Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Kērlinga finālā pārliecinoši uzvar Kanāda

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Kērlinga finālā pārliecinoši uzvar Kanāda
Kanādas kērlingisti aizstāvēja Turīnā un Vankūverā izcīnīto čempiontitulu
Foto: AFP/Scanpix

Ar negaidīti lielu Kanādas izlases dominanci noslēgusies Soču olimpisko spēļu finālspēle vīriešu kērlinga turnīrā. Kanādieši jau pirmajos endos ieguva lielu pārsvaru un uzveica Lielbritānijas izlasi ar rezultātu 9:3.

Par fināla favorītiem varēja uzskatīt pēdējo divu olimpisko spēļu čempionus, Kanādas kērlingistus, kuri pamatturnīrā uzveica britus ar rezultātu 7:5. Lielbritānijas izlase jau, uzvarot pusfinālā, garantēja sev pirmo medaļu olimpiskajās spēlēs kopš 1924. gada Šamonī. Līdz ar to varēja teikt, ka britiem nebija ko zaudēt - vienīgi iegūt čempiontitulu.

Finālspēli apņēmīgi iesāka Kanādas izlase, uzreiz cenšoties gūt pat vairāk par diviem punktiem. Lai arī britiem izdevās izsist divus no četriem Kanādas akmeņiem no mājas centra, kanādieši lika akmeņus vietā, pirmajam endam noslēdzoties ar rezultātu 2:0. Otrajā endā Lielbritānijas izlasei izdevās atspēlēt vienu punktu, bet jau nākamajā briti nonāca ļoti sarežģītā situācijā. Pēdējais akmens bija kanādiešiem, kuri ar to varēja gūt uzreiz trīs punktus. Deivids Merdoks centās izsist vienu Kanādas akmeni un pavirzīt tuvāk centram arī savas komandas akmeni, bet sekmīgi paveica tikai pirmo no uzdevumiem, kas Kanādai ļāva izvirzīties vadībā ar 5:1 un veikt nopietnu pieteikumu uz zeltu.

Pēc ceturtā enda principā bija skaidrs šī mača uzvarētājs. Briti gāja uz risku, cenšoties gūt divus punktus, bet tā vietā palika tukšā, rezultātam kļūstot 6:1. Lielbritānijas izlase nespēja mainīt spēles gaitu, kanādiešiem turpinot diktēt noteikumus laukumā. Arī sestajā endā viņiem bija visas iespējas tikt pie diviem punktiem. Briti ar pirmspēdējo metienu sarežģīja situāciju, bet kanādieši uzreiz izsita divus britu akmeņus no mājas un izvirzījās vadībā ar 8:2.

Astotajā endā Lielbritānijas kērlingisti radīja sarežģītu situāciju mājā, bet ar pirmspēdējo akmeni kanādieši izsita teju visus akmeņus no mājas, enda izskaņu padarot krietni viekāršāku un paņemot vienu punktu. Ar to arī šis mačs noslēdzās, Kanādai triumfējot trešajās ziemas olimpiskajās spēlēs pēc kārtas - 9:3.

Kērlings, vīrieši

GadsZeltsSudrabsBronza
2014KanādaLielbritānijaZviedrija
2010KanādaNorvēģijaŠveice
2006KanādaSomijaASV
2002NorvēģijaKanādaŠveice

Medaļu sadalījums kērlingā

VValstsZSBKopā
1.Kanāda2002
2.Zviedrija0112
2.Lielbritānija0112