Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Pusfinālā spēlēs Magvairs pret Dingu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Pusfinālā spēlēs Magvairs pret Dingu
Stīvens Magvairs

Apvienotās Karalistes snūkera čempionātā uzvaras ceturtdaļfinālu spēlēs izcīnījuši pasaules ranga 2. numurs Stīvens Magvairs un 13. pozīcijas īpašnieks Dings Junhui, un piektdien viņi savstarpējā mačā izspēlēs ceļazīmi uz finālu.

Magvairs pusfinālā sacentās ar šī turnīra lielākā pārsteiguma autoru Pīteru Lainsu, kurš 1. kārtā bija apspēlējis Marko Fu, bet pēc tam saspringtā duelī pieveicis divkārtējo pasaules čempionu Marku Viljamsu. Savukārt Magvairs pirmajās divās kārtās bija pārspējis Maiklu Holtu un Stjuartu Bingemu.

Mača pirmajos četros freimos spēlētāji panākumus sadalīja līdzīgi (2:2), bet turpinājumā iniciatīvu pārņēma Magvairs, un sesiju noslēdza ar 6:2 savā labā. Neko labu Lainsam nesolīja arī otrās sesijas sākums, proti, 9. freimā viņam savu sēriju neizdevās pabeigt, un Magvairs ar 59 punktus lielu breiku panāca jau piecu freimu pārsvaru – 7:2.

Tomēr mača turpinājumā Lainsam izdevās nospēlēt pietiekami cienīgi. Spēles 10. freimā viņš atzīmējās ar 88 punktu sēriju, bet pēcāk izmantoja dažas Magvaira kļūdas aizsardzībā un samazināja pretinieka pārsvaru līdz 7:5. Pēc sekojošā pārtraukuma viņa pakaļdzīšanās gan noslēdzās divos freimos. Magvairs ar 108 punktu century pietuvojās viena freima atstatumā no pusfināla, bet pēc tam nokārtoja arī pēdējās formalitātes.

Otrajā ceturtdaļfinālā ļoti labu spēli aizvadīja Alisters Kārters un Dings Junhui. Cīņa izvērtās ļoti līdzīga, un pēc pirmās sesijas rezultāts bija neizšķirts (4:4). Arī turpinājumā spēles raksturs īpaši neizmainījās, un joprojām bija vērojama līdzvērtīga spēkošanās. Atzīstamu spēli pārmaiņus parādīja te Kārters, te Dings [10. freimā Dings mēģināja sasniegt maksimālo breiku, bet pēc izspēlētām 12 sarkanajām un 12 melnajām bumbām sērija pārtrūka – aut.], un patiesībā neviens no viņiem nebija pelnījis zaudēt. Bet kādam tomēr bija jāuzvar un kādam jāzaudē, un kur gan vēl labāk to noskaidrot, ja ne izšķirošajā (17.) freimā. Tajā svaru kausi par labu nosvērās Dingam. Kārters pienāca pie galda, izsita bumbas, bet tūlīt pēc tam Dings bija precīzs no tālākas distances, un ar viņa iespēto 76 punktu sēriju bija pietiekami, lai liktu Kārteram atzīt sakāvi.

Pusfinālu Dings un Kārters aizvadīs piektdien. Bet vēl divi Apvienotās Karalistes čempionāta pusfinālisti tiks noskaidroti ceturtdien.

     [+] [-]

, 2009-12-10 03:09, pirms 15 gadiem
Nedaudz galvu pamocīja Pīters Lainss. Tikai otro reizi aizkārpījies līdz 1/4 finālam savā karjerā. Malacis, bet tomēr Magvairam viņš pretinieks nebija. Gaidam samērā aizraujošus pusfināla mačus. No ''titāniem'' tikai Ronijs turpina cīņu. Gaidam nākošos mačus

  +3 [+] [-]

, 2009-12-10 08:04, pirms 15 gadiem
No "Titaaniem"??? Kas tad ir Higinss un Selbijs...
Vispaar vakar bija aizrajosha ciinja starp Kaarteru un Dingu!
Dingam ne vienmeer ir bijis raksturiigi, ka var un grib sanjemties!
Abi bija pelnijushi buut 1/2!
Nu bet shodien gan buus ko iechekot. Labs snukera vakars garanteets!

     [+] [-]

, 2009-12-10 09:04, pirms 15 gadiem
grūti būs Selbijam , nu bet šeit viņam veicas...jāliek uz Selbiju.

  -1 [+] [-]

, 2009-12-10 09:07, pirms 15 gadiem
Dingu gan nevajadzeeja pusfinaalaa.

  +2 [+] [-]

, 2009-12-10 09:30, pirms 15 gadiem
Par Dingu- Kārters deva pārār daudz iespēju, grēks bija neizmantot. Šovakar gan būs spēlīte. Pilnīgi ārprāts, ka Ronijam ar Selbiju jātiekas jau 1/4 finālā.

     [+] [-]

, 2009-12-10 10:02, pirms 15 gadiem
Es jau Lauri rakstiju, varbuut Tu vari ieviest skaidriibu, vismaz man?
Man nav saprotams kaa turniira tabulas lejas zaraa ir savaakushies stipraakie? Saprotu tenisaa izseetos, saprotu pludmales volejbolaa, utt. Shiten nekas nav skaidrs... Peec kaadas sisteemas tiek izlikti speeleetaaji, jo peec reitinga neredzu nekaadu logjiku...

     [+] [-]

, 2009-12-10 10:04, pirms 15 gadiem
O'salivanam ar Higinsu varētu būt interesants pasāciens, ja abi izlīdīs pusfinālā. Tomēr ceru uz finālu O'salivans vs Em Sī Gvairs. Tiem čaļiem patiešām padodas tas, ko tie dara.

  +1 [+] [-]

, 2009-12-10 10:56, pirms 15 gadiem
Slīpais rakstīja: Es jau Lauri rakstiju, varbuut Tu vari ieviest skaidriibu, vismaz man?
Man nav saprotams kaa turniira tabulas lejas zaraa ir savaakushies stipraakie? Saprotu tenisaa izseetos, saprotu pludmales volejbolaa, utt. Shiten nekas nav skaidrs... Peec kaadas sisteemas tiek izlikti speeleetaaji, jo peec reitinga neredzu nekaadu logjiku...
kaut ko papētīju, un pēc manas saprašanas sanāk tā:
ar Nr. 1 turnīrā tiek izlikts iepriekšējā gada uzvarētājs
ar Nr. 2 ir izlikts pašreizējais pasaules čempions
un tad nāk pārējie.
Nr. 1 un Nr. 2 nekad nebūs vienā zarā un reāli var satikties tikai finālā.
kā novēroju, tad parasti vienā zarā ir 1 un 4, otrā - 2 un 3; pārējiem mazliet atšķirīgs izkārtojums. tieši pēc kādas sistēmas tiek izsēti pārējie, nepateikšu.

     [+] [-]

, 2009-12-10 14:56, pirms 15 gadiem
Ņemot vērā manu sāpi tieši par Ronija un Selbija spēli jau 1/4 fin., papētīju jauno provizorisko reitingu un tur Selbijs no 7vietas noslīdējis uz 15-to. Droši vien arī šis apstāklis nav mazsvarīgs, ja reiz viņu tikšanās jau šai stadijā.