Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

UCI prezidents aicina pārcelt džudo, badmintonu un treka riteņbraukšanu uz ziemas olimpiādi

Rolands Eliņš

UCI prezidents aicina pārcelt džudo, badmintonu un treka riteņbraukšanu uz ziemas olimpiādi
Braiens Kuksons
Foto:AFP/Scanpix

Braiens Kuksons, Starptautiskās riteņbraukšanas savienības (UCI) prezidents, piedāvājis vienkāršu un tajā pašā laikā revolucionāru veidu, kā sabalansēt vasaras olimpisko spēļu noslogoto kalendāru, proti, dažus vasaras sporta veidus vienkārši pārcelt uz ziemas olimpiādi.

"Tā nedaudz padomājos par ziemas olimpiskajām spēlē, kāpēc tām pilnīgi noteikti nepieciešams sniegs un ledus?" retoriski vaicā Braiens Kuksons. "Ja reiz ir problēmas ar vasaras olimpiskajām spēlēm, proti, pārāk daudz sporta veidu, pārāk daudz sacensību utt., kāpēc gan nedomāt par dažu sporta veidu, kuri norisinās iekštelpās un sezonu tradicionāli aizvada ziemā, pārcelšanu no vienas olimpiādes kalendāra uz otru?"

"Kāpēc gan neapsvērt tādu cīņas sporta veidu kā džudo un citu sporta veidu, kuri notiek telpās, piemēram, badmintona medaļu sadali ziemas olimpiādē? Derīgi pat izskatīt variantu par to, ka treka riteņbraukšana varētu notikt ziemā," stāsta kuksons.

Kuksons jau iepriekš aktīvi lobējis riteņbraukšanas krosa iekļaušanu ziemas olimpisko spēļu kalendārā. Savu nostāju viņš motivē ar to, ka olimpiāžu maiņa dotu iespēju sportistiem sadalīt vairāk medaļu komplektus un ieviest jaunas olimpiskās disciplīnas treka riteņbraukšanā.

Aizvadītajās ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos tika sadalīti 98 medaļu komplekti 15 sporta veidos, bet 2012. gada vasaras olimpiādē bija pārstāvēti 26 sporta veidi un izcīnītas 302 zelta medaļas.

Starptautiskās olimpiskās komitejas prezidents Tomass Bahs jau iepriekš paziņojis, ka tiks izskatīta olimpisko spēļu programma (gan ziemas, gan vasaras),un šīs izskatīšanas rezultāti tiks publiskoti gada beigās.

Izmantotie resursi:
BBC Sport - Cycling boss suggests moving track...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-26 13:47, pirms 10 gadiem
zinu ka arī NHL vadība ir ierosinājusi hokeju pārcelt uz vasaru, lai nejauktu NHL sezonu.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-26 14:23, pirms 10 gadiem
ja pārcels treku , tad Nīderlande būs NR1 ziemas OS , jo ar ātrslidošanu tika top 5 , ja vēl + treks , tad citām valstīm nebūs izredžu sacensties medaļu kopvertējumā

  +2 [+] [-]

, 2014-03-26 14:38, pirms 10 gadiem
tradicijas jau nevienam neinterese, galvenais babkas. moz katru otru gadu taisisim OS? gan Vaasaras, gan ziemas. 2x vairak babkas, pie tam,
tad var divreiz vairak sporta veidu, hokeju zem udens, polo ar ziloniem, Olimpiskais pargajiens, stirpo skrejiens, skrejienus atmuguriski, protams ar Dollaru pilnus golfus, 30m jahtu gonkas. nu un protams gonkas ar brieziem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-26 15:04, pirms 10 gadiem
Ziemā tiek aizvadītas basketbola, volejbola, daudzās valstīs arī futbola sezonas. No komandu sportiem maz notiek vasarā..