Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš pievienosies "Trek-Segafredo", Kontadora bijušajai komandai

Rolands Eliņš

Skujiņš pievienosies "Trek-Segafredo", Kontadora bijušajai komandai
Toms Skujiņš
Foto: Trek-Segafredo

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš šogad debitēja „Vuelta a Espana” velobraucienā, panācis vienošanos ar ASV bāzēto komandu „Trek-Segafredo”, kurā savas karjeras pēdējo sezonu nupat aizvadīja slavenais spānis Alberto Kontadors.

„Esmu ļoti priecīgs par savu pievienošanos „Trek-Segafredo” vienībai,” komandas paziņojumā citēts 26 gadus vecais Toms Skujiņš. „Jau uzreiz pēc manām pirmajām sarunām ar komandas vadību es sajutu, ka šī man būs īstā vieta. Lieliski dzirdēt, kādi ir komandas plāni nākotnei, un es darīšu visu, ko spēju, lai palīdzētu tiem piepildīties.”

Tikmēr komandas ģenerālmenedžeris Luka Gversilena izteicies, ka Skujiņa sekmēm sekots jau labu laiciņu un komandai ļoti patīk viņa braukšanas stils. „Viņš nebaidās no smagiem braucieniem. Toms ir ļoti ambiciozs puisis, un esmu drošs, ka ar šādu attieksmi kopā ar viņa riteņbraucēja talantu viņš var tikt visai tālu. Viņš ir vispusējs riteņbraucējs, kurš var palīdzēt komandai dažādās situācijās. Toms noteikti ir lielisks mūsu komandas papildinājums.”

Iepriekšējās divās sezonās Toms Skujiņš pārstāvēja citu ASV bāzēto komandu „Cannondale-Garmin”. Tās sastāvā viņš 2016. gadā sekmīgi startēja „Tour of California” riteņbraucienā, uzvarot atsevišķā posmā, bet šosezon ieguva otro vietu kopvērtējumā „Tour de Beauce”.

Maijā Skujiņš piedzīvoja smagu kritienu Kalifornijas tūrē, taču gūtās traumas netraucēja viņam būt gatavam uz „Vuelta a Espana”, piedzīvojot savu debiju kādā no trim lielajām velotūrēm. Skujiņš „Cannondale” sastāvā kopvērtējumā ieguva 123. vietu, bet savu labāko rezultātu atsevišķā posmā uzrādīja 18. posmā, kad piedalījās lielā atrāvienā un finišēja 17. vietā.

„Trek-Segafredo” ir dibināta 2011. gadā Luksemburgā, sākotnēji ar nosaukumu „Leopard Trek”, pēc tam pārtopot par „RadioShack-Nissan”. Šīs komandas sastāvā 2013. gadā ASV veterāns Kriss Horners kļuva par „Vuelta a Espana” čempionu.

Savukārt šosezon komandu pārstāvēja divkārtējais „Tour de France” un trīskārtējais „Vuelta a Espana” čempions Alberto Kontadors, kurš sarūpēja „Trek-Segafredo” vārda parādīšanos abu šo velobraucienu kopvērtējuma desmitniekā – Francijā viņš ieguva devīto vietu, Spānijā, kur noslēdza savu karjeru, bija piektais.

Tāpat pirms gada „Trek-Segafredo” pievienojās vācietis Jons Degenkolbs, kurš uzvarējis desmit atsevišķos „Vuelta a Espana” posmos, un viņam ir līgums ar komandu arī nākamajam gadam.

Izmantotie resursi:
Toms Skujins to join Trek-Segafredo | Trek...

     [+] [-]

, 2017-09-29 19:42, pirms 7 gadiem
Krietni spēcīgāka komanda par esošo un 2 gadu līgums, ir labi!

     [+] [-]

, 2017-09-29 20:02, pirms 7 gadiem
Ojaaa Toms ir pamanīts un novērtēts ,ļoti ĻOTI labi!!! Biju kreņķīgs par viņa karjeru jo Canondale ir uz izjukšanas sliekšņa