Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Higinss revanšējas Robertsonam par Glāzgovu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Higinss revanšējas Robertsonam par Glāzgovu
Džons Higinss

Apvienotās Karalistes snūkera čempionāta 2. kārtas mačā smagu uzvaru izcīnījis trīskārtējais pasaules čempions Džons Higinss, ar rezultātu 9:8 pieveicot Nīlu Robertsonu. Tādējādi Higinss zināmā mērā atspēlējies austrālietim par "Grand Prix" turnīra pusfinālā piedzīvoto zaudējumu.

Pēc pirmās mača sesijas Higinss bija ticis priekšgalā ar 5:3, taču tupinājumā pamanījās pārsvaru izsēt un pat nonākt iedzinējos ar 5:6. Tomēr īstajā brīdī viņam izdevās 53 un 48 punktu sērijas, kas ļāva rezultātu līdzsvarot, bet pēc tam vēl dažas pretinieka neprecizitātes un daži ne pārāk lieli breiki paša izpildījumā atkal izvirzīja viņu vadībā – 8:6.

Nervozi aizritēja spēles 15. freims. Uzvaras tuvums uzlika Higinsam pamatīgu psiholoģisku slogu, bet noteikti ne īpaši vieglāk bija arī Robertsonam, jo ikviena viņa darbība varēja izrādīties pēdējā. Abi spēlētāji apmainījās dažiem neprecīziem uzbrukumiem, bet beigās ar 57 punktus lielu breiku vajadzīgo pārsvaru panāca Robertsons.

Nākamajā freimā dažādu nervus kutinoši situāciju arī bija ne mazums – nesekmīgi uzbrukumi, nepilnības spēlē, snūkeri, kļūdas... Galarezultāts – 8:8 un izšķirošais freims.

Mača noslēdzošajam un nozīmīgākajam freimam tad arī bija jāparāda, kuram no spēlētājiem saglabājies vairāk spēka un emocionālās noturības. Iespēja bija Robertsonam, tomēr slikta izeja uz nākamo sarkano bumbu sagādāja grūtības nākamajā uzbrukumā, un sekoja kļūda. Higinss palēnām, bet pakāpeniski sasniedza 69 punktu atzīmi, tādējādi lielā mērā izšķirot šī mača iznākumu. Cerībā uz atspēlēšanos sekoja vēl daži snūkerošanas mēģinājumi Robertsona izpildījumā, taču šoreiz viņam nebija lemts...

Pieveicot Robertsonu, Higinss savā ziņā revanšējies par pirms aptuveni diviem mēnešiem piedzīvoto zaudējumu "Grand Prix" turnīra pusfinālā Glāzgovā. Toreiz Higinss bija spiests piekāpties ar 5:6, turklāt cīņas likteni izšķīra pēdējā melnā bumba.

Kārtējo pārsteigumu turnīrā sagādāja pasaules ranga 64. numurs Pīters Lainss. Pēc panākuma 1. kārtā pret Marko Fu 39 gadus vecais spēlētājs no Līdsas (Anglija) turpināja savu uzvaru sēriju, spraigā duelī ar 9:8 pārvarot Marka Viljamsa barjeru.

Līdz ar gūto panākumu, kas nodrošināja iekļūšanu ceturtdaļfinālā, Lainss atkārtojis savu labāko sasniegumu reitinga turnīros. Iepriekš līdz ceturtdaļfinālam viņam bija izdevies aizspēlēties 1999. gadā "China International" turnīrā. Lainsa nākamais sāncensis būs Stīvens Magvairs, kurš 2. kārtā visnotaļ pārliecinoši ar 9:3 sakāva Stjuartu Bingemu.

Cīņa par pērn iegūtā Apvienotās Karalistes čempiona titula aizstāvēšanu beidzās Šonam Mērfijam, kurš ar 3:9 kapitulēja Dinga Junhui priekšā. Pēdējam ceturtdaļfinālā pretim stāsies Alisters Kārters, kurš ar 9:5 apspēlēja Stīvenu Lī. Vēl 2. kārtu sekmīgi pārvarēja arī Liangs Venbo, Marks Selbijs un Ronijs O'Salivans.

Pirmie divi pusfināli tiks izspēlēti trešdien, atlikušie divi – ceturtdien.

"2009 Pukka Pies UK Championship" ceturtdaļfinālu pāri

Spēles
Dings Junhui – Alisters Kārters
Pīters Lainss – Stīvens Magvairs
Ronijs O'Salivans – Marks Selbijs
Liangs Venbo – Džons Higinss

     [+] [-]

, 2009-12-09 02:40, pirms 15 gadiem
ronijs un marks,protams,ir speeciigakais paaris.interesanti cik lainss tiks taalu.

  +2 [+] [-]

, 2009-12-09 14:05, pirms 15 gadiem
Zjeel, ka Selbijs ar Roniju saskreejaas jau ceturtdaljfinaalaa.

     [+] [-]

, 2009-12-09 15:20, pirms 15 gadiem
Morgoth rakstīja: Zjeel, ka Selbijs ar Roniju saskreejaas jau ceturtdaljfinaalaa.
Žēl gan! Šis mačs būtu fināla cienīgs. Ja Ronijam būs lielā iedvesma , tad Selbijam klāsies grūti.

     [+] [-]

, 2009-12-09 16:51, pirms 15 gadiem
murene rakstīja: Žēl gan! Šis mačs būtu fināla cienīgs. Ja Ronijam būs lielā iedvesma , tad Selbijam klāsies grūti.
Ar Roniju jau nevar buut nekad droshs. Buus slikts gariigais, speeles arii nebuus, iipashi, ja pirmos freimus pakasiis. Lai veicas stipraakam!

     [+] [-]

, 2009-12-09 20:10, pirms 15 gadiem
Man nav saprotams kaa turniira tabulas lejas zaraa ir savaakushies stipraakie? Saprotu tenisaa izseetos, saprotu pludmales volejbolaa, utt. Shiten nekas nav skaidrs...
Par Djonu un Venbo... Niils bija niknaaks vinjam pretinieks, Venbo nebuus tas kas pakutinaas nervus Higinsam...
Ronalds un Selbis.... Nu taa bus superiiga speele. Ja Ronis gribees un Marks nespeelees kaa pa vilnjiem... vnk superfinaals... Ar diviem koloriitiem un fanatastiskiem speeleetaajiem!