Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Japiņš: "Vienības brauciens dod laimes hormonus"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Japiņš: "Vienības brauciens dod laimes hormonus"
Igo Japiņš
Foto: Gints Ivuškāns, F64

7. septembrī Siguldā jau 24. reizi notiks tradicionālais "Vienības velobrauciens". Sacensību patrons Igo Japiņš dienu iepriekš svinēs 64 gadu jubileju. Sarunā ar žurnālu "Ieva" pieredzējušais riteņbraukšanas vadītājs norāda, ka šajā vērienīgajā pasākumā piedalās dažādi cilvēki, bet viņus vieno tieši velosipēds. Pēc pasākuma ir īpašs gandarījums - citāds nekā citās sacensībās.

"Katram cilvēkam ir sava nots, kāpēc viņš piedalās "Vienības braucienā": citam patīk uzvarēt individuāli, citam patīk tas karnevāls - kā tik neuztaisās dalībnieki tautas klasē! Daudzi darba kolektīvi izmanto šo svētdienu Siguldā kopā sanākšanai. Katrā ziņā jebkurš cilvēks - no mājsaimnieces līdz augstas klases sportistam - ir te aicināts. Tas ir zināms piedzīvojums, un fiziskās aktivitātes, kā zināms, dod laimes hormonus. Vienības braucienā cilvēki ir dažādi, bet viņus vieno tieši velosipēds," saka riteņbraukšanas flagmanis Igo Japiņš. "Kad vēl pats to neorganizēju, šajā braucienā startēju kā dalībnieks. Tagad Siguldā ierodos iepriekšējā dienā. Pašu braucienu izbraucu kopā ar sporta klases dalībniekiem kā pasākuma direktors, nevis dalībnieks. Pa to laiku jau ir izbraukusi kalnu divriteņu grupa, tad nāk tautas klase. Pabraucu kaut kur uz priekšu un skatos, kā pusstundu no starta brīža riteņi brauc un brauc garām. Vienmēr jau laikus ieplānoju, kur stāvēšu, lai noskatītos braucienu. Ja ir labs laiks, cilvēki priecīgi, tad pēc pasākuma ir īpašs gandarījums, tāds citāds nekā citās sacensībās. Liels pasākums ir arī liela atbildība, bet to vai tas ir izdevies, redz ātri. Pēc dalībnieku skaita, pēc līdzjutējiem, pēc tā kā jūtas sponsori."

"Vienības velobrauciens" notiks trijās distancēs - 95 km sporta brauciens, 48 km divriteņu distance un 36 km tautas brauciens. Tiek plānots, ka kopumā piedalīsies vairāk kā 5000 dalībnieku, pārspējot iepriekšējā gada rādītāju.

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Ieva"