Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Slovēņiem lielā diena "Tour de France", Skujiņš apsver cīņu par Kalnu karaļa kreklu

Slovēņiem lielā diena "Tour de France", Skujiņš apsver cīņu par Kalnu karaļa kreklu
Primožs Rogličs. Foto: Reuters/Scanpix

"Tour de France" devītajā posmā uzvaru izcīnīja slovēņu supertalants Tadejs Pogačars, kamēr otrais bija Primožs Rogličs, kurš kļuva par līderi. Latvieši Toms Skujiņš un Krists Neilands kalnu posmā finišēja attiecīgi 49. un 90. vietā.

Devītajā posmā uzvaru izcīnīja vien 21 gadu vecais slovēnis Tadejs Pogačars. Viņš kļuva par jaunāko "Tour de France" posma uzvarētāju kopš 1993. gada, kad astotajā posmā kā pirmais finišēja amerikānis Lānss Ārmstrongs, kurš jau tolaik lietoja dopingu, atzīstot to nesenajā ESPN dokumentālajā filmā, tomēr viņa rezultāts nav anulēts.

Otro vietu ieņēma Primožs Rogličs, kurš pārņēma kopvērtējuma vadību, tikmēr ar salauztu sirdi palika Marks Hirši. Šveicietis apmēram 80 kilometrus pirms finiša veica solo uzbrukumu, tomēr pašās beigās viņu noķēra līderu grupa. Hirši šajā posmā finišēja trešais, kamēr otrajā etapā viņš bija otrais, par rata tiesu toreiz piekāpjoties Žiljēnam Alafilipam. Kopvērtējumā vadību zaudēja brits Adams Jeitss, kurš finišēja 15. vietā, Pogačaram zaudējot 54 sekundes.

Tikmēr latvieši Toms Skujiņš un Krists Neilands kalnu posmā finišēja attiecīgi 49. un 90. vietā. Skujiņš šobrīd Kalnu karaļa vērtējumā ar 24 punktiem atrodas piektajā vietā, kamēr līderim Benuā Kosnefrā ir 36. Pirms šīs dienas posma Skujiņš portālam Sportacentrs.com atzina, ka ir apsvēris iespēju cīnīties par Kalnu karaļa krekliņu, tomēr, vai tā būs, to mēs redzēsim turpmākajos posmos.

"Ja kādā kalnu etapā uzspīd veiksme un trāpos atrāvienā, kur nav Kalnu karaļa vērtējuma līderi, tad var gadīties, ka uz dažām dienām nēsāšu pumpaino kreklu, tomēr ne līdz Parīzei," teic Skujiņš. Viņš atzīst, ka neplāno visu laiku cīnīties par kreklu, bet, ja viss sakrīt, tad uz pāris posmiem varētu būt Kalnu karaļa godā.

Tour de France 9. posms:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Tadejs PogačarsSlovēnijaUAE-Emirates3:55:17
2.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma
3.Marks HiršiŠveiceSunweb
4.Egans BernalsKolumbijaIneos Grenadiers
5.Mikels LandaSpānijaMovistar
6.Bauke MollemaNīderlandeTrek-Segafredo+0:11
49.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+12:04
90.Krists NeilandsLatvijaIsrael Start-Up Nation+26:03

Tour de France kopvērtējums:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma38:40:01
2.Egans BernalsKolumbijaIneos Grenadiers+0:21
3.Gijoms MartēnsFrancijaCofidis+0:28
4.Romēns BardēFrancijaAG2R La Mondiale+0:30
5.Nairo KintanaKolumbijaArkea Samsic+0:32
6.Rigoberto UransKolumbijaEF Pro Cycling+0:32
7.Tadejs PogačarsSlovēnijaUAE-Emirates+0:44
8.Adams JeitssLielbritānijaMitchelton-Scott+1:02
9.Migels Anhels LopessKolumbijaAstana+1:15
10.Mikels LandaSpānijaBahrain-McLaren+1:42
44.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+48:18
85.Krists NeilandsLatvijaIsrael Start-Up Nation+1:33:51

     [+] [-]

, 2020-09-07 11:52, pirms 4 gadiem
Interesants etaps, bet šeit bez jebkādas analīzes. Vakar praktiski ambīcijas uz uzvarētāja lauriem nolika Michelton-Scott un Bora komandas. Sunweb komanda sacīja, ka Hirši vienā kāpumā pieļāvis kļūdu, kas maksāja uzvaru. Pats gan neredzēju tādu faktu.