Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

O'Salivans: "Higinsam klāsies smagi"

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

O'Salivans: "Higinsam klāsies smagi"
Džons Higinss
Foto: Lauris Bērziņš

Jau nākamnedēļ Telfordā sāksies Apvienotās Karalistes čempionāts snūkerā, pirmais lielais turnīrs, kurā pēc diskvalifikācijas atkal spēlēs skots Džons Higinss. Četrkārtējais šī turnīra uzvarētājs Ronijs O'Salivans uzskata, ka Telfordā skatītāju attieksme pret Higinsu varētu būt visai vēsa.

Higinss pēc sešu mēnešu diskvalifikācijas atgriezās snūkerā ar 13 uzvarām 14 spēlēs divos "Euro Players Tour Championship" posmos, titulu Hammā (Vācija) un vēl vienu finālu Prāgā (Čehija). Tomēr decembra sākumā viņam priekšā atgriešanās Britu salās, precīzāk, Anglijas pilsētā Telfordā, kur startēs Apvienotās Karalistes čempionāts. Bet kas tur sagaida Higinsu?

Lai arī Higinsam tika izvirzīta apsūdzība par maču rezultātu sarunāšanu, par vainīgu viņu atzina tikai daļā par spēles prestiža graušanu, neziņojot "World Snooker" par izteikto piedāvājumu. Viena daļa snūkera līdzjutēju akceptējuši šādu neatkarīgās sporta strīdu risināšanas organizācijas "Sport Resoultions UK" lēmumu, citi – uzskata Higinsu vainīgāku par vainīgu un būtu gatavi kārt viņu pie lielā zvana pēc pilnas programmas.

Arī trīskārtējais pasaules čempions Ronijs O'Salivans pauda bažas par to, kā vietējā publika Telfordā varētu reaģēt uz Higinsa atgriešanos spēlē: "Džonam klāsies smagi. Nevaru būt drošs par to, kā līdzjutēji viņu uzņems. Neskatoties uz notikušo, Džonam ir iespējas atkal nonākt snūkera smailē, bet tas būs ļoti grūti, jo patlaban virs viņa galvas ir savilkušies tumši mākoņi."

"Pats galvenais, ka nekādas reālas likmes uz spēlēm netika veiktas," uz Higinsa incidenta faktiem norāda O'Salivans. "Vai viņš rīkojies negodīgi, to jāizvērtē katram pašam, bet tas, ka likmju nebija, ir pilnīgi skaidrs. Viņš jau ir saņēmis sodu par izdarīto, pavadījis dažus mēnešus bez spēles, kuru mīl, izlaižot vairākus lielus turnīrus. Un tagad viņam atkal dota iespēja. Pazīstot Džonu, varu teikt, ka viņš sajutīsies ļoti atvieglots."

O'Salivana pēdējo apgalvojumu apstiprināja pats Higinss. Taču vienlaikus skots atzina, ka daļa no skatītājiem uz viņu raudzīsies citādi nekā iepriekš.

"Dažu cilvēku uzskatus nav iespējams izmainīt. Taču tā ir katra paša izvēle, un es to respektēju," teica Higinss. "Bet ceru, ka manas tumšākās dienas ir galā, turpmāk vēlos virzīties tikai uz priekšu."

Nostāju Higinsa jautājumā pauda arī "World Snooker" vadītājs Barijs Hērns: "Džona Higinsa lietu izskatīja neatkarīgs tribunāls, viņu atzina par vainīgu spēles prestiža graušanā, un viņš par to saņēma diskvalifikāciju un naudas sodu. No mana un arī "World Snooker" direktoru padomes skatpunkta šī lieta ir pabeigta un slēgta. Zem tās tagad ir pavilkta svītra."

"Pats personīgi varu tikai apsveikt Džonu ar atgriešanos un sagaidu viņu ar atplestām rokām," piebilda Hērns.

Izmantotie resursi:
web.orange.co.uk
www.bbc.co.uk

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja