesija)

Centrālā spēle sestajā kārtā bija starp Šveices un Kanādas izlasēm. Pirmo kļūdu trešajā endā pieļāva Šveices kērlingistes. Pēdējais akmens tika raidīts par vāju, neizsitot pretinieču vienīgo akmeni centra aplī, kā rezultātā Kanādas izlase nepiespiesti izvirzījās vadībā ar 2:0. Ceturtajā endā Šveices izlase bija gatava atspēlēties, tiekot pie iespējas gūt pat trīs punktus. Ar pēdējo akmeni divi Šveices akmeņi tika izsisti, bet beigās divi palika aplī, rezultātam kļūstot neizšķirtam.

Nākamajos endos Kanādas kērlingistēm izdevās atgūt vadību, iekrājot trīs punktu pārsvaru. Septītajā endā kanādietes prata izbēgt no vairāku punktu zaudējuma un tajā pašā laikā nespēja tikt pie punktiem, jo pēdējā akmens tiesības bija šveicietēm, kas par vienu punktu samazināja deficītu (3:5). Pēc astotā enda varēja sākties izšķirošā cīņa par uzvaru, komandām esot vienādās pozīcijās pie neizšķirta rezultāta 5:5. Jau devītajā endā Kanādai bija visas iespējas izšķirt mača likteni, gūstot pat trīs punktus. Šveice, lai sarežģītu situāciju, nolika mājas priekšā vēl vienu sargu, bet pretiniecēm tas netraucēja. Pēdējais akmens ieslīdēja mājā, rezultātam kļūstot 8:5. Pēdējais ends lielā mērā bija tikai formalitāte, Kanādai gūstot piekto uzvaru piecās spēlēs (8:5).

Sparīgi par pirmo uzvaru olimpiskajā turnīrā turpināja cīnīties Dānijas komanda, kas spēlē pret Zviedriju regulāri izvirzījās vadībā. Šajā mačā gan viss izšķīrās vien noslēdzošajā desmitajā endā, pirms kura rezultāts bija neizšķirts 6:6. Dānietes turpināja spēlēt stabili un vēl varēja izdarīt pēdējo metienu. Zviedrietes ar lielisku pēdējo metienu raidīja akmeni centrā, kuru neizdevās izsist. Tādējādi Zviedrija tika pie uzvaras spraigā spēlē ar 7:6.

Pirmā uzvara tika ASV kērlingistēm, kuras ceturtajā endā izvirzījās vadībā ar 4:2 pret Japānu, nosargājot nelielo pārsvaru līdz pat mača beigām, kas noslēdzās ar rezultātu 8:6. Tikmēr Dienvidkorejas kērlingistes spēja gūt pārliecinošāko uzvaru vakara sesijā, ar 8:4 sakaujot mājinieci Krieviju.

Kērlings, pamatturnīrs, sievietes

V.ValstsU-Z
1.Kanāda5-0
2.Zviedrija4-1
3.Šveice3-2
4.Japāna2-2
4.Ķīna2-2
4.Lielbritānija2-2
4.Dienvidkoreja2-2
8.Krievija2-3
9.ASV1-4
10.Dānija0-5

Izmantotie resursi:
Sochi 2014 Olympics - Olympic Tickets, Sports...

     [+] [-]

, 2014-02-13 11:39, pirms 10 gadiem
Izņemot Japānas pašreizējo augsto 4.vietu un ASV dalīto 9.-10.vietu, bez pārsteigumiem!

     [+] [-]

, 2014-02-13 14:28, pirms 10 gadiem
Jau otro reizi pēc kārtas nespēju sevi piespiest piecelties 7os no rīta, lai noskatītos sieviešu kērlingu rīta sesiju Labi, ka Lielbritānija uzvarēja, joprojām ceru, ka viņas tiks cīņā par medaļām.

     [+] [-]

, 2014-02-13 15:17, pirms 10 gadiem
Ja vien iegūs stabilitāti tad medaļām nevajadzētu izpalikt!