Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas kērlingistes titula aizstāvēšanu sāk ar uzvaru pār britu sportistēm

Zviedrijas kērlingistes titula aizstāvēšanu sāk ar uzvaru pār britu sportistēm
Foto: AP/Scanpix

Šodien Sočos sākās arī kērlinga sacensību grupu turnīrs dāmu komandām. Pagājušā gada pasaules čempionāta finālistu cīņā zviedrietes ar 6:4 uzveica britu kērlingistes.

Jau pirmajā dāmu kērlinga sacensību dienā savstarpējo maču aizvadīja Zviedrijas un Apvienotās Karalistes kērlingistes, kuras 2013.gadā savā starpā sadalīja pasaules čempionāta zeltu (PČ spēlēja Skotija, bet skotietes veido britu kērlinga izlasi).

Ja toreiz Rīgā Skotija prata uzvarēt ar 6:5, tad šodien zviedrietes guva vismaz nelielu gandarījumu par revanšu ar 6:4. Jāpiebilst, ka Zviedrijas kērlingistes ir uzvarējušas arī Turīnas un Vankūveras olimpiskajās spēlēs. Skotijas un Zviedrijas komandas sacentās arī pagājušā gada Eiropas čempionāta finālā, toreiz ar 10:5 uzvarot zviedrietēm.

Citā spēlē Krievijas sportistes uzveica Dānijas kērlingistes. Astotajā endā rezultāts vēl bija neizšķirts (4:4), bet atlikušajā laikā krievietes pievienoja trīs punktus un prata uzvarēt ar 7:4.

2012.gada pasaules čempiones šveicietes sāka turnīru ar uzvaru pār ASV (7:4), izšķirošo pārsvaru iegūstot ceturtajā un piektajā endā, kad savu bagāžu palielināja par pieciem punktiem.

Vankūveras olimpisko spēļu sudraba medaļu ieguvēja Kanāda ar pārliecinošo 9:2 uzveica ķīnietes. Pagājušā gada pasaules čempionātā kanādietes izcīnīja bronzas godalgas, bet Ķīna nepārvarēja grupu turnīra kārtu.

Tāpat kā vīriešu konkurencē, arī dāmām 10 izlases aizvadīs grupu turnīru, bet pēc tam četras valstsvienības turpinās cīņu par medaļām. Rīt pirmās spēles aizvadīs Japānas un Korejas kērlingistes.

Izmantotie resursi:
Sochi 2014 Olympics - Olympic Tickets, Sports...

  +1 [+] [-]

, 2014-02-10 16:36, pirms 10 gadiem
Sočos laikam kērlings pirmo reizi, nekulturālos skatītājus pat krievu kanāla komentētājs atzīmēja n-tās reizes, izsakot cerību, ka sacensību laikā publika paliks korektāka. Skatījos Krievijas spēli, abas komandas traki daudz laika notērēja, krievietēm tikai 5 sekundes beigās palika pāri. Dānietes pāris reizes rupji nokļūdījās 9. enda beigās, principā uzdāvināja krievietēm izšķirošo pārsvaru. Žēl, ka Lielbritānija zaudēja, bet nu vismaz pret spēcīgu komandu.