Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bijušais sponsors plāno iesūdzēt Ārmstrongu par 12 miljoniem dolāru

Bijušais sponsors plāno iesūdzēt Ārmstrongu par 12 miljoniem dolāru
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais amerikāņu riteņbraucēja Lensa Ārmstronga sponsors kompānija "SCA Promotions" plāno iesūdzēt bēdīgi slaveno sportistu par 12 miljoniem dolāru, ko samaksājis kā bonusus par ceturtā, piektā un sestā "Tour de France" velobrauciena uzvarēšanu.

"Pirmā lieta darbu sarakstā ceturtdienas rītā ir iesniegt oficiālu prasību pret Ārmstronga kungu," apstiprināja kompānijas jurists Džefs Dorou. "SCA Promotions" plāno piedzīt no 41 gadu vecā riteņbraucēja arī tiesas izdevumus un soda sankcijas par līguma pārkāpšanu.

Ironiski, ka savulaik Ārmstrongs iesūdzēja šo kompāniju par bonusa nesamaksāšanu un vēl ieguva papildu 2,5 miljonus kā sāpju naudu un tiesas izdevumu segšanai.

"Mēs samaksājām viņam 12 miljonus par to, ka viņš bija oficiālais "Tour de France" uzvarētājs trīs reizes, zvērot, ka bijis "tīrs" braucējs šo sacensību laikā," norāda Džefs Tilotsons, bijušais "SCA Promotions" jurists. "Tagad viņš mums, vismaz caur Opru, pateicis, ka ir melojis, sakot, ka ir "tīrs"."

Ārmstronga pārstāvji gan jau norādījuši, ka sportists neplāno atmaksāt iepriekš saņemto naudu. "Mans vienīgais arguments ir tāds, ka neviens sportists, cik zinu, nekad nav atmaksājis savu kompensāciju," sacīja Ārmstronga jurists Tims Hermans.

Izmantotie resursi:
BBC


, 2013-02-07 14:13, pirms 11 gadiem
Šis ir pirmais un noteikti ne pēdējais šāds prasījums pret Armstrongu
, 2013-02-07 14:29, pirms 11 gadiem
Loģiski,ka tagad Armstrongam sāksies tiesas darbi ar bijušajiem sponsoriem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-07 15:12, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Jurists pilnīgs nemākulis:
Īstenībā Lensa pozīcija ir tik bezcerīga (iepriekšējo tiesas darbu pret SCA rezultātā), ka juristam jāķeras pie katra salmiņa. Viņš arī grib savu honorāru, un pret juristiem Lenss vienmēr ir bijis dāsns.
, 2013-02-07 15:13, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Jurists pilnīgs nemākulis:

"Mans vienīgais arguments ir tāds, ka neviens sportists, cik zinu, nekad nav atmaksājis savu kompensāciju," sacīja Ārmstronga jurists Tims Hermans.
Drīzāk žurnālists nemākulis. ASV tiesās darbojas precedenta princips, tāpēc kaut kādas izredzes Ārmstronga juristiem ir.
Ernests Zēbolds. Foto: LRF.LV
3

Zēbolds kvalificējies Parīzes olimpisko spēļu BMX frīstaila sacensībām

Latvijas sportists Ernests Zēbolds kvalificējies Parīzes olimpisko spēļu BMX frīstaila sacensībām "park" disciplīnā, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācijā (LRF).
Toms Skujiņš
Foto: Getty Images

Parīzes OS šosejas riteņbraukšanā Latviju pārstāvēs Toms Skujiņš

LETA. Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) noslēgusi iekšējo sportistu atlasi uz Parīzes olimpisko spēļu šosejas riteņbraukšanas grupas braucienu vīriešiem un iespēju startēt Olimpiādē saņēmis Toms Skujiņš, vēsta LRF.
Marks Kavendišs. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Kavendišs startēs "Tour de France", vēlreiz mēģinot kļūt par vienīgo rekordistu

LETA--DPA. Lielbritānijas riteņbraucējs Marks Kavendišs iekļauts "Astana" pieteikumā prestižajam daudzdienu velobraucienam "Tour de France", kurā viņš centīsies kļūt par vienīgo rekordistu posmos izcīnītajās uzvarās.