Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Higinss gribējis izdarīt likmi pret sevi

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Higinss gribējis izdarīt likmi pret sevi
Džons Higinss

Kaislības snūkera pasaulē nerimstas – laikraksta "News of the world" jaunākajā numurā atklāti jauni fakti par trīskārtējā pasaules čempiona Džona Higinsa iespējamajām nelikumībām.

Higinss mēģinājis veikt likmi uz savu maču?

Pagājušās nedēļas beigās plašu rezonansi pasaules presē izraisīja "News of the world" publikācija par Džona Higinsa un viņa menedžera Peta Mūnija viesošanos Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, kuras laikā viņi ar laikraksta "News of the world" reportieriem, kuri tobrīd uzdevās par turnīra organizēšanā ieinteresētiem biznesmeņiem, vienojās par darījumu – freimu "atdošanu" konkrētos mačos par 300000 eiro. Tagad laikraksts nācis klajā ar vēl vienu šokējošu paziņojumu, proti, ka Higinss 2009. gada pasaules čempionāta fināla laikā vēlējies veikt likmi pret sevi. Kā informācijas avotu "News of the world" norāda kādu totalizatoru kantora "Ladbrokes" likmju pieņēmēju.

"Skatījos spēli uz lielā ekrāna. Kad spēlētāji devās pārtraukumā, Higinss atradās stabilā vadībā, viņš bija neapturams," laikraksts citē patlaban neatklāto informācijas avotu. "Bet kādas piecas minūtes vēlāk pienāca zvans, uz kuru atbildēju un vaicāju zvanītāju nosaukt savus rekvizītus. Persona nosauca savu vārdu un paroli, kaut gan es viņu [Higinsu] atpazinu jau pēc akcenta."

Vēl lielāks pārsteigums tikai sekojis – Higinss interesējies par koeficientiem attiecībā uz Mērfiju. Likmju pieņēmēja gan nespēj atcerēties, vai Higinss vēlējies veikt likmi uz savu zaudējumu visā mačā, nākamajā sesijā vai tikai freimā. Tāpat arī precīzu likmes summu viņa nosaukt nevarēja, taču tā varējusi būt aptuveni 1000 sterliņu mārciņas liela.

Šo informāciju gan esot iespējams pārbaudīt un precizēt, jo visi "Ladbrokes" kantoros ienākošie zvani tiekot ierakstīti un saglabāti arhīvā.

Jautāts, kāpēc vēloties izdarīt šādu likmi, Higinss atbildējis, ka gribot nodrošināties, lai nepaliktu bešā. Likme gan viņam atteikta, paskaidrojot, ka viņš nedrīkst veikt likmes uz spēlēm, kurās pats piedalās. Higinss uz to reaģējis, vien nosakot: "Ak, es pat nebiju par to aizdomājies."

Higinss liedzas un klusē

Visas par maču sarunāšanu izteiktās aizdomas Higinss gan turpina noraidīt, sakot, ka nekad nav apzināti zaudējis ne freimu, ne maču. Taču brīdī, kad "News of the world" reportieri lūguši Higinsu komentēt viņu rīcībā nonākušo informāciju par vēlmi veikt likmi uz pagājušā gada pasaules čempionāta finālmaču, kurā pats spēlēja [un arī uzveica Šonu Mērfiju ar rezultātu 18:9 – aut.], viņš apklusis un paskatījies sava advokāta virzienā. Advokāts ar laikraksta reportieriem vienojies, ka oficiāls paziņojums saistībā ar šo informāciju sekos stundas laikā. Pēc stundas pārstāvis atzvanījis un darījis zināmu šo paziņojumu, kas sastāvējis no diviem vārdiem, konkrēti – "Komentāru nebūs."

Pasaules Profesionālā biljarda un snūkera asociācijas (WPBSA) priekšsēdētājs Barijs Hērns jau lūdzis nosūtīt viņam visu "News of the world" savākto informāciju par šo gadījumu.

Ja informācijas patiesums tiktu apstiprināts, Higinsam varētu draudēt pat 2009. gadā izcīnītā titula atņemšana.

"Tā nav varbūtība, tas ir droši"

Tāpat bez jaunākā skandāla "News of the world" atklājis divu spēlētāju vārdus, kurus Higinsa menedžeris Pets Mūnijs, spēlētājiem pašiem nezinot, cerējis iesaistīt nelikumībās. Tie ir Greiems Dots un Marks Selbijs. Iepriekšējā publikācijā laikraksts citu spēlētāju vārdus no sarunu atreferējumiem bija svītrojis, taču tagad divi no tiem atklāti. Laikraksta interneta mājaslapā ievietots arī video rullītis, kurā Mūnijs apsola pat konkrētu spēļu galarezultātus; to variet noskatīties ŠEIT.

Lūk, arī neliels citāts no Mūnija teiktā:
-Mūnijs: Tas, ka Džons var uzvarēt vismaz divus freimus pret Greiemu [Dotu], tas ir droši. Tā nav varbūtība, tas ir droši!"
-Reportieris: Bet vai Greiems par to zinās?
-Mūnijs: Nē, Greiemam pat nav jāzina, ka uz rezultātu izdarīta likme. Es viņam pateikšu: "Greiem, rezultāts 5-3 nepieciešams televīzijas interesēs, vienalga, kura labā. (..) Varu to pateikt arī Markam Selbijam, ikvienam no viņiem.

Dots un Selbijs pārtrauc visas saistības ar Mūniju

Pēc "News of the world" 2. maija numurā publicētās informācijas parādīšanās no turpmākajiem Mūnija pakalpojumiem atteicies 2010. gada pasaules čempionāta finālists Greiems Dots. Kā zināms, Mūnijs līdz šim pildīja arī Dota menedžera funkcijas.

Pagājušās nedēļas nogalē Dots ar WPBSA starpniecību izplatīja šādu paziņojumu: "Sakarā ar presē izskanējušajām ziņām attiecībā uz Petu Mūniju nekavējoties pārtraucu noslēgto pārstāvības līgumu ar Petu Mūniju un "FSTC Management" kompāniju. Turpmāk ne ar vienu no šīm pusēm nekādos darījumos neielaidīšos."

Tāpat arī Selbijs, kurš piedalījies dažos no (Higinsa un Mūnija organizētajiem) "World Series of Snooker" posmiem, sarāvis visas saites ar Mūniju.

Izmantotie resursi:
"News of the world"