Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš iekļauts "Tour de France" deviņu braucēju sarakstā

Skujiņš iekļauts "Tour de France" deviņu braucēju sarakstā
Toms Skujiņš. Foto: AFP/Scanpix

"Trek-Segafredo" šodien izziņoja sarakstu ar braucējiem, kuri pretendēs uz braukšanu "Tour de France" un "Giro d'Italia". Šajā sarakstā iekļauts arī Toms Skujiņš, kurš gatavosies "Tour de France".

Pasaules tūres riteņbraukšanas komanda "Trek-Segafredo" paziņojusi sarakstu ar 18 braucējiem, kuri gatavosies lielajām grandtūrēm - "Tour de France" un "Giro d'Italia". Starp šiem braucējiem iekļauts arī latvietis Toms Skujiņš, kurš gatavosies startam prestižajai "Tour de France", kur piedalījās gan 2018., gan 2019. gadā.

Skujiņš kopā ar vairākiem citiem komandas biedriem dosies augstkalnes treniņnometnē Alpos, kas norisināsies no 12. līdz 28. jūlijam. Sacensību sezonu latviešu braucējs uzsāks augusta sākumā Itālijā, bet pēc tam aizvadīs divas daudzdienas Francijā, lai labāk sagatavotos "Tour de France", kas norisināsies no 29. augusta līdz 20. septembrim.

Tā kā "Trek-Segafredo" izziņoja deviņus braucējus, kuri gatavosies grandtūrei, tas nozīmē, ka būs viens liekais. Neskaitot Skujiņu, "Tour de France" sastāvā iekļauti Ričijs Ports un Bauke Molema, kas cīnīsies par vietu kopvērtējumā, klasiku speciālists Jaspers Steivens, pašreizējais pasaules čempions Madss Pedersens, kā arī Kenijs Elisons, Niklass Egs, Alekss Kiršs un Edvards Tēnss.

Tikmēr "Giro d'Italia" gatavosies četrkārtējais grandtūru uzvarētājs Vinčenco Nibali, pagājušā gada "Giro" Kalnu karalis Džūlio Čikone, Nikola Konči, Džanluka Brambilja, Džakopo Moska, Antonio Nibali, Pīters Vīnings, Žiljēns Bernārs un Kūns de Korts. "Giro d'Italia" šogad sāksies 3. oktobrī, bet noslēgsies 25. oktobrī.

Mazāka skaidrība ir par gada pēdējo grandtūri "Vuelta a Espana", kur zināms, ka komandas kapteinis būs Molema, kurš cīnīsies par uzvaru atsevišķos posmos. Tikmēr Emīls Liepiņš jau iepriekš publiski paudis, ka gatavosies debitēt "Vuelta a Espana", kas norisināsies no 20. oktobra līdz 8. novembrim.

Vēl vakardien Skujiņš intervijā ar Sportacentrs.com pauda cerību, ka brauks "Tour de France", tomēr šodien šīs cerības komanda apstiprināja. Plašāku interviju ar braucēju var lasīt ŠEIT.

Izmantotie resursi:
https://racing.trekbikes.com/storie...