Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Kanādas kērlingistēm izdodas tikt pie trešās uzvaras

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Kanādas kērlingistēm izdodas tikt pie trešās uzvaras
Kanādas skips Dženifera Džounsa demonstrēja līderes cienīgu spēli
Foto: AP/Scanpix

Soču olimpisko spēļu kērlinga turnīrā sievietēm aizvadīta ceturtā spēļu kārta. Tajā interesantākā cīņa notika starp Kanādas un Lielbritānijas izlasēm, kanādietēm tiekot pie trešā panākuma trīs aizvadītajās spēlēs.

Ceturtajā kārtā Kanādas kērlingistes par savu trešo uzvaru trīs spēlēs cīnījās ar Lielbritānijas komandu, kuru pārstāv Skotijas kērlingistes. Britu sportistes arī līdz šim aizvadījušas divas spēles, kurās izcīnīta viena uzvara. Spēles trešajā endā Kanādas komandai izdevās izvirzīties vadībā ar rezultātu 3:1. Ceturtajā endā Lielbritānijas komandai izdevās nospēlēt pietiekami labi, lai panāktu izlīdzinājumu - 3:3. Pirmais nopietnais pavērsiens notika mača vidū, kad piektajā endā kanādietes ar pēdējo akmeni garantēja sev trīs punktus, iegūstot pārliecinošu vadību.

Šī pārliecinošā vadība pagaisa jau pēc nākamā endā, kurā ar pēdējo akmeni izdevās izsist Kanādas komandas akmeņus no laukuma centra, tādējādi skotietes garantēja sev divus punktus. Līdz pat desmitajam endam komandas cīnījās kā līdzīga ar līdzīgu, nelielā vadībā turoties Kanādai. Pēdējā endā Lielbritānijai izlasei bija lieliska iespēja panākt izlīdzinājumu, bet tā vietā skotu kērlingistes riskēja, lai ar savu pēdējo akmeni izsistu trīs Kanādas akmeņus un svinētu uzvaru. Šis risks neattaisnojās, kas Kanādai ļāva gūt panākumu ar rezultātu 9:6, tādējādi revanšējoties skotietēm par zaudējumu pēdējā pasaules čempionāta, kas risinājās Rīgā, pusfinālā (7:8).

Pie otrās uzvaras turnīrā izdevās tikt Japānas un Zviedrijas izlasēm. Japānietes cīnījās ar mājiniecēm krievietēm, ātri iegūstot vadību. Pēc septītā enda rezultāts bija 5:2, tad Krievija samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, bet pēdējais vārds bija Japānas kērlingistēm, kuras guva panākumu ar rezultātu 8:4. Tikmēr Zviedrija cīņā pret Dienvidkoreju pilnībā kontrolēja mača gaitu un uzvarēja ar 7:4.

Pie pirmās uzvaras, sekojot vīriešu izlases paraugam, centās tikt ASV kērlingistes. Amerikānietes turējās minimālā vadībā līdz piektajam endam, kad Ķīnas izlase pārņēma vadību un noveda maču līdz uzvarai ar rezultātu 7:4.

Kērlings, pamatturnīrs, sievietes

V.ValstsU-Z
1.Šveice3-0
1.Kanāda3-0
3.Japāna2-1
3.Ķīna2-1
3.Zviedrija2-1
6.Krievija2-2
7.Dienvidkoreja1-2
7.Lielbritānija1-2
9.Dānija0-3
10.ASV0-4

Izmantotie resursi:
Sochi 2014 Olympics - Olympic Tickets, Sports...

  +1 [+] [-]

, 2014-02-12 15:21, pirms 10 gadiem
Nu gan Mūrheda noriskēja ar pēdējo akmeni. Tā vietā, lai droši ieslidinātu un dabūtu divus akmeņus centrā, izlīdzinot rezultātu 8-8, viņa izvēlējās mēģināt izsist veselus 3 pretinieču akmeņus, nodrošinot 3 savējos mājā un uzvaru 9-8. Tas neizdevās, bija jau traki riskants gājiens. Bet laikam jau, ka vajadzēja riskēt, jo papildus endā pēdējā akmens tiesības būtu kanādietēm un tur būtu vēl grūtāk kaut ko izveidot.

Japāna nospēlēja diezgan tīru maču, principā bija tikai viena rupja kļūda, kas ļāva 8. endā Krievijai samazināt starpību no 2-5 uz 4-5. Tur Japānas skips pēdējo akmeni aizraidīja pēc piena, kas ļāva Krievijai iegūt divus. Bet vispār izskatās, ka krievietes netiek ar spiedienu galā. Sidorova 2x pēc kārtas rupji kļūdījās ar pēdējo akmeni. 7. ends vispār bija briesmīgs, viena kļūda pēc otras, tur vēl bija laime, ka beigās tikai 0-1 tajā endā. Un izskatās, ka krievu skatītāju kērlinga entuziasms ar katru dienu noplok aizvien vairāk. Ja pirmajā dienā bezdievīgi auroja vienā laidā, tad šodien jau bija jūtami klusāki un tikai retu reizi sasparojās

     [+] [-]

, 2014-02-12 15:49, pirms 10 gadiem
Pēdējā metiena veida izvēle tiešām ir diskutabla. Lielākā daļa skipu domāju, ka izvēlētos likt mājā un ietu uz extra endu!
Svarīgākais ir tas kā tajā brīdī jūtās un par ko ir pārliecināts skips.
+ Papildus spriedzi piedeva izteiktais laika trūkums, sanāca nervozēšana un skriešana.

Par to, ka Krievijas puišiem OS nekas nespīd biju vairāk kā drošs pirms olimpiādes, bet sieviešu izlase ir izteikts "tumšais zirdziņš". Savs lūzums pēc Japānas spēles var iestāties.

Negaidīti vāji spēlē ASV, kuras PČ Rīgā spēlēja ļoti skaistu spēli un ierindojās 5.vietā.

     [+] [-]

, 2014-02-12 15:54, pirms 10 gadiem
Kļūdījos, ASV Rīgā izcīnīja 4.vietu!