Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Olimpietis Muižnieks izcīna uzvaru SEB MTB riteņbraukšanas 2. posmā

Krišs Upenieks

Olimpietis Muižnieks izcīna uzvaru SEB MTB riteņbraukšanas 2. posmā
Oskars Muižnieks
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. SEB kalnu riteņbraukšanas (MTB) maratona šīs sezonas otrajā posmā prestižākajā "Toyota Hybrid Distance" distancē svētdien uzvaru izcīnīja "Pulsaar" komandas riteņbraucējs Oskars Muižnieks, bet dāmu konkurencē labākā bija Katrīna Jaunslaviete-Kipure no ZZK.

Muižnieks, kurš aprīlī šo sacensību seriāla pirmajā posmā finišēja piektajā vietā, Smiltenē, uzrādot laiku viena stunda, 36 minūtes un četras sekundes, izcīnīja uzvaru un tikai par divām sekundēm apsteidza otrajā vietā esošo Dmitriju Sorokinu no ZZK komandas. Trešo vietu ieņēma vēl viens ZZK braucējs Jānis Ozols, bet ceturtais sacīkstes pabeidza Muižnieka komandas biedrs Uldis Ālītis.

Pirmajā posmā, sportistiem sacenšoties distancē no Cēsīm līdz Valmierai, uzvaru vīru konkurencē izcīnīja ZZK komandas braucējs Arnis Pētersons, kurš finiša spurtā apsteidza savu komandas biedru Ozolu.

Kopvērtējumā vīriešu konkurencē tādējādi vadībā izvirzījies Ozols, kuram 1998 punkti, otrais ir Muižnieks ar 1982 punktiem, bet trešajā vietā ir Sorokins ar 1982 punktiem.

Savukārt sieviešu konkurencē uzvaru guva Katrīna Jaunslaviete-Kipure, kura pirmajā posmā starp dāmām finišēja sestā, bet svētdien uzrādīja laiku viena stunda, 55 minūtes un piecas sekundes. Šoreiz viņa aiz sevis atstāja iepriekšējā posma uzvarētāju Ingrīdu Šmiti no "Baldones velokomandas", kura palika otrā, bet trešajā vietā sacensības noslēdza Šmites komandas biedrene Anita Antone.

Sieviešu konkurencē vadībā ar 1687 punktiem ir Šmite, otrajā vietā ar 1641 punktu ir Antone, bet trešā ar 1557 punktiem ir Jaunslaviete-Kipure.

Nākamais posms ir paredzēts 20.maijā, kad kalnu riteņbraucēji sacentīsies Siguldā, 17.jūnijā etaps notiks Madonā, 15.jūlijā norisināsies spēkošanās Kuldīgā, 13.augustā būs mači Talsos, bet sezona tiks noslēgta 23.septembrī Ikšķilē.

Seriāla dalībniekiem, atkarībā no sava vecuma un sportiskā sagatavotības, ir iespēja startēt kādā no četrām distancēm. "Toyota Hybrid" (50 - 60 km) brauciens piemērots aktīviem riteņbraucējiem, kuri aizvada velo treniņus ikdienā, kamēr "Virši - A" (35 - 40 km) distance domāta aktīvās atpūtas cienītājiem, kuriem riteņbraukšana ir hobijs. Trases "Virši - A" distancē ir nedaudz īsākas un vienkāršotākas, tomēr arī tajās ir iekļautas interesantās vietas no katra posma.

Pērn SEB MTB maratona sezonā triumfēja Dmitrijs Sorokins un Katrīna Kipure, kamēr komandu ieskaitē nepārspēta palika ZZK.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-05-06 18:10, pirms 6 gadiem
Autors tāds intrigants
Tā vien gaida TO komentu

  +1 [+] [-]

, 2018-05-06 18:17, pirms 6 gadiem
Te "Nākamais posms ir paredzēts 20.maijā, kad kalnu riteņbraucēji sacentīsies Siguldā, 17.maijā etaps notiks Madonā, " kaut kas nav riktīgi. Madonā varbūt jūnijā?

     [+] [-]

, 2018-05-06 18:42, pirms 6 gadiem
Madonā 17 jūnijā.

     [+] [-]

, 2018-05-06 20:54, pirms 6 gadiem
Rezultātu tabulā arī citi biatlonisti - Patrijuks, Slotiņš un Bricis. Patrijuks, šķiet, pirmoreiz tik augstu - 8. vietā un tikai 19 sekundes aiz uzvarētāja.

     [+] [-]

, 2018-05-06 21:25, pirms 6 gadiem
Piksons pat kloķi ielika Slotiņam un Bricim