Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

D.Dukurs: "Soču olimpiskajās spēlēs mums vajadzēs uzminēt"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

D.Dukurs: "Soču olimpiskajās spēlēs mums vajadzēs uzminēt"
Dainis Dukurs (pa labi) dodas uz Sočiem
Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas skeletona izlases galvenais treneris Dainis Dukurs sarunā ar "Latvijas Avīzi" atzīst, ka cīņā par Soču olimpisko spēļu zeltu Martina Dukura konkurents būs ne tikai Aleksandrs Tretjakovs, bet arī Tomass Dukurs un vēl pāris braucēji. Turklāt jāņem vērā, ka iznākumu var ietekmēt arī ārēji apstākļi.

Mūsu sportistiem sezonas pirmā un otrā puse bija atšķirīga. "Strauji mainījās laika apstākļi - oktobrī treniņu nometnēs Siguldā, Altenbergā un Sočos bija silts. Tad devāmies uz Ziemeļameriku, kur bija lielāki mīnusi, un kaut kā neaizgāja. Bija arī dažas kļūdas skeletona kamanu un slidu izvēlē. Ziemassvētkos mājās ļoti ražīgi pastrādājām, izjaucām skeletonus un meklējām vājās vietas. Tas deva rezultātu," skaidro D.Dukurs. "Pēdējā posmā sasniegtie starta rekordi liecina par teicamu fizisko kondīciju. Arī trases lejā abiem bija lielākie ātrumi. Tagad visu tehniku pārbaudījām, pagatavojām pāris jaunus slieču komplektus. Zinām, kas Sočos vajadzīgs, bet, ja nu pēkšņi mainās laika apstākļi vai uz kādas šķembiņas gadās sabojāt slieci, lai ir rezerves variants."

Martina Dukura galvenais konkurents Sočos būs Aleksandrs Tretjakovs, bet viņš nebūs vienīgais. "Tretjakovam ir teicams starts, bet man šķiet, ka esam par pussolīti viņam tuvojušies. Bet visu cieņu, ļoti nopietns konkurents, īpaši mājas trasē, kurā viņš labāk zinās ledu, tā sagatavošanu. Mums sacensību rītā vajadzēs uzminēt. Jābūt gudriem," saka mūsu treneris. "Es arī Tomasu [Dukuru] neizslēgtu no pretendentu loka, jo viņam novembrī nometnē Sočos gāja ļoti labi, ātrums bija līdzīgs kā Martinam. Arī Antuāns un Čudinovs būs stipri."

Soču olimpiskajās spēlēs par mūsu iespējām bažu nav, taču iznākumu var ietekmēt ārēji apstākļi. "Esmu mierīgs par visu, ko paši varam izdarīt. Ļoti negribētos noķert kādu vīrusu vai traumu. Jārunā ar Latvijas olimpiskās vienības dakteriem, kā paaugstināt imunitāti. Nemitīgi jāmazgā rokas," atzīst D.Dukurs. "Otra lieta - jābūt gudriem un jāredz, kā tiks gatavots ledus. Krievi zina vairāk nekā mēs. Esmu savācis informāciju, kā viņi gatavoja ledu pirms Krievijas kausa izcīņas, kurās virāžās profilu mainīja. Jāmēģina treniņos to visu piefiksēt, saprast. Ļoti svarīgi, vai ledus sacensību rītā būs ciets vai mīksts. To zinās tikai mājinieki."

Pilnu materiālu var skatīt izdevuma jaunākajā numurā.

Izmantotie resursi:
"Latvijas Avīze"

  +2 [+] [-]

, 2014-02-03 13:21, pirms 10 gadiem
Nu lai izdodas uzminēt un iepriecināt Latviju!

  +3 [+] [-]

, 2014-02-03 13:22, pirms 10 gadiem
jāmazgā rokas un jāuzmana krievi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-02-03 16:10, pirms 10 gadiem
Krievi arī mazgās rokas. Nevainībā! Kas varēja paredzēt, ka tieši Mārtiņa brauciena laikā trases lejasdaļā izbirs ķerra smilšu?

     [+] [-]

, 2014-02-03 18:07, pirms 10 gadiem
M rakstīja: Krievi arī mazgās rokas. Nevainībā! Kas varēja paredzēt, ka tieši Mārtiņa brauciena laikā trases lejasdaļā izbirs ķerra smilšu?
Tad tik būtu ''podi''

  +1 [+] [-]

, 2014-02-03 18:08, pirms 10 gadiem
''Ļoti svarīgi, vai ledus sacensību rītā būs ciets vai mīksts. To zinās tikai mājinieki.'' spilgts piemērs olimpiskajam moto par godīgu cīņu!